پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: چهارشنبه, ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۰۸ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۷ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
شنبه, ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ ۲۳:۱۷
۱۴
۰
نسخه چاپی

روستاهایی که سیگار هرگز نمی کشند

روستاهایی که سیگار هرگز نمی کشند
در کشور عزیز ایران عجایب زیادی وجود دارد از جمله اینکه چند روستا وجود دارد که هیچ گونه سیگاری استعمال نمی کنند تیتربرتر به معرفی این روستاها پرداخته با ما همراه باشید.

به گزارش تیتربرتر؛  یکی از مشکلات عمده بهداشت در زمان ما گسترش استعمال دخانیات در جامعه می‌باشد که این خود بعنوان یکی از شایع ترین عوامل مرگ و میر در جهان شناخته شده، چرا که مصرف این مواد عامل 25 بیماری کشنده از جمله سرطان ها و بیماری های قلبی و عروقی و غیره می‌باشند و انتظار می‌رود در سال های آینده بزرگترین و بیشترین عامل مرگ و میر و کاهش طول عمر باشد .

معرفی روستاهایی که سیگار نمی کشند؟

معرفی روستایی که سیگار نمی کشند؟
معرفی روستاهایی که سیگار نمی کشند؟

 

در این میان و هنگامی که بسیاری از مردمان شهر و روستا به جبر محرومیت و خشکسالی و بیکاری، تن به مهاجرت و خانه به دوشی داده یا از سر استیصال به انواع دود و دم و مواد دخانی و غیردخانی پناه برده‌اند، اهالی چند روستای ایلام به این مواد «نه» گفته و با ترک خودخواسته آن، دست بر زانوی همت و غیرت زده‌اند تا آرزوهای خویش را در حرکت بازوان دست خود جست‌و‌جو کنند، نه در فضای دودآلود و خیالی سیگار و قلیان و ... .

اسامی روستاهایی که هرگز سیگار نمی کشند

ونیت، خوران سفلی، حیدرآباد و وچکاب جودکی،‌ چهار روستای ایلامی هستند که ساکنانشان یا از گذشته‌های دور و یا در همین چند سال اخیر، قید هرچه مواد دخانی و دودی را زده و سلامت خود و زندگی‌شان را تا حد زیادی تضمین کرده‌اند.

دو روستای ونیت و خوران سفلی در بخش مرکزی شهرستان ایوان قرار دارد که پریدخت نجفی، بخشدار مرکزی ایوان درباره‌‌شان  می‌گوید اهالی این دو روستا هیچ گونه دخانیاتی مصرف نمی‌کنند و پاک بودن آنها پس از بررسی دقیق و نامحسوس بر ما محرز شده است. پاک بودن آنها باعث شده که نامشان در سامانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به عنوان مناطق پاک و بدون دخانیات ثبت شود .

شرط اول ازدواج در روستای ونیت؛ سیگاری نبودن

شرط اول ازدواج در روستای ونیت؛ سیگاری نبودن
شرط اول ازدواج در روستای ونیت؛ سیگاری نبودن

 

روستای ونیت 175 نفر جمعیت دارد و 52 خانوار، اما نه هیچ یک از 86 مرد و نه حتی یک نفر از 89 زن آن تاکنون لب به سیگار و قلیان و... نزده‌اند.

مسلم کریمی، عضو شورای ده ونیت به ما می‌گوید که پای دخانیات هیچ گاه به این روستا باز نشده که حالا بخواهد بسته شود.

وی که 37 سال سن دارد، نه خودش در تمام طول عمر یک سیگاری و یا قلیانی در روستا دیده و نه حتی از ریش سفیدان شنیده که مردم هرگز سمت دخانیات رفته باشند.

عضو شورای روستای ونیت، دلیل این اتفاق مبارک را پیوند خونی و قوم و خویش بودن اهالی روستا می‌داند و تاکید می‌کند که اهالی روستا همه از حال یکدیگر باخبر و مراقب یکدیگرند، طوری که مهم‌ترین ملاک دادن دختر به یک جوان حتی قبل از پرس و جو از شغل و درآمد، اعتیاد وی به انواع مواد دخانی است.

بیشتربخوانید: آشنایی با معروف‌ترین کشتی های تفریحی کیش

ونیت البته خیلی آباد نیست و تقریبا هیچ امکانات تفریحی خدماتی ندارد و به گفته کریمی، همان طرح‌های تشویقی عمرانی که مسئولان وعده اجرایش را داده بودند هم نصفه و نیمه به اجرا در‌آمده است و کلاس‌های آموزشی خیاطی هم چندان کارایی نداشته، چون نه پولی در روستا هست و نه کارگاه تولیدی که مردم آموزه هایشان را در آن به بار بنشانند.

پیرهای این روستا چه همتی دارند!

خوران سفلی، دیگر روستای بخش مرکزی ایوان، 27 خانوار دارد با 103 نفر جمعیت که 47 نفرشان مرد و بقیه زن هستند. مردمان این روستا البته چند سالی است که به دخانیات پشت پا زده‌اند.

فتح‌الله خورانی، عضو شورای روستای خوران سفلی می‌گوید که در گذشته فقط نوعی سیگار دست ساز با تنباکو در این روستا استعمال می‌شد؛ بیشتر توسط افراد پرسن و سال که همان‌ها هم از حدود پنج سال پیش تصمیم به ترک این مواد آسیب رسان گرفتند.

بیشتربخوانید: بهاری ترین شهرهای ایران برای عید 99

شغل مردم خوران سفلی هم کشاورزی و دامداری است، گرچه خشکسالی آسیب زیادی به این کسب و کار زده و جوانان زیادی را به سمت شهرها گسیل ساخته است. این روستا بسیار محروم است و به گفته خورانی، هیچ امکانات تفریحی خدماتی ندارد و تنها سرگرمی جوانان باقی‌مانده در روستا هم بالا رفتن از کوه‌های منطقه است. با این همه هیچ کدام از این محرومیت‌ها و کمبودها بهانه‌ای برای روی خوش نشان دادن جوانان و بزرگسالان به مواد دخانی و مخدر نشده است.

«نه» روستای حیدرآباد به سیگار

«نه» روستای حیدرآباد به سیگار
«نه» روستای حیدرآباد به سیگار

 

استان ایلام یک روستای بدون دخانیات دیگر هم دارد؛ نامش حیدرآباد است و از توابع بخش سیوان شهرستان ایلام. این روستا 170 خانوار دارد و 616 نفر جمعیت، اما برخلاف دو روستای مذکور و خوشبختانه، بوی کمبود و محرومیت نمی‌دهد، زیرا سرشار از ظرفیت‌های طبیعی و تاریخی گردشگری است و از سال 84 که نامش در فهرست روستاهای هدف گردشگری کشور نشسته، پذیرای خیل گردشگران شده و در کنار کشاورزی، با ایجاد مجتمع‌های خدماتی و اقامتگاه‌های بومگردی، به درآمدهای خوبی رسیده است.

بیشتربخوانید: بهترین شهر سوغاتی ها برای عید نوروز

مردم حیدرآباد از حدود 15 سال پیش، یعنی همان زمانی که پای گردشگران بتدریج به روستا باز شد، بی خیال دود و دم شدند.

حسین مظلومی، دهیار حیدرآباد به ما می‌گوید جان سپردن چند نفر از اهالی سیگاری روستا به دلیل بیماری‌های شدید ریوی از یک سو و حضور تدریجی گردشگران و به نمایش گذاشتن تصویری زیبا از روستا از دیگر سو، حیدرآبادی‌ها را بر آن داشت، تا برای همیشه با مواد دودزا و دخانیات خداحافظی کنند.

مردم این روستا حالا آنقدر به فکر سلامتشان هستند که با حمایت و هماهنگی شورای ده، پیاده‌روی‌های خانوادگی ماهانه در یکی از جاده‌های زیبای حیدرآباد برگزار می‌کنند و ورزش اولویتشان است.

روستای وچکاب جودکی شهرستان آبدانان در جنوب استان ایلام هم چهارمین روستای پاک و بدون دخانیات این استان است که البته درصد آمار طلاق و نزاع‌های خانوادگی در آن هم به سمت صفر میل کرده و بیماری‌های قلبی، عروقی و ریوی در آن بشدت کاهش یافته است.

ایلام استانی است که به ظرفیت‌های طبیعی شگرف و درعین حال محرومیت‌های بزرگش شناخته می‌شود؛ شرایط متناقضی که هم می‌تواند پله صعود سطح زندگی مردمانش باشد و هم بهانه‌ای برای افول و استیصال و درماندگی.

بیشتربخوانید: جذاب ترین روستاها برای گردشگری عید نوروز 99

 مضرات دخانیات

در صورت ادامه روند رو به بالای مصرف دخانیات در جهان طی 20 سال آینده سالیانه 10 میلیون مرگ ناشی از بیماریهای مرتبط با استعمال دخانیات بروز می‌نماید که بیش از 70 درصد این مرگ ها در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران اتفاق می‌افتد .

  طی سال های اخیر مصرف انواع مختلف مواد دخانی مانند قلیان به طور گسترده در جامعه شایع شده است که نقش خاصی را در ورود جوانان و نوجوانان در عرصه استعمال دخانیات ایفا می‌کند که می‌بایست این گروه از افراد جامعه در زمینه عدم مصرف اینگونه مواد با توجه به زیان هایی که در آینده گریبانگیر آنها خواهند شد بکوشند و از مصرف آنها اجتاب کنند .

بروز بیماری ها و مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات و استنشاق تحمیلی دود آنها از جمله سرطان ها- بیماری های قلبی و عروقی و حساسیت ها 

  در این زمینه سالیانه 4 میلیون نفر جان خود را در دنیا از دست می‌دهند و اگر روند استعمال به این گونه ادامه یابد 500 میلین نفر از جمعیت فعلی دنیا در نهایت به علت مصرف دخانیات خواهند مرد که نیمی از اینها را کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند .

بیشتربخوانید: عید 99 را کجای ایران سفر کنیم

  زیان های اقتصادی ناشی از مصرف دخانیات :

  در این راستا همین بس که مصرف داخلی (در ایران) 50 میلیارد نخ سیگار به طور متوسط سالانه 1000 میلیارد تومان صرف خرید و دود شدن این حصول و 2000 تا 3000 میلیارد تومان صرف بیماری های مرتبط با آن می‌گردد .

  زیان های اجتماعی ناشی از مصرف دخانیات 

  مصرف سیگار نوعی اعتیاد است ولی متاسفانه این مسئله به مرور در جامعه جا افتاده و قابل قبول‌ترین عمل خلاف عرف محسوب می‌شود، متاسفانه عادت به مصرف سیگار زمینه ساز بروز اعتیاد به مواد مخدر، الکل، فقر، بزهکاری علی‌الخصوص در جوانان و نوجوانان می‌گردد .

  زیان های زیست محیطی ناشی از دخانیات 

  از بین رفتن خاک، تخریب جنگل ها و آلودگی آب های زیرزمینی و هوا از جمله مضرات زیست محیطی دخانیات می‌باشد. مصرف مواد مغذی خاک توسط گیاه توتون موجب عاری شدن خاک از این مواد شده و از طرفی موجب جذب آفت ها می‌گردد و استفاده از انواع کودهای شیمیایی و آفت‌کش‌ها آلودگی های آب های زیر زمینی را بدنبال دارد، از طرفی مقدار زیادی از درختان برای سوخت در عمل آوردن توتون از بین می‌روند .

  استعمال هر نخ سیگار باعث کوتاه شدن 7 روز از عمر می‌گردد .

  اثرات تحمیلی دود سیگار نیز کمتراز عوارض ناشی از استعمال آن نمی‌باشد .

گزارش از علی اکبر رضایی



+ 14
مخالفم - 11
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری