پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۹ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
سه شنبه, ۰۵ فروردين ۱۳۹۹ ۲۱:۳۲
۴
۰
نسخه چاپی
کاهش ساخت و ساز:

بحران مسکن در سال 99

کاهش ساخت و ساز:
یک کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه معاملات و ساخت و ساز ها تقریبا متوقف شده است، گفت: بازار مسکن به تحولات و پدیده‌ها دیر واکنش نشان می‌دهد و اثرات ویروس کرونا در آینده مشخص می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه مسکن تیتربرتر؛ مهدی سلطان محمدی اظهار کرد: رشد تصاعدی ویروس کرونا در سطح جهانی پیش‌بینی وضعیت بازارها را بسیار دشوار کرده است. به طور مثال، یکی از موضوعاتی که ترامپ به عنوان دست آورد دوره ریاست جمهوری خود به آن افتخار می‌کرد، رشد حدود ۵۰ درصدی شاخص‌های بازار سهام بود اما می بینیم که در چند روز گذشته تمام آن رشد به یکباره از بین رفت و میزان شاخص‌ها حتی به کمتر از قبل رسید. وی افزود: هر روز وضعیت دارد تغییر می‌کند به طوری که نه تنها نمی‌دانیم سال آینده چه می‌شود بلکه حتی هیچ تصوری از هفته آینده نداریم. طبیعتاً وقتی با پدیده نسبتا غیر قابل کنترلی روبرو هستیم تبعات آن هم در همه عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی غیر قابل پیش بینی خواهد بود.این کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به ماهیت دیرپذیری بازار مسکن گفت: بعضی بازارها مثل بازار سهام بلافاصله نسبت به تغییرات محیطی واکنش نشان می‌دهند. اما برخی دیگر مثل بازار مسکن لخت تر هستند و واکنش آنها دیرتر خواهد بود و نمی‌توان در مقیاس‌های روزانه، هفتگی و حتی ماهیانه آن را مورد ارزیابی قرار داد. تغییرات معنادار بازار مسکن حداقل در بازه‌های زمانی سه ماهه خود را نشان می‌دهد.

سلطان محمدی تاکید کرد: اثرات کرونا بر تمام حوزه‌های اقتصادی گسترده و ماندگار خواهد بود و نمی‌توانیم این تصور را داشته باشیم که در آینده نزدیک اوضاع به روال عادی گذشته باز می‌گردد. البته احتمالاً این ویروس مثل همه اپیدمی‌ها تا حدودی کنترل خواهد شد ولی پیامدهای آن دیرپا خواهد بود.وی با بیان اینکه تحلیل وضعیت بازار مسکن به ابعاد تاثیرگذاری بیماری کرونا بستگی دارد، گفت: وضعیت بازار در اسفند ماه نمی‌تواند به طور کامل منعکس کننده اثرات این بحران در بازار مسکن باشد. این که عنوان می‌شود معاملات مسکن در اسفند ۲۴ درصد نسبت به بهمن کاهش یافته نمی‌تواند به این مفهوم باشد که خرید و فروش‌ها افت چندانی نداشته است؛ زیرا قراردادهایی که طی یک ماه در بازار مسکن منعقد می‌شود معمولاً حاصل جستجوها و توافقات هفته‌ها و ماه‌های گذشته است.

این کارشناس بازار مسکن، تحولات قیمتی در یک ماه را نیز گویای وضعیت فعلی بازار مسکن ندانست و گفت: بر این اساس افزایش یا کاهش قیمت مسکن در اسفند ماه نمی‌تواند ملاک ارزیابی یا پیش بینی از وضعیت آینده باشد؛ چرا که ابعاد بحران در اواخر اسفند برای عموم مردم آشکار شد. وی با بیان اینکه ساخت و سازها نیز به خصوص از نیمه دوم اسفند ماه به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده است، گفت: بسیاری از سازندگان نیز با توجه به وضعیت ابهام آلود معاملات و به منظور اجتناب از گسترش بیماری در بین کارگران، سطح فعالیت در پروژه‌های خود را کاهش داده و یا آنها را به طور کامل متوقف کرده‌اند.

سلطان محمدی تصریح کرد: پیش بینی‌ها از بازارهای مختلف معمولا بر اساس روال خطی یا تجارب قبلی بوده اما وقتی با پدیده‌ای نمایی و غیر خطی روبرو هستیم، پیش بینی‌های  شهودی و محاسباتی که بر اساس روندهای قبلی انجام می‌شود به هم میریزد. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم تغییرات یک هفته آتی مشابه و در ادامه همان تغییرات یک هفته قبل یا مطابق روندهای گذشته خواهد بود. وی با بیان اینکه تبعات اقتصادی این بیماری بسیار وسیع و گسترده خواهد بود، گفت: گفته می‌شود که ممکن است بیکاری در آمریکا به حدود ۳۰ درصد برسد. سقوط بازارهای  مالی، سقوط قیمت نفت و بسیاری از مواد خام که از هم اکنون اتفاق افتاده نشان می‌دهد ما احتمالاً با شرایطی متفاوت مواجه خواهیم بود. بنابراین باید تا چند روز آینده صبر کنیم ببینیم کشورها تا چه اندازه در مبارزه با ویروس کرونا موفق می‌شوند تا بتوانیم تحلیل واقع بینانه‌تری از همه بازارها از جمله بازار مسکن ارائه دهیم.

قیمت آپارتمان در سال 99 شهر تهران چقدر می باشد؟

بررسی قیمت مسکن در تهران حاکی از آن است که یک واحد ۴۵ متری در بریانک ۳۱۰ میلیون و آپارتمان ۱۳۷ متری در زعفرانیه ۴.۸ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده است.

اواخر ماه گذشته مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک از کاهش ۲۱ درصدی معاملات مسکن کشور طی اسفند ۹۸ خبر داد و گفت: در تهران نیز معاملات کاهش ۲۴ درصدی داشته است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد: در کل کشور نیز از اول تا ۲۶ اسفند ۹۸ بالغ بر ۲۵ هزار و ۳ قرارداد اجاره در سامانه املاک ثبت شده که حکایت از کاهش ۴۱ درصد و ۳۰ درصد به ترتیب نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل دارد. عامل اصلی افت معاملات مسکن شیوع ویروس کرونا بوده است و تقریباً از ابتدای اسفند ماه بازار مسکن تحت تاثیر ویروس کرونا (کووید ۱۹) قرار گرفت و متعاملین از مواجهه با یکدیگر امتناع کردند.

قلی‌خسروی درباره آینده بازار مسکن تاکید کرد: به دلیل تکمیل ظرفیت قیمتی در بازار مسکن، به هیچ عنوان در سال آینده جهش قیمت نخواهیم داشت.

گرچه طبق اظهارات مسئولان دولتی سرعت شیوع کرونا ویروس در برخی استان‌ها کُند شده، اما با این حال تاثیر این ویروس بر بازار‌های اقتصادی ار جمله مسکن همچنان ادامه خواهد داشت. پیش بینی یک بهار کم‌فروغ و توام با رکود غیرتورمی برای بازار مسکن محتمل است و در این شرایط به نظر می‌رسد سطح معاملات به کمترین میزان خود در سال‌های اخیر برسد. در این شرایط سازندگان و بساز بفروش‌ها چاره‌ای برای ارائه تخفیف در فروش املاک خود را نخواهد داشت.

در حال حاضر یک سوئیت ۳۵ مترمربعی واقع در جیحون ۳۰۵ میلیون (هر مترمربع ۸ میلیون و ۷۱۰ هزار تومان) قیمت‌گذاری شده است. یک واحد ۴۵ متر ۱۸ سال ساخت در بریانک به قیمت ۳۱۰ میلیون تومان، آپارتمان ۶۵ متر با عمر ۲۴ سال در آذربایجان به قیمت ۶۸۵ میلیون تومان یعنی هر مترمربع حدود ۱۰.۵ میلیون تومان و آپارتمان ۱۳۷ متری ۳۰ سال ساخت در زعفرانیه ۴.۸ میلیارد تومان (هر مترمربع ۳۵ میلیون تومان) قیمت‌گذاری شده است.

یک واحد مسکونی در خواجه عبدالله انصاری به مساحت ۱۱۰ مترمربع نوساز با قیمت ۲ میلیارد و ۹۱۵ میلیون تومان (هر مترمربع ۲۶.۵ میلیون تومان) در فایل فروش قرار گرفته است.

همچنین یک دستگاه آپارتمان ۱۷۴ متری مربعی در بلوار کشاورز ۲۰ میلیارد تومان (۱۷ میلیون تومان برای هر مترمربع) قیمت‌گذاری شده است.

جهش تولید مسکن در سال 99

نامگذاری سال 99 به نام «جهش تولید» نشان داد که تنها راه نجات کشور و رونق اقتصادی در شرایط کنونی تولید و رونق تولید است بنابراین یکی از بخش هایی که می تواند کمک حال تولید و رونق باشد تولید مسکن با تسهیل فضای کسب و کار است.

بخش مسکن به دلیل ویژگی‌­ها و شرایط خاص در تمامی اشتغال مستقیم و حدود ۹۰ درصد اشتغال غیر مستقیمی که ایجاد می‌­کند از نیروی انسانی با تحصیلات زیر دیپلم (کارگر ساده) تا دکترای متخصص در حوزه­‌هایی مانند طراحی و محاسبات سازه و تاسیسات مشغول به کار می‌­شوند. در این بخش به ازای تولید هر ۱۰۰ متر مربع زیربنای مسکونی ۱.۵ شغل مستقیم و یک شغل غیر مستقیم در یک سال ایجاد می کند. آمار تعداد شغل‌­های ایجاد شده در برنامه مسکن مهر و قطعا با آغاز طرح اقدام ملی مسکن بیانگر موفقیت این طرح ها در حوزه اشتغال­ زایی است.  



+ 4
مخالفم - 10
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری