پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
سه شنبه, ۱۴ آبان ۱۳۹۸ ۱۱:۴۸
۹
۰
نسخه چاپی

دلیل زیان 12 هزار میلیاردی خودروسازان داخلی

دلیل زیان 12 هزار میلیاردی خودروسازان داخلی
دبیر انجمن خودروسازان ایران معتقد است: قیمت گذاری دستوری مجموعه خودروسازی کشور را با ضرر 12 هزار میلیارد تومانی روبرو کرده است.

با جدی شدن موضوع حذف خودروی پراید از خط تولید گمانه زنی ها برای تعیین جایگزین این خودرو آغاز شده است. سایپا می گوید در حال برنامه‌ریزی برای کاهش تیراژ خودرو پراید و افزایش تیراژ محصولات جایگزین آن است.

دبیر انجمن خودروسازان ایران عنوان کرد: در شرایط حال حاضر کشور اگر قرار باشد خودرو پراید از خط تولید خارج شود خودروی جایگزین آن در صورت برخورداری از استانداردهای روز در رنج قیمتی پراید نخواهد بود. بنابراین قیمت خودروهای جایگزین بیشتر است.

احمد نعمت بخش همچنین با انتقاد از سیاست‌های دولت توضیح داد: به دلیل قیمت های دستوری و بخشنامه‌ای مجموعه خودروسازی کشور از ابتدای سال ۹۷ تا شش ماهه نخست امسال ۱۲ هزار میلیارد تومان ضرر کرده است. خودروسازان همچنان در حال ضرردهی اند.

بیشتر بخوانید: قطعه سازی در صنعت خودرو و مشکلات آنها

وی اظهار کرد: بارها اعلام کرده‌ایم که دولت باید به جهت تعیین قیمت محصولات خودروسازان و وارد کردن زیان به آنها به خودروسازان خسارت و یا کمک زیان پرداخت کند که البته تا کنون در این زمینه اقدامی صورت نپذیرفته است. خودروسازان در حال حاضر با تحلیل توان مالی مواجه بوده و تبدیل به کارخانه تولد زیان شده اند. به عنوان نمونه ایران خودرو به رغم گذشت موعد تحویل خودروهای هایما هنوز تعهدات خود را در خصوص این خودرو به روز نکرده است چرا که هم اکنون قطعات منفصله ۳۵۰۰ دستگاه هایما تولیدی این شرکت در گمرکات کشور قرار گرفته و به دلیل مشکل نقدینگی این قطعات از گمرکات ترخیص نشده اند.

دبیر انجمن خودروسازان ادامه داد: وزارت صنعت با توجه به قیمت‌های تکلیفی خودروها و افزایش زیان شرکت های خودروسازی باید کمک زیانی را در بودجه خود قرار دهد و یا به هر نحو ممکن نقدینگی خودروسازان را تامین کند.

همراهی قطعه سازان با خودروسازان

نعمت بخش ادامه افزود: خوشبختانه خودروسازان با همراهی قطعه‌سازان بخش زیادی از خودروهای موجود در کف کارخانه ها را تکمیل و به بازار عرضه کرده اند. درحال حاضر ۱۰ تا ۱۵ هزار دستگاه خودرو ناقص در سایپا و ۴۰ هزار خودرو در ایران خودرو در نوبت تکمیل باقیمانده است.

بیشتر بخوانید: سهام زامیاد سایپا در بورس عرضه می شود+جزییات

احمد نعمت‌بخش در انتها با اشاره به‌صدور مجوز دولت برای پیش‌فروش خودروسازان، به‌تاثیر این جریان بررفع مشکل نقدینگی خودروسازان اشاره کرد و گفت: «پس از عدم‌پرداخت کمک‌زیان و تداوم مشکل نقدینگی شرکت‌ها انجمن خودروسازان در کمیته خودرو پیشنهاد کرد خودروسازان به‌ازای تحویل یک دستگاه خودرو از تعهدات، امکان پیش‌فروش یک دستگاه را داشته باشند، اما کمیته خودرو موافقت کرد به‌ازای هر دودستگاه خودرو تحویل خودرو درمقابل انجام تعهدات قبلی، شرکت‌ها امکان پیش‌فروش یک دستگاه را داشته باشند که کافی نیست.



+ 9
مخالفم - 9
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری