پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۱ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
پنج شنبه, ۱۹ فروردين ۱۴۰۰ ۱۳:۳۳
۶
۰
نسخه چاپی

آشنایی با سه اشتباه مهم که در معاملات بورس نباید انجام داد

آشنایی با سه اشتباه مهم که در معاملات بورس نباید انجام داد
9 روز کاری از سال 1400 سپری شد و جز روز ابتدایی که شاخص سهام جامه سبز به تن کرد در دیگر روزها شاهد افت نماگر اصلی تالار شیشه‌ای بودیم.

به گزارش تیتربرتر؛ بازار سهام معاملات آخرین روز هفته را نیز در مدار منفی به پایان رساند و حالا ۴/ ۴ درصد از آخرین رقم ثبت‌شده در پایان سال ۹۹ عقب نشسته است. ارزش معاملات خرد سهام نیز در مسیر رکود باز هم رکورد شکست و درمجموع بورس و فرابورس به زحمت از ۱۶۰۰میلیارد تومان عبور کرد که کمترین میزان در ۱۵ ماه اخیر بود.

رکوردشکنی رکود در بورس

رکوردشکنی رکود در بورس
رکوردشکنی رکود در بورس

 

دومین هفته کاری از سال جدید نیز سپری شد. بازار سهام اما کم‌رمق‌ترین روزهای معاملاتی طی یک و نیم سال گذشته را تجربه می‌کند. روز گذشته نیز افت قیمت سهام ادامه پیدا کرد و در حالی که 82 درصد از نمادهای فعال بورسی در صف‌های سنگین فروش گرفتار بودند که شاخص سهام افت حدود 9/ 0 درصدی را ثبت کرد تا 4/ 4 درصد از آخرین سطح ثبت شده در پایان سال 99 فاصله بگیرد.

این آمار کاهشی اما تنها مربوط به قیمت‌ سهام و نماگرهای اصلی نبود. ارزش معاملات خرد سهام که روز یکشنبه یکی از رکوردی‌ترین روزها طی 15 ماه اخیر را ثبت کرده بود، روز گذشته باز هم رکورد زد و در مجموع بورس و فرابورس به زحمت از 1600 میلیارد تومان عبور کرد که کمترین میزان از 21 دی 98 بود.

9 روز کاری از سال 1400 سپری شد و جز روز ابتدایی که شاخص سهام جامه سبز به تن کرد در دیگر روزها شاهد افت نماگر اصلی تالار شیشه‌ای بودیم. سهامداران خرد اما در همه روزها نقش خود در مقام فروشنده را حفظ کردند و حالا 33 روز متوالی است که خالص فروش مثبتی را ثبت می‌کنند.

در این میان نگاهی به عملکرد بازیگران سهام در سال جدید از جابه‌جایی سهامی به ارزش 2 هزار و 542 میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی تنها در بورس تهران حکایت دارد. اما سهامداران حقیقی در تمامی گروه‌های 38گانه فروشنده نبودند و بودند صنایعی که با اقبال هر چند کم‌رنگ این دسته از بازیگران سهام همراه شدند.

مطالب مرتبط:

سه اشتباه مهم در انجام معاملات بورس

سه اشتباه مهم در انجام معاملات بورس
سه اشتباه مهم در انجام معاملات بورس

 

در دو هفته ابتدای سال، شاخص کل ۵۸هزار واحد معادل ۴٫۵درصد کاهش داشته، اما من ضرر هشت درصدی را تجربه کرده‌ام. اتفاقی که اصلا فکرش را نمی‌کردم چراکه بررسی‌هایمان نشان داده بود همیشه نوروز برای سهامدارانی مثل من سودآور بوده و شاید به همین خاطر بود که همان روز اول وقتی تابلو سبز بورس را دیدم، دست به خرید سهام زدم. اشتباهی که به خاطرش خودم را نمی‌بخشم، چون قانونی که برای خودم نوشته بودم را زیرپا گذاشتم.

روزنامه هفت صبح در ادامه نوشت: ماه‌هاست بخش عمده سرمایه‌ام را به صندوق‌های ETF سهامی سپرده‌ام و مدت زیادی بود دست به خرید سهام نزده بودم. اشتباه دوم زمانی بود که از ترس ضرر بیشتر، کل سرمایه‌ام در صندوق‌های ETF را در کف قیمت و در ریزش سنگین روز دوشنبه به پول نقد تبدیل کردم و اشتباه بزرگ‌تر اینکه با اعتماد به رنگ سبز چنددقیقه‌ای تابلو معاملات، دوباره همان صندوق‌ها را با قیمت بالاتری خریدم. این اشتباهات باعث شد نه‌تنها سودی نصیبم نشود، بلکه بیشتر از خیلی سهامداران دیگر ضرر کنم.

اشتباه اول؛ خرید سهام بدون توجه به نقدشوندگی

اشتباه اول؛ خرید سهام بدون توجه به نقدشوندگی
اشتباه اول؛ خرید سهام بدون توجه به نقدشوندگی

 

ابتدای سال نصف سرمایه‌ام در صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF سهامی بود و نصف دیگر که تازه بعد از دریافت عیدی آخر سال نصیبم شده بود، در حساب بانکی مانده بود. منتظر فرصتی بودم تا با اولین نشانه‌های روند صعودی حساب کارگزاری را شارژ کنم و سهام بخرم. اولین روز کاری بازار بعد از یک هفته تعطیلی فرا رسید و با مشاهده رنگ سبز تابلو، بلافاصله سراغ خرید سهام یکی از نماد‌های شاخص‌ساز از گروه فلزات اساسی رفتم.‌

ای کاش این کار را نمی‌کردم چراکه با وجود دامنه نوسان نامتقارن، در کمتر از چند ثانیه برای نماد‌ها صف فروش تشکیل می‌شود و دقیقا همین اتفاق برای سهامی که خریده بودم افتاد. تا یک هفته کل بازار درگیر صف‌های سنگین فروش بود و ارزش معاملات روزانه به حداقل رسید. تا اینکه بالاخره موفق شدم ۱۴فروردین‌ماه سهامی که خریده بودم را با شش درصد ضرر بفروشم.

شاید بگویید این دیگر چه نوع موفقیتی است، اما فروش سهام با وجود صف‌‎های سنگین و طولانی حالا حکم موفقیت را برای سهامداران پیدا کرده است. تقریبا تا ۱۶فروردین‌ماه اغلب نماد‌های بازار سرمایه شرایط مشابهی داشتند و تنها برخی نماد‌های شاخص‌ساز به سهامدارانشان اجازه فروش سهام دادند. در این روز‌ها هیچ‌چیز نمی‌تواند جای نقدشوندگی بالای صندوق‌های ETF را بگیرد.

اشتباه دوم؛ ناامیدی بدموقع

ایران و طرف‌های اروپایی برجام شنبه شب پای میز مذاکره نشستند و برخلاف تصورم، یکشنبه به سخت‌ترین روز سال ۱۴۰۰ تبدیل شد. در این روز شاخص کل ریزش ۱۴هزار واحدی را پشت سر گذاشت. با توجه به اینکه تحلیلم اشتباه از آب درآمده بود، دوشنبه تصمیم گرفتم با توجه به شرایط سخت بازار علاوه بر سهامی که فروخته بودم، واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق‌های ETF را هم بفروشم. این کار را در همان ۱۵دقیقه ابتدایی بازار انجام داد.

درست چند دقیقه بعد، صف‌های فروش یکی پس از دیگری جمع‌آوری شد و واحد‌هایی که به قیمت ۱۶هزار و ۲۰۰تومان فروخته بودم به ۱۷هزار و ۱۰۰تومان رسید! ماجرا مربوط به توقف روند نزولی دلار در بازار ارز بود که باعث شد نماد‌های دلاری فلزی و پتروشیمی رنگ سبز به خود بگیرند. البته روند صعودی نماد‌های شاخص‌ساز و صندوق‌های سرمایه‌گذاری پایدار نبود و همین موضوع باعث شد اشتباه سوم تبدیل به بزرگ‌ترین اشتباه شود.

اشتباه سوم؛ هیجان بیجا

شاید بهتر می‌شد اگر برای چند روزی دست به معامله نزنم، اما درست یک روز بعد اشتباه دوم، دست به اشتباه بزرگ‌تری زدم و در روز سه‌شنبه دوباره واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق‌های ETF را خریدم. در ساعات ابتدایی معاملات همان واحد‌هایی که به قیمت ۱۶هزار و ۲۰۰تومان فروخته بودم را با ۱۶هزار و ۹۰۰تومان خریدم و منتظر روند صعودی شاخص کل بودم.

در یک ساعت اول معاملات روز سه‌شنبه همه‌چیز به خوبی پیش می‌رفت تا اینکه دوباره فروشنده‌ها انگار که تازه از خواب بیدار شده باشند، صف فروش در نماد‌های مختلف را تشکیل دادند. همین اتفاق باعث شد کارنامه معاملاتم در دو هفته اول سال، با بازدهی منفی هشت درصدی کامل شود.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: الهام خلیلی خو



+ 6
مخالفم - 18
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری