پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
جمعه, ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ ۱۱:۳۸
۸
۰
نسخه چاپی

پیش بینی قیمت میوه در شب عید 1400 +زمان توزیع

پیش بینی قیمت میوه در شب عید 1400 +زمان توزیع
گرانی میوه در ماه های پایانی سال به دلیل کاهش عرضه و آماده سازی برای توزیع در شب عید موضوعی تکراری است اما روند قیمت میوه در شب عید چگونه می شود؟

به گزارش تیتربرتر؛ همه ساله نزدیک عید نوروز مردم تورمی نسبتاً بالا را تجربه می‌کند که دلایل آن را نیز از سوی کارشناسان افزایش تقاضا، نقدینگی مردم با توجه به پرداخت عیدی و پاداش آخر سال و همچنین حباب روانی بازار می‌دانند اما در امسال گویا شرایط به گونه‌ای است که حتی مردم با پول هم نمی‌توانند کاری کنند.

یکی از اقلام پرتقاضا در روزهای پایانی سال و در آستانه فرارسیدن شب عید بحث تهیه و خرید میوه است که مرسوم ترین میوه سیب و پرتقال است.

در حالی که زمستان امسال قیمت میوه ها از جمله سیب، پرتقال، نارنگی، موز و خیار رشد فزاینده ای داشتند به طور قطع در شب عید قیمت میوه ها نجومی تر خواهد شد.

اما هر ساله ستاد تنظیم بازار کشور در راستای ساماندهی بازار شب عید نسبت به توزیع و تهیه میوه شب عید به نرخ دولتی اقدام می کند و امسال هنوز طبق سنوات گذشته انجام خواهد شد.

زمان توزیع میوه های شب عید

زمان توزیع میوه های شب عید
زمان توزیع میوه های شب عید

 

معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت و دبیر ستاد تنظیم بازار با اعلام اینکه با انباشت میوه در کشور مواجهیم، افزود: نزدیک به ۵۰۰ هزار تن پرتقال در شمال کشور و بیش از این مقدار نیز سیب داریم که به نوبت عرضه خواهد شد.

عباس قبادی با بیان این مطلب در خصوص تأمین میوه شب عید نیز افزود: حدود 20 استان میوه خود را از انبارهای شمال و غرب کشور به استانهای متبوع خود برده اند و اگر تمامی این میوه ها جابجا گردد از 22 اسفندماه توزیع میوه شروع خواهد شد.

وی اضافه کرد: قیمت میوه در همان ایام نیز تعیین خواهد شد که یقینا کمتر از قیمت فعلی بازار خواهد بود.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت تصریح کرد: قیمت هر کیلوگرم سیب در میدان بهمن تهران تقریبا 7 تا 9 هزار تومان و در میادین میوه و ‌تره‌بار کمتر از 10 هزار تومان است. سیب قرمز و سیب زرد هم حدود 11 هزار تومان به فروش می رسد. البته هزینه های تولید نیز بالاست و سیب کمتر از این مقدار برای باغدار صرفه اقتصادی نیز ندارد.

قیمت موز به تعادل می رسد؟

قیمت موز به تعادل می رسد؟
قیمت موز به تعادل می رسد؟

 

قبادی گفت: در سال 1398 نسبت به 1397 حدود 70 درصد رشد صادراتی و امسال به نسبت سال 1398 حدود 30 درصد رشد صادراتی در میوه داشتیم و باید توجه داشت که سرکوب قیمت از طرفی سبب به مخاطره افتادن تولید و متعاقب آن صادرات می شود.

وی در خصوص موز نیز بیان کرد: مقداری افزایش قیمت موز را در هفته گذشته شاهد بودیم که با واردات این تغییر قیمتی را جبران می کنیم و قیمت موز در هفته های آتی به تعادل می رسد.

معاون وزیر صمت در خصوص نوسان قیمت میوه در بازار نیز گفت: فصل تولید با فصل عرضه متفاوت است. مثلا تولید برخی میوه ها در پاییز اما پیک مصرف آنها فروردین ماه است که بخشی از نوسانات به این موضوع باز می‌گردد.

مطالب مرتبط:

پیش بینی کاهش قیمت میوه در شب عید

پیش بینی کاهش قیمت میوه در شب عید
پیش بینی کاهش قیمت میوه در شب عید

 

رئیس اتحادیه بار فروشان میدان مرکزی تهران گفت: در تامین میوه شب عید مثل سیب و پرتقال، هیچ مشکلی وجود ندارد و قیمت‌ها تا شب عید رو به کاهش است.

مصطفی دارایی نژاد در مصاحبه با صدا و سیما افزود: در حال حاضر قیمت پرتقال در کف میدان مرکزی از ۹ تا ۱۱ هزار تومان، سیب از ۷ تا ۱۴ هزار تومان، خیار بوته‌ای ۶ هزار تومان و خیار گلخانه‌ای از ۹ تا ۱۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

وی اضافه کرد: از دو سه هفته اخیر تا به امروز، شاهد افت قیمت همه میوه‌ها هستیم و این روند ادامه دار خواهد بود.

دارایی نژاد گفت: در حال حاضر ۵۰۰ هزار تن پرتقال در انبار‌های استان مازندران دپو شده است و امسال چند روز زودتر از سال قبل، عرضه میوه‌های شب عید را آغاز کردیم و قطعا تا شب عید باز هم قیمت‌ها کاهش می‌یابد.

رئیس اتحادیه بار فروشان میوه و تره بار در خصوص کمبود نارنگی هم گفت: امسال به دلیل سرما زدگی محصول نارنگی در شهر‌های فسا و دارآب و تمام شدن محصولات در شهر‌های استان مازندران با کمبود نارنگی مواجه شدیم که با برنامه ریزی صورت گرفته قرار شد ۱۰ هزار تن نارنگی پاکستانی وارد شود و با قیمت هر کیلو ۱۵ هزار تومان در سطح خورده فروشی عرضه شود.

چرا میوه گران شد؟

چرا میوه گران شد؟
چرا میوه گران شد؟

 

رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در خصوص افزایش قیمت میوه و نقش صادرات در گرانی میوه توضیحاتی ارائه داد.

سید رضا نورانی در گفت وگو با ایسنا در پاسخ به اینکه آیا صادرات علت گرانی برخی از میوه ها در بازار است، اظهار کرد: صادرات نقشی در گرانی میوه ها ندارد، زیرا وقتی میوه گران باشد مقرون به صرفه نیست که صادرات انجام شود. از طرفی تنها برخی از میوه ها از جمله پرتقال، سیب و کیوی صادر می شود و گلابی که اخیرا گفته می شود قیمت آن بالا رفته حتی یک کیلو هم صادرات ندارد.

وی ادامه داد: در دی و بهمن  مقداری صادرات پرتقال داشتیم ولی به دلیل اینکه پرتقال مصری قیمت پایین تری دارد، شیرین تر از پرتقال های ما است و سایز بندی استانداردی دارد بازار کشورهای هدف را تامین می کند و از طرفی مسیر صادراتی برای آنها باز است. در صورتی که ما با مشکلات تحریم مواجهیم و  هزینه های حمل و نقل نیز بسیار بالا است و همین امر باعث شده صادرات مویرگی انجام شود.

رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی اضافه کرد: در خصوص سیب هم می توان گفت که به اندازه کافی در سردخانه موجود است و مازاد مصرف، سیب تولید می شود و هیچ نگرانی ای برای تامین سیب شب عید نداریم. همچنین کیوی نیز در بازار کم نیست که صادرات را علت گرانی بدانیم.

وی در پاسخ به اینکه علت گرانی میوه در یکماه اخیر چیست، تصریح کرد: در میدان مرکزی پرتقال تامسون شمال واکس خورده به صورت عمده ۱۰ تا ۱۲ هزارتومان، سیب درختی ۷ تا ۱۱ هزارتومان، کیوی از ۱۰ تا ۱۵ هزارتومان است و اگر این اقلام گران تر به دست مصرف کننده می رسد باید علت آن را در جای دیگری جست و جو کرد.

به گفته وی در یکی دو هفته اخیر بازار میوه در میادین عمده فروشی راکد شده است و مردم بیشتر به دنبال خرید مایحتاج شب عید خود هستند و به همین دلیل افزایش قیمتی در میدان مرکزی نداشتیم.

نورانی در پایان با اشاره به قیمت نارنگی و گلابی گفت: تولید نارنگی در کشور محدود بوده و در حال حاضر نارنگی سیاهوی بندرعباس در بازار موجود است که مقدار آن کم و قیمت آن هم بسیار بالا است.  همچنین فصل گلابی نیز تمام شده است و ممکن است قیمت آن بسیار بالا باشد.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: الهام خلیلی خو



+ 8
مخالفم - 4
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری