پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۹ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چهارشنبه, ۲۴ مهر ۱۳۹۸ ۲۱:۵۱
۱۰
۰
نسخه چاپی
گوی رقابت و چالش ارز دیجیتال

ارزهای دیجیتال در انحصار بازار رقابتی

گوی رقابت و چالش ارز دیجیتال
مهم ترین اخبار و حواشی ارز دیجیتال در هفته ای که گذشت و دستخوش اتفاقات هیجان انگیزی است که در ادامه با تیتر برتر همراه باشید.

تیتربرتر: در حالی که دولت با مصوبه و دستورالعمل استخراج رمزارز موجی از اعتراض را در میان فعالان این صنعت ایجاد کرده، فعالان این صنعت مواردی را به دولت گوشزد کرده‌اند که گویی در دولت گوش شنوایی برای آن وجود ندارد. یکی از این هشدارها هتلینگ ماینر و رانت و رقابت مخربی است که در این مسیر ایجاد شده است.

رمزارزها و به‌ویژه پرطرفدارترین آنها یعنی بیت‌کوین، طی چند ماه اخیر به‌دلیل برق مصرفی زیاد، مورد اتهام واقع شده است. هیات دولت سیزدهم مرداد ماه در تصویب‌نامه‌ای، آیین‌نامه فرایند ماینینگ رمزارزها را تصویب و معاون اول رئیس‌جمهوری آن را ابلاغ کرد. در حالی که دولت تعرفه برق صادراتی را برای آنها در نظر گرفته، فعالان ماینینگ بر این باورند که اگر ماینر به عنوان یک صنعت شناخته شده است، بنابراین باید تعرفه برق صنعتی را هم بپردازد. از سوی دیگر اعضای سازمان مردم‌نهاد «انجمن بلاک‌چین ایران» ضمن انتقاد از اخباری که دلایل افزایش مصرف برق را استخراج رمزارز‌ها اعلام می‌کنند، از دوگانگی برخورد مسئولان انتقاد و تقاضا کردند قانونی شفاف در این حوزه ابلاغ شود.

مطالب مرتبط : انقلابی بزرگ در عرصه ارز دیجیتال

اما اخیرا به‌دلیل سخت‌گیری‌های دولتی مبنی بر استفاده از یارانه برق دولتی برای صنایع دیگر در ماینینگ، تامین برق دیگر به‌سادگی گذشته نیست. اخیرا بسیاری از فارم‌های فعال که از برق صنایع برای استخراج بیت‌کوین استفاده می‌کردند، توسط وزارت نیرو شناسایی و پلمب شدند. در این شرایط تامین برق فارم‌ها به دشواری زیادی صورت می‌گیرد و باعث می‌شود افراد ماینرهای خود را در فارم‌های سایر افراد قرار دهند. در همین وضعیت موجود هنوز عده‌ای وجود دارند که توانایی تامین برق برای فارم خود را دارا هستند؛ ولی به هر دلیل امکان استفاده از حداکثر ظرفیت برق را به‌دلیل نداشتن بودجه برای خرید ماینر یا دلایل دیگر ندارند. برخی از این افراد اقدام به اجرا ظرفیت اضافه برق خود به سایر افرادی که توانایی فراهم کردن برق مورد نیاز برای ماینرهایشان ندارند، می‌کنند. به نحوی که شما در ازای استفاده از ظرفیت برق اضافه صاحب فارم مبلغی را به عنوان اجاره ماهیانه به او می‌پردازید.

ماینر هتلینگ شاید در نگاه اول گزینه‌ای ساده و جذاب برای تامین برق ماینر به حساب بیاید؛ اما وقتی عمیق‌تر به آن نظر داشته باشیم متوجه می‌شویم که نباید آن را سطحی گرفت. این قضیه خود ریسک‌هایی به همراه دارد از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: وقتی شما ماینر خود را در یک فارم برای ماینر هتلینگ قرار می‌دهید، دستگاه شما دور از دسترس شما قرار می‌گیرد. در چنین شرایطی اگر فردی که ماینر خود را در فارم او قرار داده‌اید اگه قابل اطمینان نباشد، می‌تواند دستگاه شما را عوض کند یا در برخی موارد دیده شده در ساعات خاصی از شبانه‌روز از دستگاه ‌میهمان برای ماین شخصی استفاده کرده است. شاید چنین ریسکی برای یک یا دو دستگاه چندان به چشم نیاید؛ اما وقتی تعداد دستگاه‌های شما زیاد باشد، ضرر سنگینی برای شما به همراه خواهد داشت.

مطالب مرتبط : الگوی صلیب طلایی ارز دیجیتال

مجوز های ارزهای دیجیتال 

عده‌ای مجوزهایی دریافت کرده‌اند و به همین بهانه قیمت نگهداری از دستگاه‌های دیگران را بالا برده‌اند که دلیل آن ترس مردم از جمع‌آوری دستگاهایشان توسط نیروی انتظامی است. در این میان می‌توان در سایت‌های خرید و فروس نشانی از این هتلینگ‌ها یافت. مشخص نیست این مجوزها از کجا و با چه ارتباط و رانتی اعطا شده است. این در حالی است که گفتگوی «کسب‌وکار» با فعالان زیرزمینی که مشغول خرید و فروش این دستگاه‌ها هستند نشان می‌دهد در حالی که از لحاظ قانونی هیچ کسی قادر به ثبت سفارش برای وارد کردن دستگاه‌های ماینینگ نیست، عده‌ای با رانت ماینر وارد کشور می‌کنند و با قیمت‌های گزاف می‌فروشند. در این میان صحبت‌های فروشندگان زیرزمینی و فعالان قانونی این حوزه نشان می‌دهد مجوزهایی برای هتلینگ در مناطق ویژه نیز صادر شده که مشخص نیست از کجا و چگونه اعطا می‌شود. در این میان آیا مسئولان هشدارهای فعالان قانونی این صنعت را نمی‌شنوند یا پای منافع عده‌ای در میان است.

سامانه خرید و فروش امن ارز های دیجیتال


با پیشرفت سال‌های متمادی و انباشت تجربه بشر امکان توسعه تکنولوژی پدید آمده است. در حال حاضر بسیاری از عادات و زندگی روزمره  ما نسبت به چندین سال پیش بسیار تغییر کرده است. همین سبک زندگی فعلی ما در سالیان جدید ممکن با آنچه که امروز زندگی می‌کنیم بسیار متفاوت باشد.

می‌توانیم با استفاده از فناورری‌های موجود زندگی راحت‌تری داشته باشیم یا با عدم نا‌آگاهی حتی دچار چالش‌های جدیدی بشویم. ممکن است کم و بیش با عبارت‌های خرید و فروش بیت کوین یا خرید و فروش ارز دیجیتال در سراسر وب آشنا شده باشید. این حوزه جدید و روبه رشد قرار است درک کلی ما را در مورد نگهداری، نقل و انتقال پول را به کلی تغییر دهد.

اولین ارز دیجتال به نام بیت کوین Bitcoin چندین سال پیش توسط یک فرد که تا به امروز هویت وی ناشناس باقی مانده است به نام ساتوشی ناکاماتو معرفی شد و با گذشت چندین سال بیش از دو هزار نوع ارز دیجیتال در کل دنیا معرفی شد. بعضی از این ارزهای دیجیتال توسط افراد معروف، برخی توسط سازمان‌ها و شرکت‌های معروف و برخی دیگر توسط دولت‌ها معرفی شدند. در حال حاضر کمپانی‌ها بزرگی در حال کار روی ارزهای دیجیتال متختص به خود هستند.

امروزه بیشترین سهم مبادلات مربوط به بیت کوین با بیش از ۶۵ درصد مبادلات و بعد از آن خرید و فروش اتریوم با ۱۵ درصد مبادلات و مابقی مربوط به سایر رمزهاست.



+ 10
مخالفم - 8
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری