پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۱ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
سه شنبه, ۱۰ تیر ۱۳۹۹ ۱۹:۱۷
۱۷
۰
نسخه چاپی
مستاجران بخوانند:

زمان مشخص شدن مبلغ وام مستاجران+ جزئیات

مستاجران بخوانند:
وزیر راه و شهرسازی درباره زمان مشخص شدن مبلغ بسته حمایتی و پرداخت وام صحبت کرد.

به گزارش تیتربرتر؛ محمد اسلامی در جمع خبرنگاران با اشاره به تعیین تکلیف اراضی منطقه 17 و 18 مجاور تونل راه‌آهن گفت:‌ بخشی از این اراضی کاربری مسکونی خوهند اشت اما محور آن فضاهای اجتماعی - فرهنگی و فضای سبز خواهد بود.

مبلغ وام مستاجران چقدر است؟

مبلغ وام مستاجران چقدر است؟
مبلغ وام مستاجران چقدر است؟

 

اسلامی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا اعلام 25 درصد حق افزایش قیمت اجاره بها در تهران خود عامل گرانی اجاره نخواهد بود، گفت: با توجه به التهابات ایجاد شده بی‌منطق در بازار مسکن ستاد ملی مسکن، ستاد ملی مبارزه با کرونا وارد عمل شد و درباره مشکلات عدیده‌ای که در بازار مسکن ایجاد شده بود، بررسی‌هایی ا نجام شد.

وی افزود: بر اساس بسته سیاستی که با هدف تنظیم‌گری بازار تدوین شد، ستاد ملی مبارزه با کرونا بر اساس شاخص تورم و تصدیق محیطی ارزیابی‌هایی در بخش، حداکثر افزایش نرخ اجاره‌بها انجام داد که تمام این اعداد و ارقام کارشناسی شده هستند.

 وزیر راه و شهرسازی افزود: حداکثر افزایش اجاره بها در تهران 25 درصد در هفت کلان شهر 20 درصد و در سایر شهرستان‌ها 15 درصد است و تمام این اعداد توافق بین مالک و مستاجر خواهد بود.

اگر مستاجر ملک را تخلیه نکند تکلیف چیست؟

اجاره یک قرارداد موقت است. تعیین زمان یکی از شرایط صحت این قرارداد محسوب می‌شود و اگر مدت برای آن تعیین نشده باشد این قرارداد اعتبار نخواهد داشت.

با پایان یافتن مدت معمولا اجاره‌دهنده از مستاجر می‌خواهد ملک را تخلیه کند. اگر ملک با رضایت تخلیه شد که مشکلی پیش نمی‌آید، اما گاهی ممکن است اختلافاتی در زمان تخلیه ملک به وجود بیاید که در این گزارش به دنبال بررسی راه‌حل قانونی برای تخلیه ملک و تکلیف مستاجر هستیم.

مقدمات لازم برای تقاضای تخلیه

برای اینکه درخواست تکلیف مستاجر از سوی موجر وجاهت قانونی داشته باشد باید یا مدت اجاره منقضی شده باشد یا تکلیف مستاجر بیش از سه ماه مبلغ اجاره را پرداخت نکرده باشد یا اینکه کاری برخلاف قرارداد اجاره انجام داده باشد. در این صورت می‌توانید خطاب به شورای حل اختلاف محل ملک‌تان درخواست صدور دستور تخلیه و رسیدگی به تکلیف مستاجر بنویسید. برای تخلیه ملک بر اساس ماده ۲ قانون مالک و مستاجر سال ۱۳۷۶ و آیین‌نامه اجرای آن باید تقاضای تخلیه کرد. بر اساس قانون دادگاه ظرف یک هفته پرونده فوق را به شورای حل اختلاف می‌فرستد.

تخلیه در فرضی که قرارداد اجاره عادی است

ابتدا به روند رسیدگی به تقاضای تخلیه در فرضی می‌پردازیم که موجر و مستاجر قرارداد  اجاره  را به صورت عادی منعقد کرده‌اند. اگر قرارداد اجاره غیررسمی باشد، یعنی در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم نشده باشد، می‌توانیم برای تخلیه ملک دستور فوری بگیریم. در خصوص قرارداد‌های عادی فرقی بین این که قرارداد به صورت دستی و بر روی‌برگه تنظیم شده باشد و یا در آژانس املاک تهیه شده باشد وجود ندارد. البته قرارداد تنظیم شده باید دارای شرایط یک قرارداد قابل استناد باشد. در برگه درخواست برای تخلیه باید اطلاعاتی مثل نام و نام خانوادگی و محل اقامت متستاجر و مشخصات عین مستاجره و مشخصات و تاریخ سند اجاره را بنویسید.

مقام قضایی دستور‌دهنده تخلیه در اجرای قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶ باید با بررسی مدارک رابطه استیجاری را ثابت و بعد از آن دستور تخلیه را صادر کند. در این حالت دیگر حق اعتراضی برای مستاجر یا شخص ثالث وجود ندارد و در صورت اعتراض یا ادعای هرگونه حق، برطبق ماده ۵ قانون فوق می‌تواند دادخواست بدهد که یک مساله جداست و کاری به دستور تخلیه ندارد.

تخلیه در فرضی که قرارداد اجاره رسمی است

این امر مدت زمان بیشتری را طی خواهد کرد، زیرا در این صورت با صدور حکم مستاجر حق تجدید‌نظر‌خواهی پیدا می‌کند. بعد از طی این مدت اگر حکم به نفع موجر صادر شود تازه باید از دفترخانه‌ای که قرارداد اجاره را تنظیم کرده تقاضای صدور اجرائیه کنید در آن صورت نیز باز مدت ۱۰ روز اعتراض برای مستاجر به وجود می‌آید. بعد از مدت مذکور اگر اعتراضی به اجراییه نشود می‌توانید تکلیف مستاجر را به تخلیه مجبور کنید.

در صورتی که مدعی ورود خسارت به مورد اجاره از سوی مستاجر باشیم یا او اجاره‌بها یا پول شارژ و… را پرداخت نکرده باشد٬ نمی‌توانیم خودمان شخصا این مبلغ را از ودیعه‌ای که دستمان است کم کنیم. بلکه برای رسیدن به حق خود باید با مراجعه به دادگاه دادخواست مطالبه ضرر و زیان به میزان مبلغ مورد ادعای خود به دایره اجرای دستور تخلیه تقدیم کنیم. در این صورت دایره اجرای دستور تخلیه تمام مبلغ ودیعه را به مستاجر تسلیم نمی‌کند تا پس از صدور رای دادگاه و مطالبات شما را از آن کم کند و مابقی را به مستاجر مسترد کند.

اهمیت تشخیص قانون حاکم

با انقضای مدت اجاره چنانچه مستاجر ملک مورد اجاره را تخلیه نکند با چند حالت مواجه خواهیم شد. بدوا باید دقت داشت که قرارداد اجاره تابع مقررات کدام یک از قوانین اماکن استیجاری است. به عنوان مثال چنانچه ملک تجاری مشمول قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۵۶ باشد دادگاه در خصوص صدور حکم فسخ اجاره و تخلیه عین مستاجره باید مقررات مواد ۱۲ لغایت ۱۷ قانون مذکور را در نظر بگیرد و چنانچه ملک مورد اجاره مسکونی و مشمول قانون مذکور یا قانون مدنی و یا قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۶۲ یا فاقد شرایط شکلی تنظیم قرارداد اجاره مطرح در قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ (فقدان گواهی ۲ نفر شاهد در قرارداد اجاره) باشد موجر باید مبادرت به تقدیم دادخواست تخلیه کند و رسیدگی به آن نیز تابع تشریفات قانون آیین دادرسی مدنی خواهد بود.

اما چنانچه قرارداد اجاره تنظیمی تابع مقررات قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۷۶ وفق مقررات مواد ۲ ٬ ۳ و ۴ قانون مذکور ظرف مدت یک هفته پس از تقاضای تخلیه از سوی موجر دستور تخلیه پس از تودیع و سپردن ودیعه و مبلغ قرض‌الحسنه مندرج در قرارداد توسط موجر به صندوق سپرده دادگاه یا دایره اجرای ثبت صادر و توسط ضابطیین قوه قضاییه دستور اجرا انجام خواهد گرفت.

تفاوت تخلیه عین مستاجره در قرارداد اجاره عادی با قرارداد اجاره به صورت سند رسمی عبارت است از این‌که به موجب ماده ۲ قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۷۶ قرارداد اجاره عادی باید به وسیله دو نفر افراد مورد اعتماد طرفین به‌عنوان شاهد گواهی شود و درخواست تخلیه در صورتی‌که محل اجاره به‌منظور سکنی باشد به شورای حل اختلاف و در صورت تجاری بودن محل مشمول پرداخت حق کسب و پیشه و تجارت و سرقفلی به دادگاه محل تقدیم و دستور تخلیه با انقضاء مدت توسط موجر یا قائم‌مقام قانونی وی به دوایر اجرای ثبت و با تودیع مبلغ ودیعه و قرض‌الحسنه به دایره اجرای ثبت و صدور اجراییه ظرف مدت یک هفته و سپس اجرای تخلیه توسط ضابطین قوه قضاییه صورت می‌گیرد.

بیشتربخوانید: جزئیات جدید از نحوه دریافت وام حمایتی مستأجران

مرجع رسیدگی به درخواست تخلیه و تکلیف مستاجر

مرجع رسیدگی به درخواست تخلیه عین مستاجره چنانچه ملک مورد اجاره مسکونی باشد٬ به‌موجب مقررات قانون شورای حل اختلاف٬ در صلاحیت این شورا خواهد بود، اما چنانچه قرارداد اجاره مربوط به ملک تجاری و تابع مقررات پرداخت حق کسب و پیشه و سرقفلی باشد مرجع درخواست تخلیه دادگاه محل خواهد بود. هم‌چنین بموجب مقررات شورای حل اختلاف چنانچه طرح دعوا و درخواست تخلیه ملک مورد اجاره به‌طرفیت دوایر٬ سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی مطرح شود شورای حل اختلاف فاقد صلاحیت رسیدگی بوده و مرجع رسیدگی به آن دادگاه محل خواهد بود.

اجرت‌المثل تصرف غیرمجاز مستاجر

در صورتی که مستاجر علی‌رغم مخالفت موجر آپارتمان را تصرف خود داشته باشد باید اجرت این مدت را بپردازد. نحوه و کیفیت مطالبه اجرت‌المثل ایامی که مستاجر بدون اجاره در ملک باقیمانده است به چگونگی و شرایط قرارداد و توافقات طرفین بستگی دارد. ممکن است طرفین قرارداد توافق به پرداخت مبلغ معینی به‌عنوان اجاره‌بهای مدت٬ پس از انقضا مدت قرارداد داشته باشند. یا ممکن است وجه‌التزام عدم تخلیه عین مستاجره از سوی مستاجر با وجود انقضاءمدت و عدم رضایت مالک (موجر) در ادامه داشتن تصرفات مستاجر تعیین شده باشد. در این دو فرض مطابق قرارداد عمل خواهد شد.

در فرضی که طرفین قرارداد توافقی نداشته باشند با انقضای مدت اجاره و عدم اجاره مالک در بقا و استدامه تصرفات مستاجره و از آنجا که احکام غصب بر تصرف مستاجره جاری خواهد بود٬ بنابراین در چنین حالتی غاصب مسئول پرداخت اجرت‌المثل ایام تصرف خواهد بود که نحوه محاسبه اجرت‌المثل نیز با ارجاع امر به کارشناس رسمی دادگستری و اعلام نظر مشارالیه خواهد بود.

اسباب کشی سبب انتشار ویروس کرونا می شود؟

اسباب کشی سبب انتشار ویروس کرونا می شود؟
اسباب کشی سبب انتشار ویروس کرونا می شود؟

 

اسلامی با تاکید بر اینکه خطر کرونا بسیار جدی است، گفت: موضوع نقل و انتقالات مسکن و اسباب‌کشی عامل مهم در انتشار ویروس کرونا محسوب می‌شود به همین دلیل پیش از این ستاد ملی مبارزه با کرونا بحث تمدید قراردادهای اجاره را دو ماه اعلام کرد و طبق مصوبه جدید ستاد ملی مبارزه با کرونا سقف افزایش قیمت اجاره در تهران 25 درصد است و قراردادها هم تمدید می‌شوند.

بیشتربخوانید: جزئیات پرداخت کمک‌های نقدی بلاعوض به مستاجران

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دلایلی که می‌تواند منجر به تخلیه واحد شود گفت:‌ عدم پایبندی مستاجر به مفاد قرارداد، فروش واحد از جمله مواردی است که در این صورت مالک می‌تواند تقاضای تخلیه واحد را داشته باشد.

وی تاکید کرد:‌ همچنین از این پس تمام معاملات مسکن ثبت رسمی می‌شود و برای آن کد رهگیری صادر خواهد شد که این کد رهگیری یا در دفترخانه‌ها یا در بنگاه انجام می‌شود.

وی افزود: تمام اهداف ما از این مصوبات این بود که بحث افزایش قیمت‌های سه برابری و چهار برابری در بازار اجاره نداشته باشیم و تنظیم‌گیری‌ها انجام شود.

اسلامی درباره بسته حمایتی و پرداخت وام به مستاجران گفت: منابعی برای آن در نظر گرفته شده است که باید مصوبات آن در ستاد اقتصادی دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام شود در حال رایزنی هستیم و تا پایان تیرماه مبالغ آن مشخص خواهد شد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: این تسهیلات به صورت ودیعه است و بانک آن را به موجر پرداخت خواهد کرد.

گردآورنده: علی اکبر رضایی



+ 17
مخالفم - 9
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری