پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: چهارشنبه, ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۴ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
دوشنبه, ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ ۲۲:۴۴
۵
۰
نسخه چاپی

درمان های وزوز گوش چیست؟

درمان های وزوز گوش چیست؟
وزوز گوش یک بیماری نیست، این یک علامت است. این نشانه این است که مشکلی در سیستم شنوایی شما وجود دارد، که شامل گوش شما، عصب شنوایی است که گوش داخلی را به مغز متصل می کند و قسمت هایی از مغز که صدا را پردازش می کند.

تیتربرتر: وزوز گوش معمولاً به عنوان صدای زنگ گوش توصیف می شود، اما همچنین می تواند مانند کلیک، خش خش، خروش یا وزوز به نظر برسد. وزوز گوش درک صدا هنگامی است که هیچ صدای خارجی وجود نداشته باشد. صدا می تواند بسیار ملایم یا بسیار بلند و بلند یا کم صدا باشد. برخی افراد آن را از یک گوش می شنوند و برخی دیگر آن را از هر دو گوش می شنوند. افرادی که وزوز گوش شدید دارند ممکن است در شنوایی، کار یا خواب مشکل داشته باشند.

وزوز گوش هیچ درمانی ندارد. با این حال، می تواند موقتی یا مداوم، خفیف یا شدید، تدریجی یا فوری باشد. هدف از درمان این است که به شما کمک کند درک خود را از صدای موجود در سر خود مدیریت کنید. درمان های زیادی در دسترس است که می تواند به کاهش شدت احساس وزوز گوش و همچنین همه وجود آن کمک کند. درمان های وزوز گوش ممکن است نتوانند صدای درک شده را متوقف کنند، اما می توانند کیفیت زندگی شما را بهبود ببخشند.

سمعک

سمعک
سمعک

بیشتر افراد به عنوان علامت کاهش شنوایی دچار وزوز گوش می شوند. وقتی شنوایی شما کم می شود، مغز شما در روند پردازش فرکانس های صدا دچار تغییراتی می شود. سمعک یک وسیله الکترونیکی کوچک است که از میکروفون، تقویت کننده و بلندگو برای افزایش میزان صداهای خارجی استفاده می کند. این می تواند تغییرات نوروپلاستیک در توانایی پردازش صدا در مغز را کاهش دهد. اگر وزوز گوش دارید، ممکن است دریابید که هرچه بهتر بشنوید ، کمتر متوجه وزوز گوش خود می شوید.

 دستگاه های پوشاننده صدا

 دستگاه های پوشاننده صدا
 دستگاه های پوشاننده صدا

دستگاه های پوشاننده صدا صدایی دلپذیر یا خوش خیم خارجی ایجاد می کنند که تا حدی صدای داخلی وزوز گوش را غرق می کند. دستگاه سنتی پوشاننده صدا دستگاه صوتی رومیزی است، اما دستگاه های الکترونیکی کوچکی نیز در گوش وجود دارد. این دستگاه ها می توانند صداهای طبیعی، موسیقی یا سایر اصوات محیط را پخش کنند. اکثر مردم ترجیح می دهند که مقداری از صدای خارجی کمی بیشتر از وزوز گوششان بلند باشد، اما دیگران صدای پوششی را ترجیح می دهند که صدای زنگ را کاملا غرق کند.

برخی از افراد از دستگاه های صوتی تجاری استفاده می کنند که برای کمک به افراد در استراحت یا به خواب رفتن طراحی شده اند. همچنین می توانید از هدفون، تلویزیون، موسیقی یا حتی یک پنکه استفاده کنید.

ماشین های صوتی اصلاح شده یا سفارشی

ماشین های صوتی اصلاح شده یا سفارشی
ماشین های صوتی اصلاح شده یا سفارشی

دستگاه های استاندارد پوشاننده به پوشاندن صدای وزوز گوش در حالی که از آنها استفاده می کنید کمک می کنند اما هیچ تأثیری در طولانی مدت ندارند. دستگاه های مدرن با درجه پزشکی از صداهای سفارشی متناسب با وزوز گوش شما استفاده می کنند. برخلاف دستگاه های صوتی معمولی، این دستگاه ها فقط به صورت متناوب پوشیده می شوند. ممکن است مدت ها پس از خاموش شدن دستگاه مزایایی را تجربه کنید و با گذشت زمان، بهبود بلند مدت صدای وزوز گوش خود را تجربه کنید.

رفتار درمانی

رفتار درمانی
رفتار درمانی

 

وزوز گوش با سطح بالایی از استرس عاطفی مرتبط است. افسردگی، اضطراب و بی خوابی در افراد مبتلا به وزوز گوش غیرمعمول نیست. شناخت درمانی رفتاری (CBT) نوعی گفتاردرمانی است که به افراد مبتلا به وزوز گوش کمک می کند تا با شرایط خود زندگی کنند. به جای کاهش صدا، CBT به شما می آموزد که چگونه آن را بپذیرید. هدف این است که کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشید و از وزوز گوش شما را دیوانه نکنید.

مطالب مرتبط:

داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب

داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد افسردگی

درمان وزوز گوش اغلب شامل ترکیبی از رویکردها است. پزشک شما ممکن است دارو را به عنوان بخشی از درمان شما توصیه کند. این داروها کمک می کنند تا علائم وزوز گوش شما کمتر آزار دهنده باشد و در نتیجه کیفیت زندگی شما بهبود یابد. داروهای ضد اضطراب نیز درمانی موثر برای بی خوابی هستند.

درمان اختلالات عملکردی و انسداد

درمان اختلالات عملکردی و انسداد
درمان اختلالات عملکردی و انسداد

طبق انجمن وزوز گوش آمریکا، بیشتر موارد وزوز گوش در اثر کم شنوایی ایجاد می شود. هر چند گاهی اوقات، وزوز گوش در اثر تحریک سیستم شنوایی ایجاد می شود. وزوز گوش گاهی اوقات می تواند علامت مشکل مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) باشد. اگر وزوز گوش شما ناشی از TMJ است، در این صورت ممکن است یک روش دندانپزشکی یا تنظیم مجدد نیش شما مشکل را برطرف کند.

وزوز گوش همچنین می تواند نشانه جرم اضافی گوش باشد. از بین بردن انسداد موم گوش ممکن است برای از بین رفتن موارد خفیف وزوز گوش کافی باشد. یک متخصص گوش، حلق و بینی می تواند معاینه ای را برای بررسی انسداد در کانال گوش انجام دهد.

 ورزش کنید

 ورزش کنید
 ورزش کنید

ورزش به طور کلی به سلامت عمومی شما کمک می کند. وزوز گوش می تواند با استرس، افسردگی، اضطراب، کمبود خواب و بیماری تشدید شود. ورزش منظم به شما کمک می کند استرس را کنترل کنید، بهتر بخوابید و سلامتی خود را حفظ کنید.

 کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی

در طی یک دوره هشت هفته ای کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR)، شرکت کنندگان مهارت هایی را برای کنترل توجه خود از طریق آموزش ذهن آگاهی کسب می کنند. به طور سنتی، این برنامه برای جلب توجه مردم از درد مزمن آنها طراحی شده بود، اما می تواند برای وزوز گوش نیز به همان اندازه موثر باشد.

 درمان های جایگزین

چندین گزینه درمانی جایگزین یا مکمل وزوز گوش وجود دارد، از جمله:

  • مکمل های غذایی
  • داروهای هومیوپاتی
  • طب سوزنی
  • هیپنوتیزم

هیچ یک از این گزینه های درمانی توسط علم پشتیبانی نمی شود. مکمل های غذایی زیادی وجود دارد که ادعا می کنند داروهای وزوز گوش هستند. این ها معمولاً ترکیبی از گیاهان و ویتامین ها هستند که اغلب شامل روی، جینکو و ویتامین B-12 هستند.

چه موقع به دکتر خود مراجعه کنید؟

چه موقع به دکتر خود مراجعه کنید؟
چه موقع به دکتر خود مراجعه کنید؟

وزوز گوش به ندرت نشانه یک بیماری جدی است. اگر قادر به خوابیدن، کار کردن یا شنیدن عادی نیستید، با پزشک مراقبت های اولیه خود صحبت کنید. پزشک شما احتمالاً گوش های شما را معاینه کرده و سپس ارجاع شما را به یک متخصص شنوایی سنجی و متخصص گوش و حلق و بینی ارائه می دهد. با این حال، اگر دچار فلج صورت، کاهش ناگهانی شنوایی، تخلیه بوی بد یا صدای ضربان دار همگام با ضربان قلب خود هستید، باید به بخش اورژانس محل خود بروید.

وزوز گوش یک وضعیت ناامید کننده است. هیچ توضیح ساده ای برای آن وجود ندارد و هیچ درمان ساده ای نیز وجود ندارد. اما روش هایی برای بهبود کیفیت زندگی شما وجود دارد. رفتار درمانی شناختی و مراقبه ذهن آگاهی گزینه های درمانی امیدوار کننده ای هستند.

​​​​​​​نویسنده: زهرا فرامرزی 



+ 5
مخالفم - 7
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری