پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۱ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
چهارشنبه, ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ ۱۴:۰۰
۱۲
۰
نسخه چاپی

گزارش بازار بورس در 6 مرداد 1400+پیش بینی

گزارش بازار بورس در 6 مرداد 1400+پیش بینی
شاخص کل در بازار بورس امروز (چهارشنبه، ۶ مرداد ماه) یک هزار و ۶۰۶ واحد رشد داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۳۱۶ هزار واحد رسید.

به گزارش تیتربرتر؛ بازار سرمایه روز پر نوسانی را پشت سر گذاشت؛ به طوری که شاخص کل بورس در ساعات میانی معاملات تا یک میلیون و ۳۲۰ هزار واحد افزلیش یافت اما در ساعات پایانی روند نزولی به خود گرفت و به یک میلیون و ۳۱۳ واحد رسید.

در بورس امروز چه گذشت؟

شاخص کل بورس امروز با ۱۶۰۶ واحد افزایش در رقم یک میلیون و ۳۱۶ هزار واحد ایستاد.این در حالی است  که شاخص کل با معیار هم وزن ۱۱۵۹ واحد کاهش یافت و رقم ۳۹۶ هزار و ۷۴۴ واحد را ثبت کرد.

معامله گران این بازار ۷۴۲ هزار معامله به ارزش ۵۵ هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال انجام دادند.ملی صنایع مس ایران، معدنی و صنعتی گل گهر، پتروشیمی نوری و پتروشیمی جم نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در نقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس و بانک ملت نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس یا ۱۷۶ واحد افزایش به رقم ۱۹ هزار و ۳۹۵ واحد رسید.معامله گران این بازار ۳۹۴ هزار معامله به ارزش ۳۹ هزار و ۶۱۹ میلیارد ریال انجام دادند.

پلمیر آریاساسول، بیمه پاسارگاد، فرابورس ایران و پتروشیمی مارون نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در نقابل سنگ آهن گهرزمین نسبت به سایر نماها بیشترین تاثیر منفی روی فرابورس گذاشتند.

تحلیلی بورس در پایان هفته اول مرداد 1400

تحلیلی بورس در پایان هفته اول مرداد 1400
تحلیلی بورس در پایان هفته اول مرداد 1400

 

برپایه معاملات امروز بیش از ۶ میلیارد و ۵۳۸ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۵۵ هزار و ۲۱۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با یک هزار و ۱۵۸ واحد کاهش به ۳۹۶ هزار و ۷۴۵ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) با ۷۳۲ واحد افت به ۲۵۰ هزار و ۷۵۹ واحد رسید.

شاخص بازار اول چهار هزار و دو واحد افزایش و شاخص بازار دوم پنج هزار و ۵۸۳ واحد کاهش داشت.

علاوه بر این در بین همه نمادها، نماد ملی صنایع مس ایران (فملی) با دو هزار و ۷۳۵ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۷۳۲ واحد، پتروشیمی نوری (نوری) با ۶۹۲ واحد، پتروشیمی جم (جم) با ۶۴۱ واحد، پتروشیمی پردیس (شپدیس) با ۵۳۳ واحد، شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه) با ۵۰۷ واحد، سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی (وصندوق) با ۴۸۱ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۴۲۹ واحد، شرکت سرمایه گذاری غدیر (وغدیر) با ۳۵۱ واحد و پتروشیمی شازند (شاراک) با ۳۰۹ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۹۱۱ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۶۵۷ واحد، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با ۶۱۵ واحد، پتروشیمی پارس (پارس) با ۵۲۰ واحد، سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۴۸۵ واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حشکتی) با ۳۴۲ واحد، فولاد خراسان (فخاس) با ۳۱۶ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۳۰۶ واحد و گروه مپنا (رمپنا) با ۳۰۲ واحد تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند.

بر پایه این گزارش، امروز نماد سپید ماکیان (سپید)،‌ لیزینگ کارآفرین (ولکار)، ملی صنایع مس ایران (فملی)،  گروه مدیریت ارزش سرمایه صندوق بازنشستگی کشوری (ومدیر)، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، گروه دارویی برکت (برکت) و سایپا (خساپا) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.

گروه شیمیایی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه ۲۳۶ میلیون و ۵۸۰ هزار برگه سهم به ارزش ۶ هزار و ۵۸۵ میلیارد ریال دادوستد شد.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۱۷۶ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۹ هزار و ۳۹۵ واحد ثابت ماند.همچنین در این بازار یک میلیارد و ۷۰۵ میلیون برگه سهم به ارزش ۴۶ هزار و ۸۴۶ میلیارد ریال دادوستد شد.

امروز نماد پلیمر آریا ساسول (آریا)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، فرابورس ایران (فرابورس)، پتروشیمی مارون (مارون)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، پالایش نفت لاوان (شاوان)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، گروه توسعه ملی مهر آیندگان (ومهان)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، سیمان ساوه (ساوه) و سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب) تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند.

همچنین سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پالایش نفت شیراز (شراز)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، صنعتی مینو (غصینو)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم) و بیمه دی (ودی) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس همراه بودند.

مطالب مرتبط:

پیش بینی بورس در هفته دوم مرداد 1400

پیش بینی بورس در هفته دوم مرداد 1400
پیش بینی بورس در هفته دوم مرداد 1400

 

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته 8 هزار و 420 واحد رشد داشت و به رقم یک میلیون و 311 هزار واحد رسید. شاخص کل نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 5 هزار و 782 واحد بالا‌تر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 0.44 درصد شود. شاخص کل در روزهای شنبه و دو‌شنبه صعود کرد و در روز یکشنبه نزولی بود. بازدهی هفته بورس نسبت به بازدهی مثبت 1.8 درصدی هفته پیش تنزل کرده است اما ثبت پنجمین هفته صعودی متوالی نشان از تداوم روند رو به رشد بورس پایتخت دارد، هرچند که از شتاب آن کاسته شده است.

در هفته گذشته شاخص کل هم‌وزن نیز همانند شاخص کل در روزهای شنبه و دوشنبه صعود کرد و در پایان هفته نسبت به هفته پیشین هزار و 457 واحد بالا‌تر ایستاد و به رقم 403 هزار و 68 واحد رسید و بازدهی مثبت 0.36 درصدی را ثبت کرد.

در آخرین هفته تیرماه بورس تهران که تنها سه روز کاری داشت روند تغییرات شاخص کل پرنوسان بود. شاخص کل در روز شنبه 5 هزار و 727 واحد صعود کرد اما در روز یکشنبه بیش از 8 هزار واحد تنزل کرد و سپس در روز دوشنبه رشد 8 هزار و 420 واحدی را ثبت کرد.

بدین ترتیب در پنج هفته اخیر روند بورس صعودی بوده و در آخرین روز معاملاتی تیرماه شاخص کل بورس نسبت به آخرین روز خرداد ماه 142 هزار واحد بالا آمده است. با این حال در معاملات هفته گذشته روندهای درونی بازار علامت‌های مثبت و منفی متفاوتی داشت. از یک سو نقدشوندگی بازار کاهش یافت و میانگین هفتگی ارزش معاملات خرد سهام با افت 0.8 درصدی به رقم 6 هزار و 495 میلیارد تومان رسید. همچنین پس از 3 هفته پیاپی میانگین هفتگی ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و به طور میانگین روزانه 13 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. البته در سه روز کاری هفته پیش تنها در یک روز شاهد خروج پول حقیقی بودیم.

در مقابل در هفته اخیر میانگین ارزش صف‌های خرید پایانی بازار نیز رشد 11 درصدی داشت و ارزش صف‌های فروش 22 درصد کاهش یافت. بنابراین می‌توان گفت که روندهای مثبت بازار سهام همچنان تداوم داشته اما از قوت و شدت آن کاسته شده است.

در چنین شرایطی برخی از تحلیل‌گران معتقدند تعطیلی 6 روزه بازارها ریسک‌های سیستماتیک بازار را افزایش خواهد داد خصوصا اینکه توقف مذاکرات برجامی و مشکلات صنعت آب و برق چشم انداز بازارها را تیره‌تر کرده است. در مقابل گروهی دیگر از تحلیل‌گران معتقدند با توجه به برگزاری مجامع عمومی شرکت‌های بورسی و انتشار گزارش‌های مالی آن‌ها انتظارات سهام داران نسبت به آینده بازار بیش از پیش مثبت می‌شود. این گروه از تحلیل‌گران تقسیم سود شرکت‌ها را عاملی مهم برای ترغیب سرمایه‌گذاری سهام داران حقیقی می‌دانند و پیش بینی می‌کنند جریان نقدینگی ورودی به بورس در اولین هفته کاری مرداد ماه ادامه خواهد یافت. 

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: مرتضی جباری



+ 12
مخالفم - 6
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری