پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
پنج شنبه, ۱۸ دی ۱۳۹۹ ۱۸:۲۰
۲۵
۰
نسخه چاپی

ساده ترین طرز تهیه شیرینی پنجره ای

ساده ترین طرز تهیه شیرینی پنجره ای
در کشور ما تنوع شیرینی ها بسیار زیاد است یکی از این شیرینی ها، شیرینی پنجره‌ای یا نان پنجره‌ای یا خاتون پنجره است با توجه به اینکه پخت آن مانند دیگر شیرینی‌ها نیاز چندانی به مهارت ندارد، تیتربرتر به این موضوع پرداخته است.

تیتربرتر؛ نان پنجره‌ ای یکی از شیرینی های قدیمی ایرانی است و با توجه به اینکه پخت آن مانند دیگر شیرینی ها نیاز چندانی به مهارت ندارد، اغلب خانم های ایرانی لااقل یک بار پختن این نوع شیرینی را امتحان کرده اند.

مواد لازم برای شیرینی پنجره ای

مواد لازم برای شیرینی پنجره ای
مواد لازم برای شیرینی پنجره ای

 

    • نشاسته نصف لیوان
    • مخلوط گلاب و آب نصف لیوان
    • مخلوط آرد برنج و آرد سفید نصف لیوان
    • تخم مرغ 2 عدد
    • زعفران آب کرده 1 قاشق غذاخوری
    • پودر قند به مقدار لازم
    • روغن به مقدار لازم
مواد لازم برای شیرینی پنجره ای
مواد لازم برای شیرینی پنجره ای

 

شیرینی پنجره ای که به اسم های مختلفی از جمله نان پنجره ای یا خاتون پنجره شناخته می‌شود یکی خاص‌ترین و خوشمزه‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که اغلب در ایام عید تهیه و در عید دیدنی‌ها سرو می‌شود. قالب های شیرینی پنجره ای طرح‌های مختلف زیبایی دارند. دسته‌های بلند این قالب‌ها به شما کمک می‌کنند بدون نزدیک کردن دست به روغن داغ، مایه را در آن فرو ببرید و بگذارید سرخ شود. با این وجود موقع تهیه شیرینی پنجره‌ای باید کمال احتیاط را داشته باشید تا پوست شما با روغن داغ تماس پیدا نکند یا به شما نپاشد. امیدوارم در نوروز امسال این شیرینی خوشمزه را تهیه کنید و از آن لذت ببرید.

مطالب مرتبط: طرز تهیه شیرینی دانمارکی

دستور شماره یک تهیه شیرینی پنجره ای

طرز تهیه شیرینی پنجره ای
طرز تهیه شیرینی پنجره ای

 

مرحله اول:

ابتدا نشاسته و گلاب را با هم‌مخلوط کرده تا کاملا نشاسته حل شود

بعد تخم مرغها را اضافه کرده هم می زنیم بعد آرد را اضافه کرده و خوب هم میزنیم میتوان مواد را از صافی عبور داد تا موادمان یک دست شود

حالا در روغنی که داغ شده قالب شیرینی پنجره ای را داخل آن فرو کرده تا داغ شود بعد داخل مایع زده ولی از مواد نباید روی قالب بیاید فقط قسمت پایین قالب داخل مواد زده شود

حالا قالب را در روغن زده کمی تکان دهید تا شیرینی از قالب جدا شود و در روغن قوطه و شود

بعد از سرخ شدن شیرینی ها را روی دستمال چیده تا روغن اضافی آن گرفته شود در انتها با پودر قند روی قسمت وارونه یا شیار دار شیرینی پاشیده و در ظرف مورد نظر سرو کنید

در کاسه ای گود نشاسته ، آب و گلاب بریزید و با همزن یا چنگال به هم بزنید تا خوب مخلوط و یکدست شوند سپس تخم مرغ ها را تک تک اضافه کنید و خوب به هم بزنید و پس از اینکه خوب مواد مخلوط شدند زعفران را نیز اضافه کنید.

مرحله دوم:

پس از مخلوط کردن مواد اردهای برنج و گندم را به مواد اضافه نمائید و بار دیگر خوب مخلوط کنید سپس به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید ، در این فاصله در تابه ای نچسب روغن فراوانی بریزید و اجازه دهید تا روغن خوب داغ شود ، قالب مخصوص شیرینی پنجره ای را داخل روغن قرار دهید و حرارت زیر تابه را ملایم کنید و بگذارید قالب نیز کمی داغ شود.

مرحله سوم:

کاسه محتوی مواد شیرینی را نزدیک تابه تان بگذارید و قالب داغ شده را داخل مایع بزنید و چند ثانیه مکث کنید سپس قالب را به سرعت داخل روغن ببرید و با تکان سریع دست تان مایع را از قالب جدا کنید ، هرکدام از شیرینی ها را به مدت 2 دقیقه در روغن سرخ کنید ، مجدد قالب را داغ کنید و داخل مواد بزنید و به همین صورت تک تک شیرینی ها را سرخ کنید.

مرحله چهارم:

پس از سرخ شدن شیرینی ها ، آنها را روی حوله آشپزخانه یا دستمال کاغذی ضخیمی قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود. سپس در ظرف مورد نظر چیده و روی آنها پودر قند یا پودر شکر الک شده بپاشید.

دستور شماره دو تهیه شیرینی پنجره ای

طرز تهیه شیرینی پنجره ای
طرز تهیه شیرینی پنجره ای

 

مواد لازم

  • نشاسته نصف لیوان
  • مخلوط گلاب و آب نصف لیوان
  • مخلوط آرد برنج و آرد سفید نصف لیوان
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • زعفران آب کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر قند، روغن به مقدار لازم

طرز تهیه

در کاسه‌ای گود نشاسته، آب و گلاب بریزید و با همزن یا چنگال به هم بزنید تا خوب مخلوط و یکدست شوند سپس تخم مرغ‌ها را تک تک اضافه کنید و خوب به هم بزنید و پس از اینکه خوب مواد مخلوط شدند زعفران را نیز اضافه کنید. پس از مخلوط کردن مواد آردهای برنج و گندم را به مواد اضافه نمائید و بار دیگر خوب مخلوط کنید سپس به مدت ۱۵ دقیقه در یخچال قرار دهید، در این فاصله در تابه‌ای نچسب روغن فراوانی بریزید و اجازه دهید تا روغن خوب داغ شود، قالب مخصوص شیرینی پنجره‌ای را داخل روغن قرار دهید و حرارت زیر تابه را ملایم کنید و بگذارید قالب نیز کمی داغ شود.

طرز تهیه شیرینی پنجره ای
طرز تهیه شیرینی پنجره ای

 

کاسه محتوی مواد شیرینی را نزدیک تابه تان بگذارید و قالب داغ شده را داخل مایع بزنید و چند ثانیه مکث کنید سپس قالب را به سرعت داخل روغن ببرید و با تکان سریع دست تان مایع را از قالب جدا کنید، هرکدام از شیرینی‌ها را به مدت ۲ دقیقه در روغن سرخ کنید، مجدد قالب را داغ کنید و داخل مواد بزنید و به همین صورت تک تک شیرینی‌ها را سرخ کنید.

پس از سرخ شدن شیرینی‌ها، آنها را روی حوله آشپزخانه یا دستمال کاغذی ضخیمی قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود سپس در ظرف مورد نظر چیده و روی آنها پودر قند یا پودر شکر الک شده بپاشید.

نکته: بعضی‌ها به جای آنکه خاک قند را به تنهایی روی شیرینی بپاشند، آن را با مقداری مغز پسته آسیاب شده و هل کوبیده مخلوط کرده و روی نان پنجره‌ای می‌ریزند.

دستور شماره سه تهیه شیرینی پنجره ای

 مواد لازم:

آرد سفید گندم ۱۰۰ گرم
تخم‌مرغ ۶ عدد
پودر نشاسته ۱۰۰ گرم
گلاب ۴ تا ۵ قاشق سوپ‌خوری
روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم
خاک قند مقداری

طرز تهیه نان پنجره‌ای

۱. ابتدا کاسه‌ای آماده کرده و پودر نشاسته را داخل آن بریزید، سپس کم‌کم گلاب را به نشاسته اضافه کنید تا گلوله گلوله نشود.

۲. پس از اینکه نشاسته به صورت خمیر درآمد، تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و به آن بیفزایید و با قاشق، خوب مواد را با هم مخلوط کنید.

۳. آخرین ماده مورد نیاز این شیرینی آرد است؛ ابتدا آن را خوب الک کرده، سپس به مواد افزوده و هم بزنید. به این ترتیب مایه شیرینی آماده می‌شود.

۴. با توجه به اینکه برای پخت این شیرینی نیاز به روغن زیادی است، کاسه فلزی گودی در اندازه متوسط آماده کرده و از روغن پر کنید، سپس روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود.

۵. پس از اینکه روغن داغ شد، قالب مخصوص شیرینی‌پزی را داخل روغن داغ قرار دهید تا آن هم داغ شود. بعد دسته قالب را گرفته و آن را در مایه به اندازه‌ای فرو کنید که مایه تنها تا یک میلی‌متر مانده به لبه قالب را دربر بگیرد؛ پس از آن، بلافاصله قالب را داخل روغن داغ روی شعله ملایم قرار دهید و به محض اینکه شیرینی خودش را گرفت، قالب را کمی تکان دهید تا به‌راحتی جدا شده و در روغن سرخ شود. بقیه مایه را نیز با قالب‌های مختلف برداشته و سرخ کنید.

۶. پس از اینکه شیرینی‌ها آماده شد، آنها را در ظرف مورد نظر بچینید و خاک قند را روی آن بپاشید.

نکته: بعضی‌ها به جای آنکه خاک قند را به تنهایی روی شیرینی بپاشند، آن را با مقداری مغز پسته آسیاب شده و هل کوبیده مخلوط کرده و روی نان پنجره‌ای می‌ریزند.

دستور شماره چهار تهیه شیرینی پنجره ای

مواد لازم:

آرد سفید:۷۵ گرم
نشاسته:۷۵ گرم
تخم مرغ:۵ عدد
گلاب:۳-۴ قاشق چای خوری

طرز تهیه:

نشاسته را در ظرفی می‌ریزیم و گلاب را به آن اضافه می‌کنیم. سپس تخم مرغ‌ها را اضافه کرده به هم می‌زنیم. آرد را در آن می‌ریزیم، به هم می‌زنیم و مایه را از صافی رد می‌کنیم. روغن فراوان را داغ می‌کنیم و قالب مخصوص نان پنجره‌ای را در روغن می‌گذاریم تا گرم شود.

قالب را در مایه می‌زنیم باندازه‌ای که مایه تا سر قالب برسد. سپس بلافاصله داخل روغن می‌ریزیم و آنرا تکان می‌دهیم تا قالب از آن جدا شود. سپس کمی که سرخ شد آنرا به صورت وارونه در صافی می‌چینیم تا روغنش گرفته شود. سپس آنها را در ظرفی می‌گذاریم و با پودر قند تزئینش می‌کنیم.

نکات مهم تهیه شیرینی پنجره ای :

1- اگر روی این شیرینی را با سلفون بپوشانید و در خارج از یخچال نگهداری کنید تا دو هفته قابل استفاده میباشد، مخلوط آرد را قبل از استفاده الک کنید ( به طور کلی آرد مخصوص شیرینی پزی باید حداقل 2 بار و آرد معمولی باشد باید حداقل 10 بار الک شود ) ، اگر پس از مخلوط کردن تمام مواد ، مخلوط دارای ناخالصی یا گلوله های آردی شکل بودند میتوانید مواد را پس از خارج نمودن از یخچال از الک درشت رد کنید.

2- غلظت مواد باید در حد نرمال ( نه خیلی سفت و نه خیلی شل ) باشد ، اگر مخلوط خیلی شل بود میتوانید از حداکثر 1 قاشق غذاخوری آرد سفید و اگر خیلی سفت بود از نصف استکان شیر سرد معمولی استفاده کنید.

3- هنگام سرخ کردن شیرینی ها قالب باید به اندازه کافی ( نه خیلی زیاد ) داغ شده باشد ، وقتی قالب را داخل مایع قرار میدهید دقت کنید که مایع از بالای قالب تان بیرون نزند ( تمام قالب را داخل مایع فرو نبرید ) چون در این صورت مواد در روغن از قالب جدا نخواهند شد.

4- میتوانید از قالب های متنوع مخصوص شیرینی های پنجره ای برای سرخ کردن شیرینی ها استفاده کنید ، باید در زمان تهیه شیرینی های پنجره ای سرعت عمل بالایی داشته باشید ، میتوانید بجای زعفران از مقدار کمی پودر هل یا پودر کاکائو یا پودر قهوه و … استفاده نمائید.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: مریم بالوی فیلی



+ 25
مخالفم - 18
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری