پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۹ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
دوشنبه, ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ ۲۳:۰۶
۱۳
۰
نسخه چاپی

کنترل فشار خون با خرمالو

کنترل فشار خون با خرمالو
خرمالو علاوه بر اینکه برای سرماخوردگی مفید است برای فشارخون نیز مفید است زیرا به واسطه خواص و ویتامین‌های زیادی که دارد بسیار مفید است در تیتربرتر به این موضوع پرداخته ایم با ما همراه باشید.

تیتربرتر؛ در حقیقت خرمالو ترکیب مطلوبی از مواد مغذی به مقدار کافی و مناسب است. بسیاری از مواد مغذی موجود در خرمالو تنها 2 تا 3 درصد نیاز روزانه به آن‌ها را تامین می‌کنند اما وجود سطح بالایی از منگنز در این میوه 17 درصد از نیاز روزانه به این ماده معدنی را تامین می‌نماید.

خرمالو هرچند دنیایی از زیبایی و رنگ است اما به نسبت دیگر میوه‌ها طرفدار کم‌تری دارد؛ دلیل آنهم بیشتر به خاطر گس بودن و جمع‌شدن دهان بعد از خوردن آن است؛ اما برای فرار از این حس ناخوشایند می‌توان انواع فرآورده‌ها را با این میوه پاییزی درست کرد و از خوردنش لذت برد بدون اینکه ذره‌ای گس‌بودنش را حس کنیم. این میوه دقیقا مناسب روزهای سرد پاییزی است که بیشتر مردم کمی احساس خستگی و بی حالی می‌کنند. 

خرمالو چربی و پروتئین بسیار کمی دارد و غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این میوه شامل مقدار قابل توجهی از ویتامین  A، B۶  و C، منگنز، فسفر، پتاسیم، کلسیم و فیبر رژیمی است که هم قابل حل و هم غیرقابل حل بوده و ادرار آور خوبی است و همانند ملین طبیعی عمل می‌کند. اما خرمالوها چند نوع هستند؟ خرمالوها دو نوع هستند: گس و غیرگس. خرمالوهای گس قابل خوردن نیستند چون حاوی سطح بالایی از تانین هستند؛ در حالی که غیرگس آن، به هنگام رسیدن تانین را از دست می‌دهند.

این میوه اما چه خواصی دارد؟

کنترل فشار خون با خرمالو
کنترل فشار خون با خرمالو

 

خرمالو برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا:

بسیاری از مشکلات التهابی، عفونت،  سرماخوردگی و آنفولانزا را می‌توان با مصرف منظم خرمالو پیشگیری کرد. به خاطر این است که میوه خرمالو شامل مقدار غنی ویتامین ث است که بدن را برای مبارزه با این عفونت‌ها مصون می‌کند.

ادرار آور:

این میوه بسیار غنی از کلسیم و پتاسیم است. آنهایی که مبتلا به مشکلات کلیوی هستند باید هر روز یک میوه خرمالو مصرف کنند چون به کاهش حفظ آب کمک می کند.

خرمالو برای پاکسازی و سلامت کبد:

پاکسازی بدن بسیار مهم است و خرمالو به طور موثر این کار را انجام می‌دهد. این میوه حاوی مقدار بالایی آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند سموم بدن، به ویژه کبد را پاکسازی و سلامتی کبد، را حفظ کند. رادیکال‌های آزاد با کمک این آنتی‌اکسیدان‌ها از بدن جدا می‌شوند.

خرمالو برای کنترل فشار خون:

خرمالو برای کنترل فشار خون بالا و در نتیجه جلوگیری از بیماری‌ها موثر است. مقدار بالای پتاسیم این میوه به عنوان گشادکننده عروق عمل می‌کند و در نتیجه جریان خون در بدن را افزایش می‌دهد. بنابراین فشار خون کاهش می‌یابد.

خرمالو برای درمان یبوست:

آنهایی که به یبوست مبتلا هستند، می‌توانند به شدت از خرمالو بهره‌مند شوند. این میوه دارای مقدار بسیار غنی فیبر محلول در آب است. به عنوان ملین طبیعی عمل می کند و در نتیجه، آنها که مشکلات شکمی دارند می‌توانند خرمالو بخورند.

خرمالو برای سلامت قلب:

با فشار خون خوب، تعدادی از بیماری‌های قلبی عروقی کنترل می‌شوند. سطح فشار خون پایین به حفظ سیستم قلبی عروقی کمک می‌کند و در نتیجه از بیماری‌های قلبی جلوگیری می کند. علاوه بر حفظ فشار خون، این میوه نیز به جلوگیری از بیماری‌های قلبی با محتوای فیبر محلول در آب بالا کمک می‌کند.

خرمالو هم مانند هر میوه پرخاصیت دیگر، عوارضی دارد که باید آنها را جدی گرفت:

- خرمالو حاوی تانین است از این رو، اگر این میوه با معده خالی خورده شود، منجر به اسهال می شود. همچنین باید در مقدار محدودی مصرف شود.

- کسانی که فشار خون پایین دارند نباید این میوه را بخورند چون می‌تواند فشار خون را کاهش دهد و منجر به بیماری‌های مرتبط با فشار خون پایین شود.

- مقدار قند این میوه واقعا بالا است و از این رو، کسانی که از دیابت دارند باید از خوردن آن اجتناب کنند.

خواص و ویتامین های خرمالو
خواص و ویتامین های خرمالو

 

- بسیاری از مردم اشتباه می‌کنند که معتقدند خوردن میوه با پوست منجر به تاثیرات مفید خواهد شد. در مقابل، واقعیت این است که بیشتر تانیک اسید در پوست میوه متمرکز است. در نتیجه، پوست آن هرگز نباید خورده شود؛ در غیر این صورت، منجر به تشکیل سنگ در معده می‌شود.

مطالب مرتبط:

 اگر دچار اضافه وزن هستید در خوردن خرمالو زیاده‌روی نکنید.

- کسانی که اختلالات روده‌ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده‌اند یا به بیماری‌ھای قلبی و سل مبتلا ھستند باید در خوردن خرمالو احتیاط کنند.

خرمالو غیر از منگنز حاوی 9 درصد ویتامین C و 8 درصد ویتامین B6‌ است. فیبر خوراکی موجود در آن نیز به شدت بالاست و 80 درصد بافت این میوه را آب تشکیل می‌دهد.

از دیگر ویژگی‌های خرمالو وجود مقدار بالایی آنتی اکسیدان است که با خنثی سازی رادیکال‌های آزاد از بروز بیماری حاد شونده همچون پیری، سرطان، آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (نوعی اختلال چشمی ناشی از افزایش سن) جلوگیری می‌کند.

یکی دیگر از خواص این میوه تاثیر آن در تسریع فرآیند کاهش وزن است. وجود فیبر بالا و دیگر مواد مغذی سرعت کاهش وزن را افزایش می‌دهد. مصرف خوراکی‌هایی همچون خرمالو که حاوی فیبر بالا هستند در دوره رژیم کاهش وزن باعث می‌شود فرد برای مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشد. همچنین خوراکی‌های حاوی فیبر بالا در کاهش میل به مصرف قند و خوراکی‌های فرآوری شده نقش دارد. خرمالو دارای «لوتئین زآگزانتین» به عنوان یک ایزومر است. در بسیاری از مطالعات و روش‌های درمانی جدید آمده است که این ایزومر در حفظ و ارتقای سطح بینایی موثر است. این ماده روی شبکیه چشم تاثیر می‌گذارد و از بروز بیماری‌های تحلیل برنده همچون دژنراسیون ماکولا جلوگیری می‌کند. همچنین مصرف آن برای پیشگیری از آب مروارید توصیه می‌شود.

آسیب دیدگی چشم یکی از دلایل از دست رفت قدرت بینایی است. این آسیب دیدگی از واکنش اکسیژن با انواع خاصی از مولکول‌ها و ایجاد رادیکال‌های آزاد ناشی می‌شود. خرمالو به دلیل دارا بودن ویتامین‌های A، C و K از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار است. این مواد مغذی جهت حفظ سلامت چشم‌ها در برابر آسیب دیدگی شبکیه‌ حائز اهمیت است. همچنین لوتئین زآگزانتین همراه با ویتامین‌های ذکر شده آسیب ناشی از اشعه فرابنفش و دیگر عفونت‌های چشمی را به حداقل می‌رساند.

بهبود سلامت سیستم گوارشی از دیگر فوائد مصرف خرمالوست. این میوه به دلیل دارا بودن مقدار بالایی فیبر خوراکی جهت تسهیل فرآیند هضم ضروری است. وجود فیبر خوراکی در خرمالو از بروز یبوست در فرد جلوگیری می‌کند.

یکی دیگر از خواص این میوه ضد سرطان بودن آن است. خرمالو حاوی مقادیر بالای مواد مغذی مفید است که بدن را در برابر رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند. رادیکال‌های آزاد همچنین عامل بروز سرطان هستند.

پزشکان بر این باورند با مصرف خرمالو می‌توان روند فرسودگی بدن را به تعویق انداخت. رادیکال‌های آزاد نه تنها علت بروز سرطان به حساب می‌آیند بلکه به تسریع روند فرسودگی بدن کمک می‌کنند. رادیکال‌های آزاد به سلول‌های پوست آسیب رسانده و فرسوده شدن آن را تسریع می‌کنند.

خرمالو همچنین حاوی ویتامین C است که به گفته پزشکان برای حفظ بدن از ابتلا به بیماری‌های رایج و متداول توصیه می‌شود. خوراکی‌های حاوی مواد مغذی مصرف شود. ویتامین C از جمله ترکیب‌هایی است که سیستم ایمنی را در برابر سرماخوردگی، آنفلوآنزا و عفونت‌ها تقویت می‌کند.

خواص و ویتامین های خرمالو
خواص و ویتامین های خرمالو

 

تاثیر خرمالو روی سیستم گردش خون و سلامت قلب از دیگر فوائد مصرف این میوه است. این میوه سرشار از پتاسیم است که به تنظیم فشار خون بدن از طریق بسط رگ‌های خونی و آرام کردن ماهیچه ها کمک می‌کند. در حقیقت بسیاری از پزشکان از پتاسیم به عنوان مسکن درد در عضلات استفاده می‌کنند.

گفتنی است خرمالو با وجود آنکه حاوی خواص بسیاری برای بدن است اما از آنجایی که در این میوه مقدار بالایی تانن وجود دارد می‌تواند فاکتور خطرزا باشد.

وجود تانن در مقدار بالا تاثیرات سمی دارد و به همین دلیل متخصصان تغذیه مصرف این میوه به مقدار متعادل را توصیه می‌کنند.

آنچه دیگران میخوانند:

گردآورنده: مریم بالوی فیلی



+ 13
مخالفم - 16
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری