پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
شنبه, ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ ۱۳:۱۴
۹
۰
نسخه چاپی

برنده مناظره 15 خرداد 1400 انتخابات ریاست جمهوری کیست؟

برنده مناظره 15 خرداد 1400 انتخابات ریاست جمهوری کیست؟
اولین مناظره نامزدهای انتخاباتی فردا ساعت ۱۷ پخش خواهد شد.

به گزارش تیتربرتر؛ عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری گفت: ساعت ۱۷ امروز 15 خرداد نخستین مناظره با حضور ۷ نامزد تایید صلاحیت شده برگزار خواهد شد.

ساعت برگزاری مناظره انتخابات 1400

ساعت برگزاری مناظره انتخابات 1400
ساعت برگزاری مناظره انتخابات 1400

 

احسان قاضی‌زاده عضو کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر برگزاری مناظره‌های زنده تلویزیونی نامزدها، طبق اعلام قبلی گفت: ساعت ۱۷ فردا نخستین مناظره با حضور ۷ نامزد تأیید صلاحیت شده برگزار و پخش می‌شود.

قاضی‌زاده هاشمی افزود: نامزدهای ریاست جمهوری به منظور شرکت در این مناظره و انجام قرعه کشی برای تعیین صندلی و روال پرسش‌های مناظره از ساعت ۱۶ وارد رسانه ملی و استودیو محل مناظره‌ها می‌شوند.

وی گفت: موضوع پرسش‌های نخستین مناظره زنده تلویزیونی نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، صرفاً درباره مباحث اقتصادی است. مناظره‌های دوم و سوم تلویزیونی نامزدهای ریاست جمهوری ۱۸ و ۲۲ خرداد در رسانه ملی برگزار می‌شود.

کدام کاندیدا برنده مناظره 1400 است؟

شانس محسن رضایی در مناظره

میدانی که او به نسبت رئیسی در آن حرفه‌ای‌تر است و شاید در خلأ و فقدان دوقطبی‌های سیاسی سال‌های 88 و 92 او این شانس را پیدا کند که بازی را به سمت یک دوقطبی اقتصادی ببرد و ایده‌های اقتصادی شنیده‌نشده‌اش را در انتخابات‌های گذشته، این‌بار بهتر در معرض دید بگذارد.

او سال ۸۸ در مناظره‌اش با احمدی‌نژاد به شاخصی تحت عنوان «شاخص فلاکت» اشاره کرده و گفته بود که از بعد از سال ۸۴ این شاخص با شیبی افزایش پیدا کرده است. سال ۹۰ سایت اصولگرای جهان‌نیوز در مطلبی نوشت: «شاخص فلاکت (Misery Index) در جلسه مناظره محسن رضایی با احمدی‌نژاد مطرح و از همان زمان در خاطره مردم ماندنی شد. شاخص فلاکت که از حاصل‌جمع نرخ بی‌کاری و تورم به دست می‌آید، بار دیگر سیر صعودی به خود گرفته و به ۳۰.۶ درصد رسیده است».

محسن رضایی همچنین از ایده فدرالیسم اقتصادی خودش در آن مناظره‌ها رونمایی کرده بود و صراحتا سفرهای استانی احمدی‌نژاد را برای پرده‌برداری از ساختن یک جوی آب نقد کرده و گفته بود این در شأن هیئت دولت نیست. سال ۹۲ هم در حالی بود که دیگر کاندیداها تمرکز خود را روی موضوع سیاست خارجی قرار داده بودند، اما رضایی همچنان بحث‌های خود را روی موضوعات اقتصادی متمرکز کرده بود. رضایی آن سال در انتخابات، پس از روحانی و قالیباف در جایگاه سوم قرار گرفته بود، اما از سعید جلیلی نتیجه بهتری گرفته بود.

محسن رضایی با سابقه یک‌ بار انصراف و دو بار حضور کامل در رقابت‌ها، یک پایگاه رأی حداقل چهار میلیونی از سوی زاگرس‌نشینان دارد. او یک ‌بار با «دولت عشق‌» یک‌ بار با «دولت ائتلافی» و یک ‌بار با «دولت فراگیر و امید» پا به میدان گذاشته است و حالا باید دید آیا با «دولت نهضت ملی برای آبادانی ایران و مبارزه با فساد و شبکه نفوذ» می‌تواند موفق از میدان خارج شود یا نه.

شانس مهرعلیزاده در مناظره

محسن مهرعلیزاده نامزد ریاست جمهوری، اظهارداشت: بعضی ها با آمدن من با صحنه انتخابات دردشان گرفته است. آقای رئیسی خود یکی از مقصران شرایط و مشکلات موجود کشور است، نه نامزدهایی که به دنبال تغییر شرایط هستند. کسانی مثل او که چوب لای چرخ مذاکرات هسته ای و FATF گذاشته‌اند، خودشان متهم هستند.

وی افزود: آقای رئیسی و کاندیداهای پوششی او باید پاسخگو باشند در مناظره فردا باید بگویند چرا این مشکلات را برای کشور درست کرده اند، فردا آقای رئیسی و کاندیداهای پوششی را مجبور به پاسخگویی می‌کنم.

مهرعلیزاده یادآور شد: وظیفه خود می‌دانم تا برای آرامش مردم فعالیت کنم و در پیگیری پاسخگویی قوه قضائیه درباره موضوعات آبان ٩٨ اغماض نخواهم کرد

این نامزد ریاست جمهوری با بیان اینکه به عنوان هدیه به مردم، به دنبال تدریس زبان اقوام هستم، توضیح داد: اصل پانزدهم قانون اساسی و تدریس زبان اقوام را دنبال خواهم کرد.

وی ادامه داد: در جهت حفظ رکن چهارم دموکراسی یعنی در مورد مطبوعات باید اقدام کنیم. در مورد صداوسیما از طریق نظارت از مسیر شورای نظارت می توانیم با عزم و اراده عمل کنیم. در جریان اصلاحات عقیده بر این است که صداوسیما از ریل خارج شده است. با حضور مردم می توان صداوسیما را با مردم همراه و آن را تبدیل به صدای مردم کرد.

وی درباره موضوع اقوام و رشد اقتصادی مناطق مختلف کشور بیان کرد: دچار یک بی سر و سامانی در بسته شدن بودجه هستیم. بودجه کشور مورد اعمال نظر نمایندگان مجلس قرار می گیرد. بودجه در مجلس دچار تغییرات ۵۰تا ۶۰ درصدی می شود و این باعث توسعه های نامتوازن می شود. در برنامه حکمرانی من، ایجاد نظم نوین در بودجه بندی مورد توجه است. می توانیم با دید کلان و دادن اختیارات به مدیران مناطق، حالت رشد نامتوازن را از بین برد.

معاون رییس جمهوری در دولت اصلاحات گفت: آبان ۹۸ حاصل یک اقدام غیرکارشناسانه و اجرای غیرمسئولانه تصمیمات بود. ماجرای آبان حاصل عدم تشخیص دقیق اولویت ها بود من یک کمیته حقیقت یاب برای دلجویی از خانواده قربانیان اتفاقات آبان ۹۸ تشکیل خواهم داد.

 یک زن را معاون اول خود می‌کنم

وی درباره استفاده زنان در کابینه خود اظهار کرد: سه نفر از بانوان را به عنوان معاون خود معرفی خواهم کرد.مایلم یک خانم را به عنوان معاون اول منصوب کنم.زنان نیم موثرتر جامعه هستند. بدیهی ترین حقوق زنان، مثل دیه برابر و حضور در ورزشگاه، را با تقدیم لایحه به مجلس،  پیگیری خواهم کرد

مهرعلیزاده تاکید کرد: اصلاح‌گری و پیگیری منش اصلاح طلبی براساس سوابق بنده، در دوران ریاست جمهوری من، پررنگ خواهد بود

وی در بخشی از اظهارات و پاسخ های خود گفت: کیش را من ساختم و مذاکره به زبان انگلیسی را بلدم. مذاکرات نیروگاه اتمی بوشهر را من انجام دادم. کیش را من از صفر ساختم تا به جایی که امروز هست رسیده است.

دوستان من، نامزد اصلاح‌طلب خود را تنها نخواهند گذاشت

وی در پاسخ به این پرسش که نهاد اجماع ساز شما را به عنوان کاندیدای خود معرفی نکرد، پس چگونه انتظار دارید امروز از شما حمایت کنند، گفت: توافق‌هایی از قبل شده بود که کسانی که به جبهه اصلاحات پیشنهاد نشوند، حضور یابند ولی در نهایت به یک قائده‌ای پایبند باشند. من و دیگر دوستان که آمدند به این قائده پایبند هستیم. که در انتها نظرسنجی شود و بعد از آن هر کدام که شانس بیشتری داشتند، بمانند. نامه‌ای به جبهه اصلاحات نوشتم و صحبت‌هایی هم شده است‌. گرچه فضای انتخابات سرد است ولی به آن معنا نیست که همدلی بین اصلاح‌طلبان وجود نداشته باشد. قطعا دوستان من هیچ وقت نامزد اصلاح‌طلب خود را در این مسیر تنها نخواهند گذاشت.

مهرعلیزاده گفت: قانون اساسی ظرفیت‌های خوبی دارد که اختیارات ریاست جمهوری را جاری کند و از وظایف خود دفاع کند. حتی به دو قوه دیگر هم نظم و انضباط هایی ببخشد. رئیس جمهور این اختیار را دارد که بر مبنای قانون اساسی تذکر دهد. اگر شجاعت لازم و شناخت دقیق از اختیارات رئیس جمهوری داشته باشیم، می‌تواند موازی کاری ها را به حداقل برساند. در این زمینه تجربه دارم.

این نامزد ریاست جمهوری یادآور شد: خود را نیروی اصلاح طلب می‌دانم. از ۲۵ سالگی که وارد اجرا شدم، با جمعی کار کردم که امروز بزرگان اصلاح‌طلب هستند. با بهزاد نبوی، دولت مرحوم هاشمی، دولت مهندس موسوی، به عنوان استاندار و معاون دولت اصلاحات و در نهایت به عنوان استاندار در دولت حسن روحانی کار کردم.

وی با بیان اینکه تمام هویت کاری، عقیدتی و اجرایی من اصلاح طلبانه است، اظهار کرد: من به مسیر اصلاحات افتخار می‌کنم. 

وی در باره عملکرد خود در سازمان تربیت بدنی نسبت به زنان بیان کرد: وقتی در سازمان تربیت بدنی مسئولیت گرفتم، خانم طاهریان معاون امور بانوان رئیس سازمان بود، از او رقم بودجه آن بخش را پرسیدم، گفت ۸ میلیارد تومان. گفتم چقدر سهم بانوان است. گفت امسال ۸۰۰ میلیون تومان یعنی ۱۰ درصد کل بودجه سهم بانوان است. فدراسیون بانوان در کیوسک های یک متر در دو متری در نظر گرفته شده بود. تحت عناوینی چون انجمن سوارکاری زنان و غیره. من هر فدراسیون را مکلف کردم که یک نایب رئیس زن و یک نائب رئیس زن داشته باشد و از بودجه سازمان عادلانه در اختیار زنان قرار گیرد.

این نامزد ریاست جمهوری ادامه داد: این اقدام من باعث شد بعد از این کمتر از سه سال در دوحه خانم‌ها، بهترین مدال‌ها را دریافت کردند. در حالی که قبل از مسئولیت من فدراسیون‌ها کاملا مردانه بودند. 

مطالب مرتبط:

وی عنوان کرد: در همه مسئولیت‌ها، بخش زیادی از انتصاب هایم از میان جوانان و در سنین ۲۵ تا ۳۵ ساله بودند که اکنون از مدیران مجرب کشور هستند. ۹۵ درصد اعضا و مسئولان ستاد من از جوانان هستند. من جوانترین فرماندار کشور را در اصفهان منصوب کردم و به این اقدام افتخار می کنم.

مهرعلیزاده اظهار کرد: در پاسخ به این پرسش که شما دائم از جریان اصلاحات دفاع می کنید ولی نام شما در میان افراد معرفی شده جبهه اصلاحات نبود، چرا ثبت نام کردید، گفت: تشخیص جبهه اصلاحات قابل احترام است‌. البته چند مرتبه با بهزاد نبوی رئیس جبهه اصلاحات حتی یک روز قبل از معرفی ۱۴ نفر صحبت‌هایی داشتم. صحبت این بود هر اصلاح طلبی که می‌تواند ثبت نام کند که بعد از مسئله صلاحیت‌ها با رقیب رقابت کنند. من با مشورت جمعی از دوستان که با جبهه اصلاحات در ارتباط بودند ثبت نام کردم. اگر نیامده بودم، امروز پرچم اصلاحات بر زمین می‌ ماند. 

کدام کاندیدا برنده مناظره 1400 است؟
کدام کاندیدا برنده مناظره 1400 است؟

 

معاون رئیس جمهوری در دولت اصلاحات درباره توسعه سیاسی در دولت خود یادآور شد: همیشه اعتقاد به توسعه همه جانبه اعتقاد داشتم. توسعه سیاسی باید در کنار دیگر موارد پیش برود. کنش گری احزاب از ملزومات اولیه جمهوریت است‌.

شانس مناظره همتی و زاکانی

به دنبال انتشار مصاحبه‌ای از عبدالناصر همتی که خود را در آن «صدای بخش اعظم معترض مردم» خوانده بود، علیرضا زاکانی دیگر کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در توییتر پاسخی به وی داد که امروز با واکنش همتی مواجه شده است.

چهارشنبه - ۵ خرداد عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی و کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگویی با تاکید بر این‌که برای حل مشکلات مردم برنامه دارد، اظهار کرد: «من صدای سوم هستم. صدای بخش اعظم خاموش مردم که متعرض به وضعیت موجود هستند.» پس از این سخنان بود که علیرضا زاکانی در توییتی خطاب به وی نوشت: «‏جناب آقای عبدالناصر همتی! فرمودید می خواهید صدای بخش اعظم خاموش و معترض به وضع اقتصادی موجود باشید و برای حل سریع مشکلات معیشتی مردم برنامه دارید! جنابعالی را از هم اکنون به ریاست بانک مرکزی دولت منصوب می نمایم! ماموریت نخست: افزایش ارزش پول ملی»

امروز این واکنش علیرضا زاکانی با پاسخ همتی در توییتر مواجه شده که با استفاده از هشتگ «یار کمکی» خطاب به او، نوشته است:

«آقای زاکانی! در ترم دوم دوره کارشناسی اقتصاد، به دانشجویان می‌آموزیم که ارزش پول ملی چگونه تعیین می‌شود و چه عواملی در آن تأثیر دارد.

ان‌شاءالله اگر تا پایان انتخابات در صحنه بودید، در خصوص این بخش از ادبیات علم اقتصاد برای شما خواهم گفت.»

شانس رئیسی در مناظره

 حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی در حاشیه ضبط برنامه تلویزیونی گفتگو با جوانان در شبکه 3 سیما، با اشاره به ابعاد زندگی امام راحل و نیاز امروز کشور به تاسی از سیره رهبر کبیر انقلاب، صداقت با مردم  را از مهمترین ویژگی های ایشان برشمرد و تاکید کرد که دولت مردمی وعده های صادق و قابل انجام به مردم می دهد.

وی  ادامه داد: واکاوی ابعاد شخصیتی و ویژگی‌های خط امام خمینی (ره)  یک ضرورت و بهترین فرصت برای شناخت امام راحل (ره) است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه  دولت به‌عنوان مهم ترین بخش در کشور است که متولی امور مردم است، افزود: رفتار دولت‌مردان باید بیش از دیگران به خط و مشی امام (ره) و اخلاق و سلوک سیاسی ایشان نزدیک‌ باشد.

رئیسی اضافه کرد: مردم انتظار دارند مدیرانشان نسبت به رعایت اخلاق و اجرای عدالت و توجه به عقلانیت و همچنین توجه به مشکلات مردم و رفع  دغدغه‌های آنها پیشتاز باشند.

وی  افزود: ما سازمان‌های مردم نهادی در کشور داریم که به صورت خودجوش و آتش به اختیار خدمات بسیاری برای مردم انجام می‌دهند ولی در خط مقدم خدمت رسانی به مردم، دولت قرار دارد.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری از صداقت  به عنوان اولین عنصری یاد کرد که مردم انتظار دارند دولت به آن پایبند باشد.

رئیسی اظهار داشت: صداقت مسئله بسیار مهمی است و یکی از مهمترین دلایلی که امروز مردم را بسیار ناامید کرده و گاهی شاهد بعضی از عکس العمل ها از آنها هستیم همین بی‌صداقتی برخی افراد است.

وی ادامه داد: مردم می خواهند دولت‌مردان با آنها صادقانه حرف بزنند و راز محبوبیت امام (ره)‌ هم برخورد صادقانه با مردم بود.

این نامزد ریاست جمهوری گفت: امروز مردم می پرسند چرا بعضای ها با صداقت با آنها حرف نمی زنند و آنها را در جریان مسائل قرار نمی‌دهند و به آنان نمی گویند قرار است چه کاری انجام شود تا در مقابل کار انجام شده قرار نگیرند و غافلگیر نشوند.

رئیسی با بیان این‌که همه امور زندگی مردم و مسائل کشور باید قابل پیش‌بینی باشد، خاطر نشان کرد: دولت آینده با اتخاذ تدابیر واقعی، همه امور مردم و مسائلی چون نظام تولید، توزیع و قیمت‌گذاری را قابل پیش‌بینی می‌کند.

وی با تاکید بر این‌که کاندیداها باید وعده صادق بدهند، تصریح کرد: یکی از ویژگی های دولت مردمی و همه همکاران آن که در خدمت مردم خواهند بود این است که وعده‌ صادق می‌دهد.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری دومین ویژگی دولتش را پیگیری مطالبه مردم عنوان کرد و افزود: با شناختی که از مطالبات مردم داریم تلاش می‌کنیم صدای مردم باشیم.

 رئیسی عنوان کرد: صدای مردم بودن، مردم را به دولت نزدیک و نزدیک‌تر و آن سرمایه اجتماعی که امروز در بخش های مختلفی دچار آسیب شده، احیا می‌کند.

وی با بیان این‌که کار برای دولت فاقد سرمایه اجتماعی بسیار دشوار است متذکر شد که این سرمایه اجتماعی با صداقت دولت‌مردان با مردم و بیان خواست آن ها و توجه به رفع دغدغه‌های آنها به دست می آید.

رئیسی ادامه داد: از مهم‌ترین برنامه‌های دولت آینده آن است که هم در وعده‌ها صداقت داشته باشد و هم به‌گونه‌ای عمل کند که مردم احساس صداقت در رفتار و گفتار دولتمردان داشته باشند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص واردات کالاهای مصرفی و فراهم کردن امکان رقابت با کالاهای ایرانی گفت: دولت برای تامین زندگی مردم از طریق تولید داخل به مسأله‌ تولید، کیفیت و فرآوری کالا و بهبود زنجیره تامین و تولید توجه ویژه دارد.

رئیسی با اشاره به سؤال برخی که می‌پرسند آیا اشکال دارد کالای‌ دارای مشابه داخلی وارد و بازار رقابت ایجاد شود، متذکر شد: اگر واردات موجب تضعیف و آسیب دیدن تولید داخل شود حتماً اشکال دارد.

وی ادامه داد امروز ما باندهای ثروت و سوداگران و ارتباطات بسیاری در دستگاه‌ها را می بینیم که متاسفانه علی رغم هشدار هایی که تا کنون داده شده دست به واردات بی‌رویه می‌زنند.

رئیسی با بیان این‌که نباید اجازه داد واردات بی‌رویه کمر تولید را بشکند، افزود: کالاهایی که در داخل امکان تولید دارند با واردات بی رویه بازارشان را از دست می‌دهند و از بین می‌روند.

رئیسی تصریح کرد: اگر کیفیت کالاهای داخلی به اندازه‌ای بود که زمینه رقابت با کالاهای مشابه خارجی را داشت و توانست در بازارهای خارجی جای خود را باز کند اشکال ندارد کالای خارجی در کنارشان قرار گیرد اما در وضع فعلی هرگونه واردات بی رویه یا واردات کالاهای دارای مشابه داخلی به ضرر تولید ملی است.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه دولت برای عرضه اینترنت رایگان گفت اینترنت و فضای مجازی مانند برق و تلفن از مهم ترین ساخته های دست بشر است که زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است.

رئیسی افزود: البته سرعت و گستره فراگیری اینترنت نسبت به دیگر ساخته‌های بشری بیشتر است و امروز می‌بینیم که بسیاری از امور زندگی شهری و روستایی و باسواد و بیسواد و زن و مرد و پیر و جوان و کودکان در فضای سایبری انجام می شود.

وی ادامه داد: برخی اقشار در جامعه امکان پرداخت هزینه اینترنت را ندارند و ما برای تامین نیازها و تسهیل دسترسی آنها به اینترنت و فضای سایبر، یک میزان حداقلی از اینترنت را به صورت رایگان ارائه می‌دهیم.

رئیسی در عین حال گفت که  که میزان اینترنتی که قرار است به صورت رایگان در اختیار آحاد مردم خصوصاً افراد و اقشار کم درآمد و بی درآمد قرار گیرد را در آینده اعلام می کند.

وی با اشاره به فعالیت زنان و مردان در تولید محتوا در فضای مجازی اضافه کرد: امروز می بینیم یک معلم بسته آموزشی ایجاد می کند یا یک خانم خانه دار آموزش آشپزی می دهد اما درآمد آن به جیب دیگران می رود.

رئیسی گفت: عدالت ایجاب می کند تا ساز و کاری طراحی کنیم که درآمد حاصل از این نوع اشتغال به کسانی برسد که در این حوزه فعالیت دارند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم با اشاره به فقدان زیرساخت‌های لازم برای توسعه و تقویت فضای مجازی، افزود: که دولت آینده تامین زیرساخت ها و اجرا طرح‌هایی چون تخصیص اینترنت تخصصی به اقشار خاص را پیگیری می‌کند.

رئیسی در پاسخ به سؤالی در خصوص مناظرات انتخاباتی که از فردا آغاز می شود ابراز امیدواری کرد محور مناظرات انتخاباتی این دوره کارنامه و برنامه کاندیداها و وعده های صادق باشد تا مردم بتوانند به یک تصمیم روشن برسند.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآرونده: علی اکبر رضایی



+ 9
مخالفم - 9
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری