تیتربرتر؛ کرمانشاه غذاهای معروف و فوقالعاده خوشمزهای دارد که از جمله این غذاها میتوان به آش ترخینه، دنده کباب و خورش خلال اشاره کرد. در ادامه به طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی که غذای خوشمزه ای است می پردازیم.
طرز تهیه خورشت خلال بادام کرمانشاهی
مواد لازم برای تهیه خورشت خلال کرمانشاه
- گوشت خورشتی۳۰۰ گرم
- زرشک یک پیمانه
- پیاز یک عدد
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
- گلاب پنج قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده نصف پیمانه
- خلال بادام درشت۲۵۰ گرم
- چوب دارچین دو تکه کوچک
- لیمو عمانی دو عدد
- نمک و زردچوبه به مقدار لازم
- روغن حیوانی کرمانشاهی به مقدار لازم
فیلم طرز تهیه خورشت خلال بادام کرمانشاه
دستور پخت خورشت خلال کرمانشاهی
مرحله اول تهیه خورشت خلال کرمانشاهی
ابتدا پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید تا طلاییرنگ شود. سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. گوشتهای خورشتی را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد.
مرحله دوم تهیه خورشت خلال کرمانشاهی
رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا مزه خامی آن از بین برود و خورش خوشطعمتر و خوشرنگتر شود.
مرحله سوم تهیه خورشت خلال کرمانشاهی
حدود ۴ لیوان آب به خورشت اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا گوشت با حرارت ملایم حدود دو ساعت بپزد. داخل یک کاسه مقداری آب گرم بریزید و خلال بادامها را داخل کاسه خیس کنید تا نرم شوند.
مرحله چهارم تهیه خورشت خلال کرمانشاهی
مقداری زعفران بسایید و دم کنید. خلالها را داخل زعفران دمکرده خیس کنید تا تغییر رنگ دهد.
وقتی آب خورش کم شد و کمی جا افتاد، خلال بادام، کره حیوانی، زعفران، چوب دارچین، گلاب، لیمو عمانی و نمک را به خورش اضافه کنید. زرشک را هم بشویید و در همین مرحله به خورش اضافه کنید.
مرحله پنجم تهیه خورشت خلال کرمانشاهی
حرارت را کم کنید و حدود ۳۰ دقیقه خورشت را روی حرارت قرار دهید تا کاملا جا بیفتد. وقتی قابلمه را میخواستید از روی حرارت بردارید، چوبهای دارچین را از قابلمه خارج کنید و نمک غذا را تست کنید.
خورشت خلال کرمانشاهی آماده است.
بادام بهخاطر ارزش درمانی بالا و طعم خوبی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد استفاده میشود. بعضی از خواص بادام درادامه بیان شده است.
مطالب مرتبط:
خواص بادام برای بدن
۱. تقویت سلامت مغز
بادام سرشار از مواد مغذی است که برای تکامل و سلامت مغز انسان اهمیت دارد. مصرف بادام با افزایش سطح هوش ارتباط زیادی دارد و به همین خاطر از زمانهای دور به عنوان یک غذای اصلی برای کودکان درحالرشد استفاده میشده است. این خشکبار از ریبوفلاوین و الکارنیتین تشکیل شده است که ازجمله مواد مغذی برای مغز هستند. بادام فعالیتهای مغزی را افزایش میدهد، در ایجاد مسیرهای عصبی جدید نقش دارد و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهد. مطالعات نشان میدهد که استفاده از بادام در رژیم غذایی، مثل روغن بادام، برای سلامت عمومی و عملکرد بهتر دستگاه عصبی مفید است.
بعضی از مادران هر روز بادام آبکرده به کودکان خود میدهند. مصرف دو تا سه دانه بادام در روز کافی است. در صورت واکنش حساسیتی میتوانید لایهی خارجی آن را جدا کنید، چون مواد مغذی ندارد.
۲. تنظیم سطح کلسترول
مصرف مداوم بادام به افزایش سطح کلسترول خوب خون (HDL) کمک میکند و در کاهش کلسترول بد خون (LDL) مؤثر است.
۳. بهبود سلامت استخوان
بادام منبع بینظیری از ویتامینها، مواد معدنی و مقدار زیادی فسفر است. فسفر تأثیر چشمگیری روی قدرت و دوام استخوان و دندان دارد و از بیماریهای وابسته به سن مانند پوکی استخوان جلوگیری میکند.
۴. جلوگیری از بیماریهای قلبی
جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی، یکی دیگر از خواص بادام برای سلامتی است. چربیهای غیراشباع، پروتئین و پتاسیم موجود در بادام همگی به حفظ سلامت قلب کمک میکنند. ویتامین ای (E) یک آنتی اکسیدان مؤثر است و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد، درحالیکه منیزیم موجود در بادام میتواند در جلوگیری از حمله قلبی مؤثر باشد. بعضی از ترکیبات موجود در بادام روی پروتئینِ واکنشیِ C تأثیر میگذارد؛ این پروتئینها باعث التهاب خطرناک شریانی میشود. بادام همچنین منبع غنی از اسیدفولیک است. بنابراین به کاهش سطح هموسیستئین که عامل ایجاد پلاک چربی در رگهاست، کمک میکند. علاوهبراین، فلاونوئید پوست بادام با ویتامین E ترکیب میشود و از آسیب دیوارهی رگها جلوگیری میکند. تحقیقات نشان میدهد که استفادهی کوتاهمدت از رژیم بادام در مردان بین سنین ۲۰ تا ۷۰ سال سبب بهبود عملکرد عروقی میشود.
۵. تقویت دستگاه ایمنی
بدن انسان ترکیبات زیادی داردکه باعث حفظ سلامت کلی بدن و قلیاییبودن محیط آن میشود. بادام منبع غنی از مواد قلیایی است که برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن بسیار مناسب است که توانایی ازبینبردن بیماریها را بیشتر میکند. علاوهبر اینکه میزان مواد قلیایی بادام بسیار بالاست، مقدار زیادی ویتامین E هم دارد که آنتیاکسیدانی خیلی قوی است. این آجیل همچنین رادیکالهای آزاد خطرناک را از بین میبرد. رادیکالهای آزاد، بیماریهای مزمن را در بدن تشدید میکند و میتواند برای بدن خطرناک باشد. آنتیاکسیدانهایی مثل ویتامین E که در بادام یافت میشود، در درمان بیماریهای زیادی مثل سرطان و بیماریهای قلبی تأثیر دارد. تحقیقات نشان میدهد افرادی که ویتامین E کافی دریافت میکنند، بهمیزان ۳۰ تا ۴۰ درصد کمتر از بقیه در معرض بیماریهای قلبی قرار میگیرند.
۶. مراقبت از پوست
خواص بادام برای مراقبت از پوست بهخوبی شناخته شده است. معمولا برای ماساژ نوزادان از روغن بادام استفاده میشود. شیر بادام بهخاطر تأثیرات مثبتی که روی پوست دارد، معمولا در بعضی از سوپها مصرف میشود.
۷. کاهش التهاب
خیلی از مردم تصور میکنند که «چربی» کاملا مضر است، اما درواقع اینطور نیست. برخی از اسیدهای چرب ضروری هستند و مصرف آنها برای سلامت کلی بدن لازم است. بدن نمیتواند این اسیدهای چرب را بسازد و لازم است که از طریق منابع غذایی آنها را تأمین کنیم. بادام دو نوع اسید چرب بسیار مهم یعنی لینولئیک و لینولنیک اسید دارد. این اسیدهای چرب به کاهش التهابات موجود در بدن که افراد زیادی از آن رنج میبرند، کمک میکند. اسید چرب همچنین به کاهش سطح کلسترول بد خون (LDL) کمک میکند و در سلامت پوست و مو نقش دارد. تمام این موارد نشان میدهد که این آجیل چقدر برای بدن مفید است.
آنچه دیگران می خوانند:
گردآورنده: علی اکبر رضایی