پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
پنج شنبه, ۰۷ فروردين ۱۳۹۹ ۰۷:۵۵
۹
۰
نسخه چاپی

شرایط دورکاری کارمندان در روزهای کرونا

شرایط دورکاری کارمندان در روزهای کرونا
با وجود درخواست هایی که برای تعطیلی سازمان ها و اداره ها تا پایان فروردین ماه وجود داشت، تصمیم دولت این موضوع را تایید نکرد و در نهایت به شیفت شدن کارکنان و ایجاد شرایطی برای حضور حداقلی آن‌ها انجامید.

به گزارش تیتربرتر؛ در حدود یک ماه اخیر با شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا و ضرورت کاهش تردد و حضور در محیط های عمومی موضوع دورکاری و حضور حداقلی کارکنان نیز مطرح بود، از این رو سازمان اداری و استخدامی طی بخشنامه ای اعلام کرد ک سازمان ها می توانند بنا بر شرایطی که دارند نسبت به دورکاری کارکنان خود اقدام کنند.

ساعت کار بانک ها در روزهای کرونایی

در عین حال با تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا ساعت کاری ادارات و بانکها محدود شد و به ۸ تا ۱۳ کاهش یافت.

اما با شروع ایام نوروز و پیش بینی هایی که در مورد موج دیگری از کرونا وجود داشت، پیشنهادات و درخواست هایی مبنی بر تعطیلی سازمان ها و ادرات در این ایام و تا پایان نوروز مطرح شد تا همزمان با تعطیلی اصناف، کارکنان نیز در محل کار خود حضور نداشته باشند و رفت و آمد به حداقل برسد.

شرایط دورکاری کارکنان تا 15 فروردین

اما در نهایت آنچه که در ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گیری و به تایید رئیس جمهور رسید، نشان داد دولت فعلا برنامه ای برای تعطیلی کارکنان ندارد و به حضور حداقلی کارکنان اکتفا کرده است. این در حالی است که به دنبال جلسه روز گذشته ستاد ملی مدیریت کرونا، سازمان اداری و استخدامی بخشنامه ای صادر کرده است که در آن شرایط حضور کارکنان تا ۱۵ فروردین را مشخص کرده است.

بر این اساس قرار شده که با توجه به اینکه ارائه برخی خدمات ضروری است، در سازمان ها و دستگاه های اجرایی کارکنان به صورت شیفت حضور داشته باشند و حضور آنها حداقل باشد؛ به طوری که یک سوم سرکار حاضر شوند و دو سوم دیگر به دورکاری رفته و یا مرخصی بگیرند. مرخصی در این ایام نیز برای کارکنان جزو مرخصی استحقاقی محسوب نمی شود.

با وجود پیگیری هایی که از سازمان اداری و استخدامی برای روشن شدن موضوع مرخصی ها انجام شد، تا کنون توضیحی و پاسخ گویی در این رابطه وجود نداشته است ولی ظاهرا مرخصی ها به این نحو است که جزو ۳۰ روز مرخصی استحقاقی سالانه کارکنان محسوب نشده و جداگانه خواهد بود که بابت آن حقوق نیز پرداخت می شود.

آیا تعطیلی ادارات کارکنان و کارگران کار درستی است؟

آیا تعطیلی ادارات کارکنان و کارگران کار درستی است؟
آیا تعطیلی ادارات کارکنان و کارگران کار درستی است؟

 

حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، درباره لزوم تعطیلی ادارات دولتی و شرکت‌های غیر دولتی گفت: اگر قانونی در شرایط اپیدمی بیماری وجود دارد شامل حال همه می‌شود و نه فقط ادارات دولتی؛ برخی از شرکت‌های خصوصی به گونه استثماری از کارمندانشان کار می‌کشند در حالی که اگر قانونی هست باید فراگیر شود.

بیشتربخوانید: نحوه محاسبه افزایش حقوق کارمندان در بودجه 99

وی با بیان اینکه اگر در شرایط کار یعنی در زمانی که دولت اعلام اپیدمی کرد کارگران و کارمندان به کرونا مبتلا شوند، آنها حق دارند که از شرکت متبوع خود شکایت و درخواست دیه کنند، اظهار داشت: برای اینکه چنین شرایطی پیش نیاید و با توجه به اینکه پیشگیری مهم‌تر از درمان است باید این قانون به صورت فراگیر شکل بگیرد.

رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه در ایران هنوز با کرونا برخورد شعاری می‌شود در حالی که برخورد عملی لازم است همگان باید مصون باشند و دولت باید مصونیت کسانی که فعال هستند را تامین کند و علاوه بر آن باید پاداش و کارگزینی در مورد آنها اعمال شود، تصریح کرد: مهم‌تر اینکه در دولت باید ستادی شکل بگیرد تا شرایط بعد از کرونا را پیش‌بینی کند؛ معتقدم اگر مسئولان سیاست کشور را این‌گونه پیش ببرند، بعد از اتمام کرونا نوعی افسردگی ملی در کشور شکل خواهد گرفت.

وی با تاکید بر اینکه  هنوز سیاست خوبی در مقابله با کرونا شکل نگرفته است و تعداد زیادی، عزیزان خودشان را از دست دادند و زندگی برای همه، حتی آنهایی که کسی را از دست نداده‌اند مشقت‌بار شده است، بیان کرد: مردم یک ماهی را که ایام تفریح و تعطیلاتشان بوده در شرایط بحران سر می‌برند به طوری که حتی اعضای خانواده به یکدیگر نزدیک نمی‌شوند در این شرایط ما می‌بینیم که برخی از مسئولان طرح کاهش یک ماهه تعطیلات تابستان را می‌دهند؛ این خیانت به مردمی است که بعد از کرونا دچار افسردگی می‌شوند.

فلاحت‌پیشه خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی باید دانشگاه‌ها و مدارس به صورت مجازی تشکیل کلاس دهند در عین حال در دولت سیاست‌های تخفیفی  برای مراکز مختلف آموزشی پژوهشی در نظر گرفته شود؛ چیزی که بحران سازتر است مسائل اجتماعی و روانی مردم است که می‌خواستند بعد از یک سال کار کردن  ۱۵ روز تا یک ماه به تفریح و تعطیلات بروند، آنها دچار افسردگی می‌شوند که دولت باید این موضوع را در دستور کار داشته باشد.

کارگران با شیوع کرونا در تنگنا هستند

محمدرضا بادامچی نیز، با اشاره به مشکلاتی که امروزه با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور برای کارگران ایجاد شده است، گفت: ما این موضوع را مرتبا پیگیری می‌کنیم، تنها مرجعی که می توان این دغدغه را از آن ها پیگیری کرد وزارت کار است؛ در واقع متولی ضوابط کار و حمایت از کارگران در چنین شرایطی همین وزارتخانه است.

وی افزود: البته بر اساس صحبت هایی که انجام شده دیگر نیازی به مراجعه حضوری برای دریافت مستمری بیمه بیکاری نیست و افراد می توانند از طریق یک سامانه به صورت مجازی این مراجعه غیرحضوری را داشته باشند، در چندین مورد نیز گفتند که قرار است برای این افراد ارائه بسته هایی را در نظر بگیرند.

عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار در پایان اضافه کرد: اما آن چه در این شرایط مورد دغدغه بوده و آنچه مورد نیاز این عزیزان است متاسفانه محقق نشده است و کارگران شدیدا در تنگنا قرار دارند، این موضوع باید بیشتر پیگیری شود.

گردآورنده: علی اکبر رضایی

آنچه دیگران می خوانند:



+ 9
مخالفم - 7
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری