پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۱ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
شنبه, ۲۶ تیر ۱۴۰۰ ۱۴:۵۷
۱۲
۰
نسخه چاپی

خوابیدن در بیابان چه مزایایی دارد؟

خوابیدن در بیابان چه مزایایی دارد؟
انسان ها از ابتدا که صاحب مسکن و امکانات کنونی نبوده اند و سالها در بیابان و جنگل ها با روش ها خاصی شب را به روز می رساندند و آرامشی عجیب داشته اند با اینکه سختی های فراوانی از خطرات طبیعی آنها را احاطه کرده بود ما در تیتربرتر به فواید خوابیدن در عمق جنگل یا خوابیدن در بیابان پرداخته ایم با ما همراه باشید.

تیتربرتر؛ مطالعات متعددی ثابت کرده‌اند که راه رفتن در طبیعت روی حافظه کوتاه‌مدت انسان تاثیر مثبتی دارد و باعث تقویت آن می‌شود.

بدنبال یک تحقیق علمی، حافظه کوتاه‌مدت شماری از دانشجویان دانشگاه میشیگان مورد آزمایش قرار گرفت و سپس آنها را به دو دسته تقسیم کردند. از یکی از گروه‌ها خواسته شد تا در یک باغ گیاه‌شناسی راه بروند. از گروه دوم نیز درخواست شد تا در خیابان قدم بزنند.

خوابیدن در بیابان چه مزایایی دارد؟

خوابیدن در بیابان چه مزایایی دارد؟
خوابیدن در بیابان چه مزایایی دارد؟

 

پس از بازگشت هر دو گروه به محل آزمایش، اشخاصی که در دل طبیعت پیاده‌روی کرده بودند ۲۰ درصد بهتر از بار اول به پرسش‌های مطرح شده پاسخ دادند. اما گروه دوم که در خیابان راه رفته بودند هیچ پیشرفت خاصی نسبت به قبل نداشتند.

مطالعه مشابهی روی افراد افسرده هم صورت گرفت و مشخص گشت که پیاده‌روی در طبیعت سبب بهبود حال درونی این افراد می‌شود.

در بیابان خوابیدن خاصیت ضد استرس دارد

گاهی بیرون از خانه بودن می‌تواند روی تجربه استرس در بدن تاثیر گذاشته و موجب تغییر آن شود. در نتیجه یک آزمایش علمی مشخص شد دانشجویانی که دو شب را در جنگل به صبح رسانده بودند سطح کورتیزول خونشان کمتر از کسانی بوده که در فضای شهری خوابیده بودند – هورمونی که اغلب به‌عنوان ایجادکننده‌ی استرس شناخته می‌شود.

همچنین در تحقیق دیگری دانشمندان ثابت کردند که شب خوابیدن در دل طبیعت و جنگل تا دو برابر بیشتر از خواب در فضای شهری از میزان کورتیزول و تپش قلب می‌کاهد.

در نهایت دانشمندان این‌طور جمع‌بندی می‌کنند که با جنگل‌تراپی یا بیابان رفتن و خوابیدن می‌توان به میزان زیادی استرس را کاهش داده و حتی از بین برد. حتی در شرکت‌هایی که پنجره رو به طبیعت است و کارمندان می‌توانند از این چشم‌اندازها استفاده کنند، میزان استرس کمتر و رضایت کارمندان بیشتر است.

اغلب انسان‌ها وقتی کودک هستند از خوابیدن بیزارند و تصور می‌کنند اگر پلک‌هایشان روی هم برود، چیز مهمی را در زندگی را از دست می‌دهند. اما در بزرگسالی این طرز فکر درست برعکس می‌شود. همه عاشق خواب راحت و طولانی هستند که با این میزان از استرس و نگرانی‌های دنیای مدرن، تقریبا ناممکن است.

اما جدیدترین مطالعات دانشگاه کلرادو نشان داده افرادی که شب را در چادر به صبح می‌رسانند به طور متوسط ۱۰ ساعت می‌خوابند و حدودا دو ساعت زودتر از زمانی که در خانه هستند به خواب می‌روند.

بر همین اساس ما در زیر ۶ دلیل برای خوابیدن در هوای آزاد را برایتان برشمرده‌ایم تا دفعه بعدی که قصد سفر دارید به جای هتل و اقامتگاه، چادر بزنید و از طبیعت لذت ببرید.

 خوابیدن در جنگل یا بیانبان سبب دریافت نور طبیعی است

بر اساس مطالعات محققان دانشگاه کلرادو، قرار داشتن در معرض نور مستقیم آفتاب باعث می‌شود ساعت بدن شما تنظیم شود. بنابراین اگر قصد دارید به بی‌خوابی‌های خود پایان دهید، توصیه می‌کنیم در فضای باز و دور از تکنولوژی بخوابید.

شاید ایده خوابیدن در پشت‌بام‌ها در گذشته نیز برای همین بوده!

مطالب مرتبط:

با خوابیدن در بیابان میزان ملاتونین بدن تغییر می‌کند

یافته‌های موردبحث ثابت کرده‌اند که نورهای مصنوعی اسمارت‌فون‌ها و وسایل الکترونیک سبب کم شدن میزان ملاتونین می‌شود. ملاتونین هورمونی است که در غده کوچکی در مغز تولید می‌شود و به تنظیم چرخه خواب و بیداری در بدن کمک می‌کند.

به همین خاطر توصیه می‌کنیم برای داشتن خواب بهتر، فضای باز را انتخاب کنید. به این خاطر که میزان ترشح ملاتونین زیر نور ماه بیشتر از فضای بسته و در اتاق خواب است.

با خوابیدن در بیابان سیستم ایمنی بدن تقویت می‌شود

یک تحقیق علمی در ژاپن ثابت کرده، هر روز خوابیدن در جنگل به مدت ۲ ساعت مزایای فراوانی برای بدن انسان دارد. از جمله می‌توان به کاهش فشار خون، کاهش غلظت کورتیزول، کاهش سرعت ضربان قلب و افزایش گلبول‌های سفید خون اشاره کرد.

شاید جالب باشد بدانید فقط یک شب بیرون از خانه خوابیدن به اندازه یک هفته سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

 خوابیدن در بیابان باعث تقویت عملکرد مغز و بدن می‌شود

خوابیدن در بیابان باعث تقویت عملکرد مغز و بدن می‌شود
خوابیدن در بیابان باعث تقویت عملکرد مغز و بدن می‌شود

 

مغز برای انجام کارهای خود و همچنین برای کمک به ماهیچه‌های بدن اکسیژن بسیار زیادی مصرف می‌کند. همه می‌دانیم که هر چه اکسیژن بیشتری برای تنفس وجود داشته باشد، همان‌اندازه برای بدن و سلامتی انسان مفیدتر است.

بنابراین، خوابیدن در چادر در هوای آزاد و به دور از تکنولوژی باعث می‌شود تا مغز اکسیژن موردنیاز خود را به مقدار کافی دریافت کند و در نتیجه عملکرد بسیار خوبی داشته باشد.

خوابیدن در جنگل یا بیابان میزان استرس را کاهش می‌دهد

زندگی این روزهای همه ما باعث می‌شود تا استرس و سراسیمگی زیادی را تجربه کنیم. اما مطالعات علمی جدید ثابت کرده‌اند با نگاه کردن به «عکس» درختان می‌توان تا حد زیادی از میزان استرس خود کاست. حالا تصور کنید نگاه کردن به درختان واقعی و حضور در میان آن همه زیبایی چه اثری می‌تواند داشته باشد!

حضور در طبیعت نه تنها هیجان‌انگیز و جذاب است، خاصیت آرامش‌بخش نیز دارد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم هر چند وقت یک بار بیرون از شهر در یک فضای جنگلی و سرسبز کمپ کنید تا استرس‌هایتان از بین بروند.

در جنگل یا بیابان هیچ هوای کثیفی وجود ندارد

بر اساس مطالعات صورت گرفته در دانشگاه کلرادو، اگر محیط کار شما اداره و شرکت است، یعنی زمان زیادی از وقت خود را در محیطی مملو از برق سپری می‌کنید که تهویه درستی ندارد و در نتیجه میزان دی‌اکسیدکربن موجود در هوا زیاد است.

CO2 هاله‌ای از ابر روی مغز انسان می‌گذارد و باعث می‌شود تا کارکرد ضعیفی داشته باشد. این مساله همچنین در تنفس مشکل ایجاد می‌کند و سردرد بدنبال دارد.

اگر نمی‌توانید خارج از شرکت کار کنید، دست کم شب‌ها را در فضای آزاد بخوابید تا هوای سالم تنفس کنید و عملکرد عمومی بدنتان بهبود بیابد.

بیشتر خستگی‌های ما ذهنی و مغزی‌است. برای اینکه بتوانید از عملکرد واقعی مغز به‌طور کامل بهره‌مند شوید، دانشمندان توصیه می‌کنند که حتما به طبیعت و دل کوه یا جنگل بروید. حتی در یک تحقیقی ثابت شده کسانی که به عکس طبیعت نگاه می‌کنند هم انرژی مغزی بیشتری نسبت به بقیه مردم دارند.
تعدادی از مطالعات علمی ثابت کرده‌اند که زیبایی‌های طبیعت سبب برانگیخته شدن حس حیرت و شگفتی می‌شود که یکی از بهترین فاکتورها برای تقویت قدرت‌های مغزی بشمار می‌رود.

گشت‌وگذار در طبیعت به از بین بردن افسردگی و اضطراب کمک می‌کند

گشت‌وگذار در طبیعت به از بین بردن افسردگی و اضطراب کمک می‌کند
گشت‌وگذار در طبیعت به از بین بردن افسردگی و اضطراب کمک می‌کند

 

اضطراب، افسردگی و دیگر مشکلات ذهنی و روحی را می‌توان با پناه بردن به دامان طبیعت از بین برد. به‌ویژه اگر این کار با ورزش کردن‌های منظم همراه باشد.

در پایان می توان گفت راه رفتن در جنگل با کاهش میزان اضطراب و حالت‌های منفی ذهنی رابطه مستقیم دارد. طبیعت سبز علاوه بر کاهش افسردگی، سبب تقویت اعتمادبه‌نفس و بهبود روحیه هم می‌شود. حتی دانشمندان می‌گویند اگر طبیعتی که انتخاب می‌کنید، آب هم داشته باشد که همه این اثرات دو چندان خواهند بود.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآرونده: علی اکبر رضایی



+ 12
مخالفم - 7
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری