پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: سه شنبه, ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۴ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۳ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
شنبه, ۲۷ مهر ۱۳۹۸ ۱۵:۵۶
۸
۰
نسخه چاپی
میزان تولید فولاد در ایران 2 برابر میانگین جهانی شد

فولادسازان ایرانی سرآمد تولید در جهان

میزان تولید فولاد در ایران 2 برابر میانگین جهانی شد
۱۱ واحد فولادساز بزرگ در کشور ما فعالیت دارند که با ثبت رشد تولید و جهش صادراتی توانسته‌اند رتبه ایران در بین 65 فولادساز جهان در رده دهم قرار قرار دهند.

در سال‌های اخیر با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت تقویت تولیدات داخلی و تمرکز بر بومی‌سازی با محوریت اقتصاد مقاومتی واحدهای تولیدی و صنعتی کشورمان با وجود تحریم‌های ظالمانه و یکطرفه تلاش وافری برای ایجاد رونق اقتصادی و اشتغالزایی کردند تا حد قابل توجهی هم موفق بودند.

نمونه این اتفاق رکورد جهانی است که صنعت فولاد ایران به ثبت رساندند. به طوری که بررسی آمار تولید فولاد کشور نشان می‌دهد در دوره ۹۷- ۱۳۹۱ رشد ۷۲ درصدی تولید تحقق یافته که در واقع به‌طور متوسط سالیانه بیش از ۱۰ درصد بوده است؛ درحالی‌که حدود ۶۵ کشور جهان رشدی بسیار کمتر از ایران را به ثبت رسانده‌اند که در دامنه‌های سه تا پنج درصد بوده است.

فولادسازان کشور در حالی در سال گذشته میزان تولید خود را به نزدیک ۲۵ میلیون تن رساندند که ظرفیت این بخش ۳۵ میلیون تن بود و امسال هدف ۴۰ میلیون تنی پیش‌بینی شده است.

سرانه مصرف فولاد در ایران

علاوه بر این یکی از موضوع‌های مورد توجه در بخش فولاد، سرانه مصرف است که به‌عنوان یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی در سطح جهان به شمار می‌رود و آمارهای موجود گویای آن است که در سال ۲۰۱۸ میلادی سرانه مصرف فولاد ایران حدود ۲۰۱ کیلوگرم بوده و با مقایسه نسبت به متوسط این رقم در منطقه خاورمیانه که ۱۸۰ کیلوگرم است، تفاوت خود را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: نقش فولاد هرمزگان در صنعت کشور

همچنین سال‌های آغازین فعالیت دولت یازدهم، یکی از دغدغه‌های وزارت صنعت تأمین سالیانه پنج تا هفت میلیون تن فولاد بود که باید از کشورهای مختلف (روسیه، اوکراین، چین و ...) تأمین می‌شد، اما امروز جمهوری اسلامی از صادرکنندگان این فلز راهبردی است، به‌گونه‌ای که انتظار می‌رود امسال بیش از ۱۱ میلیون تن صادرات ثبت شود.

ایران صادرکننده تولیدات فولادی

در واقع، در هفت سال گذشته، ایران از یک کشور واردکننده تولیدات فولادی، تبدیل به صادرکننده شده و روند صدور محصولات این بخش به‌گونه‌ای است که تا افق ۱۴۰۴ پیش‌بینی صادرات ۲۰ میلیون تنی مورد انتظار است.

بر اساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ ایران به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد دست خواهد یافت که حدود ۴۰ درصد باید صرف صادرات به کشورهای هدف شود.

امروز جایگاه ایران در بین ۶۵ فولادساز جهان در رده‌های دهم و یازدهم سیر دارد، این در حالی است که در اوایل دهه ۹۰ کشورمان جایگاه هفدهم را به خود اختصاص داده بود.

titrebartar.com
صادرات تولیدات فولادی به کشورهای هدف

 

جهش صادراتی فولاد

تازه‌ترین آمارهای امسال گویای آن است که در شهریورماه صادرات واحدهای بزرگ فولادی کشور به رقم ۵۸۴ هزار و ۵۲۰ تن رسید که در مقایسه با شهریور ۹۷ رشد ۶۰ درصدی را نشان می‌دهد و در واقع جهش صادراتی به ثبت رسیده و مجموع عملکرد ۶ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال نیز از رشد سه‌درصدی صادرات حکایت دارد.

اطلاعات منتشر شده ۱۱ واحد فولادساز بزرگ کشور در دوره ۶ ماهه امسال هم رقم سه میلیون و ۴۸۸ هزار و ۸۶۷ تن است و از این رقم یک‌میلیون و هزار و ۳۷۸ تن به فولاد خوزستان اختصاص دارد.

بیشتر بخوانید: سیاست دولت پیشگیری از خام فروشی است

اقلام صادراتی دوره ۶ ماهه شامل شمش (اسلب، بیلت و بلوم)، آهن اسفنجی و تولیدات فولادی از جمله میلگرد و ورق فولادی است.

دولت یازدهم از نیمه دوم سال ۱۳۹۲ فعال‌سازی هفت طرح استانی فولاد را در دستور کار قرار داد و این طرح‌ها که از سال ۱۳۸۵ کلید خورده بود، سال‌ها به دلیل مشکلات مالی راکد مانده بود، امروز اغلب این طرح‌ها در بخش آهن اسفنجی فعال شده‌اند و انتظار می‌رود امسال و سال آینده بخش فولادسازی آنها که هریک ۸۰۰ هزار تن تا یک‌میلیون تن ظرفیت دارند، در مدار تولید قرار گیرند.



+ 8
مخالفم - 11
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری