پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: پنج شنبه, ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۶ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۵ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
دوشنبه, ۲۸ مهر ۱۳۹۹ ۱۰:۰۵
۶
۰
نسخه چاپی

ارتباط مستقیم تشدید کرونا با آلودگی هوا

ارتباط مستقیم تشدید کرونا با آلودگی هوا
نیمه دوم سال همواره با افزایش آلودگی هوا، مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و ریوی نیز افزایش می‌یابد اما در دوران کرونا اوضاع وخیم تر خواهد بود که وزارت بهداشت توصیه هایی دارد.

به گزارش تیتربرتر؛ خواندن و شنیدن آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا به بخشی از عادت‌های زندگی روزمره ما تبدیل شده است و دیگر نمی‌توان راحت از کنار اخبار مرگ‌ومیرهای کرونایی عبور کرد. براساس آخرین آمار بیش از 40 میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا شده‌اند و نزدیک به یک میلیون و 120 هزار نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

در این میان بسیاری فصل پاییز و زمستان را بستری مناسب برای اوج گرفتن خسارت‌های جانی کرونا می‌دانند و زنگ خطر کرونا در فصل پاییز را به صدا درآورده‌اند. اما پاییز امسال، تنها با کرونا دست و پنجه نرم نمی‌کنیم، چراکه قبل از ظهور این ویروس ناشناخته و در پاییزهای گذشته، عوامل متعددی مانند آلودگی هوا، گازگرفتگی، سکته قلبی و ... مرگ را به ما نزدیک و نزدیک‌تر کرده بودند؛ عواملی که هنوز پای ثابت آمار مرگ‌ومیر هستند. 

خطر تشدید کرونا در شهرهای درگیر با آلودگی هوا 

www.titrebartar.com

رییس اداره بیماری‌های مزمن تنفسی وزارت بهداشت با اشاره به نقش آلودگی هوا بر افزایش موارد بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا، گفت: امسال با توجه سردتر شدن هوا، وارونگی هوا، آلودگی هوا و شیوع بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا، سرماخوردگی و... انتظار داریم در سراسر کشور وضعیت بدتری در خصوص کرونا تجربه کنیم.

دکتر مهدی نجمی درباره تاثیر آلودگی هوا بر شیوع بیماری‌های تنفسی از جمله کرونا، به ایسنا گفت: با توجه به اینکه با افزایش آلودگی هوا شیوع بیماری تنفسی هم افزایش می‌یابد و این موضوع طبیعتا می‌تواند افزایش شیوع کرونا را نیز در پی داشته باشد. افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای قلبی_ریوی در زمان آلودگی هوا با تشدید علائم و عود بیماری روبرو هستند و مسلما این موضوع بر ابتلا و شدت بیماری کرونا تاثیرگذار خواهد بود.

وی افزود: همانطور که از قبل هشدار داده‌ایم در نیمه دوم امسال با توجه به سردتر شدن هوا، وارونگی هوا، آلودگی هوا و شیوع بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا، سرماخوردگی و... انتظار داریم در سراسر کشور وضعیت بدتری در خصوص کرونا تجربه کنیم. به طور قطع در شهرهایی که میزان آلاینده‌ها و آلودگی هوا بیشتر است، میزان ابتلا به کرونا و شدت علائم بیشتر خواهد بود. در شهرهایی مثل تهران و اهواز که آلودگی هوای بیشتری را تجربه می‌کنند افزایش شیوع کرونا دور از انتظار نخواهد بود.

مطالب مرتبط:

نجمی با تاکید بر اینکه به دنبال افزایش آلودگی هوا بیماری در بیماران مزمن از حالت کنترل خارج می‌شود، اظهار کرد: از طرفی مشاهده شده است که درصد مرگ و میر در بیماران زمینه‌ای که مبتلا به کرونا می‌شوند، بالاتر است و به طبع وقتی آلودگی هوا بیشتر شود با تشدید بیماری‌های زمینه‌ای، شدت بیماری کرونا هم افزایش یافته و موارد مرگ و میر کرونا به دنبال آن افزایش یابد.

وی در پاسخ به این سوال که سال گذشته چه تعداد بستری و مرگ و میر به دنبال آلودگی هوا در کشور ثبت شده است، تصریح کرد: استخراج این آمار کار ساده‌ای نیست؛ زیرا عوامل متعددی وجود دارد که می‌تواند منجر به بستری بیماران شود و اینکه بتوان ریسک منتسب به هر عامل را به تفکیک متوجه شد، کاری سخت و پیچیده است؛ چنین آمار مستقلی در دست نیست.

رییس اداره بیماری‌های مزمن تنفسی وزارت بهداشت تاکید کرد: البته هرساله به طور مشهود می‌بینیم در نیمه دوم سال با افزایش آلودگی هوا، مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و ریوی نیز افزایش می‌یابد.

توصیه وزارت بهداشت 

وی درباره توصیه‌هایی که وزارت بهداشت با سرد شدن و آلودگی هوا به مردم دارد، گفت: در روزهای آلوده بهتر است سعی کنیم تا حد امکان از منزل خارج نشویم. افراد مسن، کودکان، بیماران مزمن بویژه بیماران قلبی_ریوی بهتر است تا حد امکان در روزهای آلوده از منزل خارج نشوند.

در صورت اجبار برای خروج از منزل سعی کنند کار خود را در کمترین زمان ممکن انجام داده و سریع تر به خانه بازگردند، کلیه افراد از انجام فعالیت‌های سنگین و ورزشی که میانگین تنفس را افزایش می‌دهد، در هوای آلوده منع می‌شوند.

هنگام خروج از منزل حتما از ماسک استفاده کنند، استفاده از میوه‌ها، سبزیجات و کاهش مصرف فست‌فودها نیز به شدت توصیه می‌شود. افزایش مصرف مایعات نیز نکته بسیار مهمی در روزهای آلوده است.

افزایش ریسک ابتلا به کرونا با آلودگی هوا

افزایش ریسک ابتلا به کر​​​​​​​ونا با آلودگی هوا
افزایش ریسک ابتلا به کرونا با آلودگی هوا

به نقل از دیلی میل، آلودگی هوا ریسک ابتلا به ویروس کرونا را از افزایش می دهد چرا که ذرات آلوده معلق در هوا راحت ویروس کرونا را با خود حمل می کنند و اینور و آنور می برند. اکنون با بررسی هوای چند شهر پرجمعیت در جهان نتایجی هم حاصل شده است.

در این تحقیق  وضعیت پنج شهر آلوده لندن و بیرمنگام در انگلیس، نیویورک  در آمریکا، مکزیکوسیتی در مکزیک و دهلی در هند مورد بررسی قرار گرفت. نرخ ابتلا به ویروس کرونا در این شهر که دارای شاخص های بالای آلودگی هوا هستند بسیار بالاست.

همچنین یک سری تحقیقات بین المللی که به رهبری دانشگاه پزشکی چین تایپه انجام شد به این نتیجه رسید که آلودگی هوا نقش اساسی در انتشار ویروس کرونا ایفا می کند و باعث می شود افراد به راحتی به کرونا مبتلا شوند.

بر اساس این تحقیقات ارائه شده، ویروس های کرونای معلق در هوا احتمالا از سوی ذرات آلوده معلق در هوا جذب می شوند و سپس ساعت ها و یا حتی روزها در هوا باقی می مانند و احتمال اینکه فردی آنها را تنفس کند بسیار زیاد است.

بیشتر این ذرات معلق در هوا توسط اگزوز اتومبیل ها و ضایعات ساخت و ساز تولید می شود که این موضوع در بسیاری از شهرهای مختلف جهان دیده می شود.

این ادعا «هوایی» بودن ویروس کرونا راتایید می کند. به این معنی اکثر افرادی که مبتلا به کرونا می شوند از طریق هوا این ویروس را گرفته اند.

تیمی به سرپرستی نگوین تان تونگ ، از دانشگاه پزشکی برای حمایت از نظریه خود  تحقیقات مختلفی را تهیه کردند که در مجله Science of The Total Environment منتشر شد.

گردآورنده: الهام خلیلی خو

آنچه دیگران می خوانند:



+ 6
مخالفم - 11
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری