پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۹ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
سه شنبه, ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ۰۰:۲۸
۱۰
۰
نسخه چاپی

رژیم غذایی که شنوایی را افزایش می‌دهد!

رژیم غذایی که شنوایی را افزایش می‌دهد!
بررسی‌ها نشان می‌دهد رژیم غذایی سالم با کاهش خطر از بین رفتن قدرت شنوایی مرتبط است در تیتربرتر به این موضوع پرداخته ایم با ما همراه باشید.

تیتربرتر؛ محققان آمریکایی با بیان اینکه رژیم غذایی سالم می‌تواند با خطر کاهش شنوایی اکتسابی مقابله کند، اظهار داشتند: بررسی سه ساله تغییرات در حساسیت‌های شنوایی حاکی از آن است زنانی که از الگوهای تغذیه‌ای‌ نزدیک به رژیم‌های غذایی سالم برخوردارند کمتر در معرض افت قدرت شنوایی هستند.

رژیم غذایی افزایش دهنده شنوایی!

رژیم غذایی افزایش دهنده شنوایی!
رژیم غذایی افزایش دهنده شنوایی!

 

محققان تاکید کردند: افت قدرت شنوایی بخش اجتناب‌ناپذیر فرآیند افزایش سن است. هرچند، در این تحقیق بر شناسایی فاکتورهای خطرزای اصلاح‌پذیر یعنی مواردی که می‌توان در رژیم غذایی و سبک زندگی تغییر داد تا از کاهش قدرت شنوایی پیشگیری کرد یا پیشرفت آن را به تاخیر انداخت تمرکز شد. رعایت الگوی غذایی سالم با اثرات مثبت متعددی برای سلامتی همراه است و از آن جمله اینکه رژیم غذایی سالم می‌تواند در کاهش خطر افت شنوایی کمک کننده باشد.

کاهش شنوایی

اگر در هنگام گفتگو با دیگران مجبور می‌شوید از آنها بخواهید که حرفشان را دوباره تکرار کنند و یا اینکه مجبور می شوید برای شنیدن صدای تلویزیون درجه صدای آن را بالا ببرید بدون اینکه دیگران مشکلی در شنیدن صدای آن با همان درجه داشته باشند، باید نسبت به عادی بودن توانایی شنیداری خود شک کنید.

برای آگاهی از وضعیت شنوایی کودکان به معاینه دقیق گوش توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی، کودکان، داخلی و یا یک پزشک عمومی نیاز است، اگر در صورت تشخیص مشکل و ارائه یک درمان از سوی پزشک پس از دو تا سه هفته مشکل کودک حل نشد برای قدم بعدی معاینه تخصصی یک متخصص گوش و حلق و بینی ضروری است.

اکثر عوامل کاهش شنوایی با درمان های ۱۰ تا ۱۴ روزه و یا دو تا سه هفته ای باید به سطح مطلوب طبیعی برسند، اگر نرسند باید وضعیت گوش کودک از نظر مواردی همچون بزرگی لوزه سوم مورد بررسی قرار بگیرد.

کاهش شنوایی به علت سالخوردگی که معمولا از ۴۰ سالگی شروع می‌شود شایع ترین علت کاهش شنوایی است، همچنین زمینه‌های ارثی و تماس با اصوات بلند نیز از دیگر علائم کاهش شنوایی در بزرگسالان است.

اگر توانایی تشخیص واضح صداها را به خصوص در محیط‌های شلوغی که چند نفر با هم صحبت می کنند نداریم باید به وضعیت شنوایی خود شک کنیم، زیرا معمولا مشکل شنوایی در محیط های آرامی که با یک نفر صحبت می کنیم و یا به تنهایی تلویزیون می‌بینیم بروز پیدا نمی‌کند.

در این مرحله بیمار باید به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند و در صورت احتیاج نوار گوش از بیمار تهیه شود و مسیر تشخیص و درمان آغاز شود.

نچسباندن گوشی موبایل به گوش در مدت طولانی و کاهش مدت زمان تماس های تلفنی (کمتر از سه تا چهار دقیقه) می‌تواند کمک زیادی به جلوگیری از کاهش شنوایی افراد کند.

نباید کودکان را در معرض استفاده از تلفن همراه قرار داد، زیرا انرژی حرارتی تولید شده در گوشی می‌تواند به گوش داخلی و عناصر مرتبط آسیب برساند.

همچنین اگر کودکی صدای تلویزیون را بیش از حد نرمال بلند می‌کند و با درمان دو تا سه هفته ای پزشک عمومی و یا اطفال نتیجه نگرفته است، باید حتما توسط متخصص گوش و حلق و بینی مورد بررسی قرار بگیرد.

والدین می‌توانند با ایجاد صدا از طریق به هم کوباندن دو وسیله فلزی مانند در قابلمه، در فاصله یک متری در زمان خواب  کودک، واکنش کودک را مورد بررسی قرار دهند.

همچنین والدین می توانند با بلند کردن تدریجی صدای تلویزیون در زمان خواب کودک و مقایسه زمان واکنش وی به صدا با گوش خودشان، میزان حساسیت شنوایی کودک خود را ارزیابی کنند و در صورت مشاهده هرگونه علامتی با مراجعه به پزشک پیگیر وضعیت شنوایی کودک شوند.

بهتر است افراد از هندزفری‌های با سیم استفاده کنند و اگر مجبور به استفاده از هندزفری بدون سیم هستند زمان استفاده از آن را به حداقل ممکن کاهش داده و از صحیت‌های غیرضرروی با تلفن همراه به وسیله هندزفری بدون سیم پرهیز کنند.

همچنین اگر در حین مکالمه با تلفن همراه متوجه شدیم که آنتن دهی ضعیف است، باید تماس را قطع کنیم زیرا در این حالت تلفن همراه انرژی حرارتی بیشتری تولید کرده و زیان زیادی به گوش می رساند.

تلفن همراه به گوش آسیب می رساند، هندزفری بدون سیم کمی از این آسیب را کم می کند اما به استفاده کردن از هندزفری با سیم توصیه بیشتری می‌شود، چون موج ندارد و با سیم به گوش متصل می‌شود.

استفاده از این تلفن‌ها توصیه نمی‌شود، اما آسیب این تلفن‌ها از آسیب تلفن‌های همراه کمتر است.

تلفن‌هایی که بر مبنای این امواج کار می‌کنند به خاطر حرارتی که تولید می‌کنند می‌توانند به گوش آسیب بزنند.

اگر پس از صحبت طولانی با موبایل، دست خود را به روی گوشتان قرار دهید، متوجه گرم شدن این ناحیه می‌شوید.

 شش ماده غذایی که می‌توانند باعث التهاب شوند:

۱) شکر و سیروپ ذرت با فروکتوز بالا

شکر ساکارز و سیروپ ذرت با فروکتوز بالا دو نوع اصلی شکر اضافه شده در رژیم غذایی غربی هستند. شکر از ۵۰ درصد گلوکز و ۵۰ درصد فروکتوز تشکیل شده است، در حالی که سیروپ ذرت با فروکتوز بالا از حدود ۴۵ درصد گلوکز و ۵۵ درصد فروکتوز تشکیل شده است.

یکی از دلایلی که قند اضافه شده مضر است، این است که می‌تواند التهاب را افزایش داده و منجر به بیماری شود.  

مطالب مرتبط:

قند هم‌چنین از آن رو می‌تواند مضر باشد که مقدار زیادی فروکتوز را به بدن وارد می‌کند. اگرچه مصرف مقادیر کمی فروکتوز موجود در میوه و سبزیجات خوب است اما مصرف مقادیر زیادی از قندهای اضافه شده ایده خوبی نیست.

افزایش شنوایی با تغزیه مناسب

 

مصرف مقدار زیادی فروکتوز با بروز چاقی، مقاومت به انسولین، دیابت، بیماری کبد چرب، سرطان و بیماری مزمن کلیه مرتبط است. هم‌چنین محققان خاطرنشان کردند که فروکتوز باعث ایجاد التهاب در سلول‌های اندوتلیال می‌شود که رگ‌های خونی را شکل داده و این یک عامل خطر برای بروز بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.

مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد فروکتوز باعث افزایش چندین نشانگر التهابی در موش‌ها و انسان‌ها می‌شود.

غذاهای سرشار از قندهای اضافه شده شامل شیرینی‌ها، شکلات‌ها، نوشابه، کیک، کلوچه، دونات و برخی از غلات هستند.

۲) چربی‌های مصنوعی ترانس

چربی‌های ترانس مصنوعی احتمالاً ناسالم‌ترین چربی‌هایی هستند که می‌توانید بخورید. این چربی‌ها با افزودن هیدروژن به چربی‌های اشباع نشده که مایع هستند، ایجاد می شوند تا به شکل چربی جامد دربیایند.

در برچسب‌های مواد تشکیل دهنده، چربی‌های ترانس اغلب به عنوان روغن‌های هیدروژنه جزئی شناخته می‌شوند. بیشتر کره‌های گیاهی حاوی چربی‌های ترانس هستند و اغلب برای طولانی شدن عمر مفید مواد غذایی به غذاهای فرآوری شده اضافه می‌شوند.

بر خلاف چربی‌های ترانس که به طور طبیعی در لبنیات و گوشت وجود دارد، چربی‌های مصنوعی ترانس باعث ایجاد التهاب و افزایش خطر بیماری می‌شوند. علاوه بر پایین آوردن کلسترول HDL (خوب)، چربی‌های ترانس ممکن است در عملکرد سلول‌های اندوتلیال که در شریان‌های شما قرار دارد، اختلال ایجاد کند که این یک عامل خطر برای بیماری‌های قلبی است.

مصرف چربی‌های ترانس مصنوعی با سطوح بالای نشانگرهای التهابی نیز مرتبط است.

غذاهای پرچرب ترانس شامل سیب زمینی سرخ شده و سایر فست فودهای سرخ شده، برخی از انواع پاپ کورن‌های ماکروویوی، برخی مارگارین‌ها (کره‌های گیاهی)، کیک‌های بسته بندی شده و کلوچه‌ها، برخی شیرینی‌ها و کلیه غذاهای فرآوری شده‌ای هستند که روغن نباتی هیدروژنه جزئی را روی برچسب خود نوشته‌اند.

۳) روغن‌های گیاهی و دانه‌ای

بعضی از دانشمندان بر این باورند که برخی روغن‌های گیاهی مانند روغن سویا به دلیل دارا بودن مقدار زیاد اسید چرب امگا ۶ باعث التهاب می‌شوند. اگر چه اسید چرب امگا ۶ در رژیم‌های غذایی مورد نیاز است اما افراد به طور معمول بیش از حد نیاز آن‌ را مصرف می‌کنند.

متخصصان بهداشتی توصیه می‌کنند که غذاهای غنی از امگا ۳ مانند ماهی‌های چرب را بخورید تا نسبت امگا ۶ به امگا ۳ را بهبود بخشیده و از مزایای ضد التهابی امگا ۳ استفاده کنید. با این حال، شواهد مبنی بر تاثیر میزان زیاد مصرف اسیدهای چرب امگا ۶ بر بروز التهاب در انسان در حال حاضر محدود است و به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

روغن‌های گیاهی و دانه‌ای، به عنوان روغن‌های پخت و پز استفاده می‌شوند و ماده اصلی بسیاری از غذاهای فرآوری شده هستند و استفاده از آن‌ها باید در مقادیر کنترل‌شده صورت گیرد.

۴) کربوهیدرات‌های تصفیه شده

کربوهیدرات‌ها ممکن است منجر به مشکلات بسیاری شوند اما همه آن‌ها نیز مشکل‌ساز نیستند. مصرف کربوهیدرات تصفیه شده ممکن است منجر به ایجاد التهاب شود.

کربوهیدرات‌های تصفیه شده بیشتر فیبرهای خود را حذف کرده‌اند. فیبر باعث تقویت احساس سیری و کنترل قند خون شده و باکتری‌های مفید موجود در روده شما را تغذیه می‌کند.

محققان اعلام کرده‌اند که کربوهیدرات‌های تصفیه شده در رژیم غذایی مدرن ممکن است رشد باکتری‌های التهابی روده را تحریک کنند که این موضوع می‌تواند خطر چاقی و بیماری التهابی روده را افزایش دهد.

کربوهیدرات‌های تصفیه شده دارای شاخص گلیسمی بالاتر (GI) نسبت به نمونه‌های فرآوری نشده هستند. غذاهای حاوی GI بالا قند خون را با سرعت بیشتری نسبت به غذاهای حاوی GI پایین افزایش می‌دهند.

کربوهیدرات‌های تصفیه شده در آب‌نبات‌ها، نان، ماکارونی، شیرینی، برخی غلات، کلوچه، کیک، نوشابه‌های شیرین شده با قند و تمام غذاهای فرآوری شده حاوی قند یا آرد اضافه شده یافت می‌شوند.

به طور خلاصه می‌توان گفت کربوهیدرات‌های غیرفرآوری شده همراه با فیبر سالم هستند اما کربوهیدرات‌های تصفیه شده سطح قند خون را بالا برده و التهاب را تقویت می‌کنند که ممکن است منجر به بیماری شود.

۵) الکل

مصرف الکل می‌تواند منجر به ایجاد مشکلات جدی در سلامت افراد شود. افرادی که الکل مصرف می‌کنند ممکن است با سموم باکتریایی که از روده بزرگ خارج و به بدن داخل می‌شوند، دچار مشکل شوند. این وضعیت که اغلب به آن "روده نشتی" گفته می‌شود، می‌تواند التهاب گسترده را به دنبال داشته باشد که منجر به آسیب دیدن اعضای بدن می‌شود.

۶) گوشت فرآوری شده

مصرف گوشت فرآوری شده با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و سرطان معده و روده بزرگ همراه است. انواع متداول گوشت فرآوری شده شامل کالباس، بیکن، ژامبون، گوشت دودی و تند گاو است.

گوشت فرآوری شده محصولات نهایی پیشرفته گلیکاسیون (AGEs) بیشتری نسبت به گوشت‌های دیگر دارد. AGEs با پختن گوشت و برخی غذاهای دیگر در دماهای بالا تشکیل می‌شود و ثابت شده که باعث ایجاد التهاب می‌شود.

از بین تمام بیماری‌های مرتبط با مصرف گوشت فرآوری شده، ارتباط آن با سرطان روده شناخته‌ترین مورد است. اگرچه عوامل بسیاری در بروز سرطان روده بزرگ نقش دارند اما یک مکانیسم پاسخ التهابی سلول‌های روده بزرگ به گوشت فرآوری شده است.

مهم‌ترین مواد غذایی ضد التهاب

حذف مواد غذاییِ التهاب‌زا از رژیم غذایی یا محدود کردن مصرف آن‌ها به فرد کمک می‌کند تا از سلامت خود به شکل بهتری مراقبت کند.   

در بسیاری از بیماری‌های مزمن و شایعی که التهاب نقش تحریک کننده دارد، چاقی نقطه شروع به حساب می‌آید و چاقی اغلب نتیجه زیاده‌روی در مصرف غذاهایی است که التهاب را تشدید می‌کنند. بیشتر خوراکی‌هایی که موجب التهاب می‌شوند حاوی کمترین میزان مواد مغذی هستند. غذاهای فراوری شده حاوی آرد سفید تصفیه شده و شکر سفید از جمله خوراکی‌هایی هستند که بیشترین اثرات منفی را روی بدن و سلامتی دارند. غذاهای سرخ شده و چربی‌هایی از قبیل مارگارین نیز التهاب را تشدید می‌کنند.

کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند خوراکی‌هایی با خواص ضد التهابی و سرشار از آنتی اکسیدان‌های طبیعی و دیگر ترکیب‌های نگهدارنده باید جایگزین غذاهای التهاب‌زا شوند.

ماهی‌های حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، روغن‌های گیاهی اشباع نشده، بیشتر انواع دانه‌ها و خشکبار از جمله این خوراکی‌ها با خاصیت ضدالتهابی هستند.

مهم‌ترین مواد غذایی افزایش شنوایی

تحقیقاتی که در گذشته انجام گرفته نشان می‌دهد مصرف بیشتر برخی مواد غذایی از قبیل بتاکاروتن و بتا کریپتوزانتین، اسید فولیک، اسیدهای چرب امگا ۳ زنجیره بلند با کاهش خطر افت قدرت شنوایی مرتبط است.

این یافته‌ها حاکی از آن است رژیم غذایی می‌تواند بر خطر افت شنوایی اثر بگذارد اما محققان به دنبال آن هستند تا ارتباط بین رژیم غذایی و کاهش قدرت شنوایی بیشتر بررسی شود.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآرونده: علی اکبر رضایی



+ 10
مخالفم - 17
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری