پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: پنج شنبه, ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۶ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۵ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
پنج شنبه, ۱۲ تیر ۱۳۹۹ ۱۳:۵۵
۱۱
۰
نسخه چاپی

تداوم حکمرانی پوتین بر روسیه تا سال 2036

تداوم حکمرانی پوتین بر روسیه تا سال 2036
شمارش بخشی از آرای همه‌پرسی اصلاحات قانون اساسی روسیه نشان می‌دهد 77درصد از مردم این کشور از تغییر قانون اساسی حمایت کرده‌اند.

به گزارش تیتربرتر؛ رأی‌گیری درباره تغییرات قانون اساسی که به ولادیمیر پوتین اجازه می‌دهند تا ۲۰۳۶ ریاست جمهوری را در دست داشته باشد، از روز پنجشنبه (5 تیر) هفته گذشته به مدت یک هفته برگزار شد و امروز نتایج شمارش آرا مشخص شد.

با شمارش 90 درصد آراء همه پرسی تغییر قانون اساسی روسیه و حمایت بیش از 77 درصد رأی دهندگان از اصلاح قانون اساسی پوتین می تواند تا 2036 رئیس جمهور بماند.

براساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این رای‌گیری با موضوع اصلاحات قانون اساسی، ماه ژانویه از سوی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه پیشنهاد داده شد و در ابتدا قرار بود ۲۲ آوریل برگزار شد اما بابت پاندمی ویروس کرونا به تعویق افتاد.

این رای‌گیری بعدا برای اول ژوئیه زمانبدی شد. شعبه‌های اخذ رای از یک هفته قبل باز شده‌اند و برای هفت روز به کارشان ادامه می‌دهند تا از ازدحام جمعیت در روز رای‌گیری جلوگیری شود.

تغییرات جدید در قانون اساسی روسیه

تغییرات جدید در قانون اساسی روسیه
تغییرات جدید در قانون اساسی روسیه

اصلاحات پیشنهادی شامل یک تغییر در قانون اساسی می‌شود که اجازه می‌دهد پوتین ۶۷ ساله که دو دهه بر روسیه حکمرانی کرده است، دو دوره شش ساله دیگر بعد از انقضای ریاست جمهوری کنونی‌اش در ۲۰۲۴ در قدرت بماند و اگر بار دیگر انتخاب شود، دو دوره متوالی یعنی تا ۲۰۳۶ در کرملین خواهد ماند.

اصلاحات دیگر درباره ارتقای مزایای اجتماعی، تبیین ازدواج و توزیع دوباره قدرت‌های اجرایی درون دولت و تقویت ریاست جمهوری می‌شود.

در همه پرسی‌ کنونی چندین اصلاحیه قانون اساسی به رای گذاشته شده است اما رای‌دهندگان فقط اجازه دارند به همه آنها یکجا رای آری یا نه بدهند.

این تغییرات از سوی دو مجلس پارلمان و دیوان قانون اساسی این کشور به تایید رسیده و با امضای پوتین به قانون تبدیل شده است. او تاکید داشت، این‌ موارد به رای گذاشته شود، با وجود اینکه به لحاظ قانونی الزامی وجود نداشت. بسیاری معتقدند این اقدام، دادن وجهه دموکراسی به این تغییرات جنجالی است.

بیشتر بخوانید: واکنشها به تصویب قطعنامه ضدایرانی توسط شورای حکام

پوتین در مصاحبه با شبکه ۱ روسیه گفته بود شرکت در دوره جدید ریاست جمهوری را غیرمحتمل نمی‌داند.

پوتین در این مصاحبه گفته بود: «من تاکنون هیچ تصمیمی نگرفته‌ام. غیرمحتمل نمی‌دانم در صورتی که این موضوع در قانون اساسی به وجود آید در انتخابات شرکت کنم.»

پوتین همچنین به کسانی که به دنبال جانشینی برای وی هستند گفت: «آن‌ها باید به جای جست‌وجوی جانشین، کار (خود را) انجام دهند.»

آشنایی با پوتین

آشنایی با پوتین
آشنایی با پوتین

ولادیمیر ولادیمیرویچ پوتین متولد ۷ اکتبر ۱۹۵۲ و رئیس‌جمهور فعلی روسیه است. او دومین و چهارمین رئیس‌جمهور روسیه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است.

او رئیس حزب روسیه واحد (از ۱۵ آوریل ۲۰۰۸) است. پوتین از اوت ۱۹۹۹ تاکنون همواره پست ریاست‌جمهوری یا نخست‌وزیری روسیه را در اختیار داشته‌است. وی جزء الیگارشی نظام روسیه پس از فروپاشی شوروی است.

ولادیمیر پوتین به عنوان رئیس‌جمهوری پُرکار شناخته می‌شود که اقتصاد روسیه را از بحران شدید دهه ۱۹۹۰ به ثبات و رشد قابل توجه در قرن بیست و یکم هدایت کرده‌است.

پوتین پیش از ریاست جمهوری روسیه، سابقه همکاری با کاگ‌ب را در دوران شوروی در کارنامه خود دارد. همچنین عده‌ای او را به عنوان ورزشکارترین رئیس‌جمهور دنیا می‌شناسند. او همچنین جز ثروت‌مندترین سیاستمداران روسیه است.

نگاهی به دوران ریاست جمهوری پوتین

نگاهی به دوران ریاست جمهوری پوتین
نگاهی به دوران ریاست جمهوری پوتین

در روز ۹ اوت ۱۹۹۹ پوتین، رئیس وقت اداره اطلاعات و امنیت روسیه «اف‌اس‌بی» (جانشین کاگ‌ب) و رئیس شورای امنیت فدراتیو روسیه، به عنوان یکی از سه معاون سرگیی استپاشین، نخست‌وزیر وقت روسیه برگزیده شد، اما تنها ساعاتی بعد با سقوط دولت استپاشین، به مقام کفالت نخست‌وزیری رسید و عصر همان روز بوریس یلتسین، رئیس‌جمهور وقت روسیه که اوضاع جسمی اش رو به وخامت بود، او را به عنوان جانشین خود به مردم روسیه توصیه کرد.

پیرو حوادث این روز، کمتر از یک هفته بعد، پوتین از پارلمان روسیه به عنوان نخست‌وزیر رأی اعتماد گرفت، در آخرین روز این سال، ۳۱ دسامبر ۱۹۹۹ رسماً کفیل ریاست جمهوری شد، پستی که به او کمک کرد در انتخابات ماه مه ۲۰۰۰ بر رقبای سرشناسی مانند پریماکوف و یوری لوژکوف پیروز شود.

در دور اول ریاست جمهوری پوتین، اقتصاد روسیه به مدت هشت سال پیاپی رشد کرد، و تولید ناخالص داخلی مورد اندازه‌گیری در برابری قدرت خرید ۷۲٪ رشد کرد.

بیشتر بخوانید: ماجرای استعفای بشار اسد و نقش ایران و روسیه

این رشد نتیجهٔ رشد قیمت کالاها، قیمت‌های بالای نفت، و سیاست‌های مالی و اقتصادی محتاطانه بود. به دلیل محدودیت قانون اساسی روسیه بر دوره‌های ریاست جمهوری، پوتین قادر به شرکت در انتخابات سال ۲۰۰۸ برای سومین دورهٔ پیاپی نبود. دمیتری مدودف، در آن انتخابات پیروز شد و پوتین را به نخست‌وزیری منصوب کرد.

پوتین در سال ۲۰۱۲ با کسب ۶۴٪ آرا برای سومین بار به ریاست جمهوری روسیه برگزیده شد. سقوط قیمت نفت و تحریم‌های بین‌المللی اعمال شده بر روسیه در آغاز سال ۲۰۱۴ در پی انضمام کریمه به روسیه و مداخله نظامی روسیه در اوکراین منجر به کاهش ۳٫۷٪ای رشد در ۲۰۱۵ شد.

در دوره رهبری پوتین روسیه در زمینه‌های شاخص مردم‌سالاری و شاخص احساس فساد جایگاه پایینی داشته‌است.

گردآورنده: الهام خلیلی خو



+ 11
مخالفم - 4
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری