پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۹ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
جمعه, ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ ۱۶:۲۱
۷
۰
نسخه چاپی

پیش بینی قیمت دلار بعد از عضویت ایران در سازمان شانگهای

پیش بینی قیمت دلار بعد از عضویت ایران در سازمان شانگهای
پس از دو ریزش متوالی ارزش دلار افزایش یافت، در حالی که روز پنجشنبه مجددا روند قیمت دلار صعودی شد اما سیگنال‌های سیاسی متعددی قابل مشاهده است که احتمالا روند صعودی قیمت دلار را در روز شنبه متوقف کند.

به گزارش تیتربرتر؛ امروز وزیر خارجه کشورمان در توییتی نوشت: با کمال خرسندی اکنون سند عضویت دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای در شهر دوشنبه با حضور رییس جمهور محترم کشورمان به تایید سران رسید. این عضویت  راهبردی تاثیر مهمی بر روند همکاری های همه جانبه ایران در راستای سیاست همسایگی و آسیا محور دارد.

پیش بینی قیمت دلار در مهر 1400

پیش بینی قیمت دلار در مهر 1400
پیش بینی قیمت دلار در مهر 1400

 

فعال شدن دیپلماسی ایران این بار در دیدار رئیس جمهور با نخست وزیر پاکستان و رئیس جمهور بلاروس، اظهارات جدید سخنگوی کاخ سفید، پایان بحث درباره ایران در شورای حکام و دیدار وزرای خارجه ایران، روسیه، چین و پاکستان هرکدام سیگنال‌های سیاسی مهم برای قیمت دلار در روز شنبه محسوب می‌شوند.

پنجشنبه ۲۵ شهریور قیمت دلار متاثر از نااطمینانی‌های سیاسی طبق انتظار عمل کرد و مجددا روندی صعودی به خود گرفت و به کانال ۲۵۴۰۰ تومان افزایش یافت. اما در روز شنبه احتمالا این روند به مانند پنجشنبه نباشد.

ابراهیم رئیسی در دیدار با نخست وزیر پاکستان، با بیان اینکه باید تلاش کرد حکومتی در افغانستان شکل بگیرد که برخاسته از اراده آحاد مردم این کشور باشد، گفت: استقرار امنیت در مناطق مرزی می‌تواند ظرفیت‌های قابل توجه این مناطق برای تعاملات و تبادلات اقتصادی و تجاری را فعال کرده و به شکوفایی آبادانی این مناطق نیز کمک کند.

وی در دیدار با رئیس جمهور بلاروس نیز با تاکید بر اینکه اولویت دولت من اقتصادی است، گفت: به دنبال توسعه مناسبات اقتصادی در منطقه هستم و به وزرای اقتصادی و فنی دستور داده‌ام پیگیر اجرای توافقات مشترک باشند.

علاوه بر این، سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه با اشاره به روی کار آمدن دولت جدید در ایران تاکید کرده که رئیس جمهور بایدن همچنان معتقد است مسیر دیپلماسی با ایران بهترین راه در بین گزینه‌هاست.

تاثیر عضویت ایران در سازمان شانگهای بر قیمت دلار

تاثیر عضویت ایران در سازمان شانگهای بر قیمت دلار
تاثیر عضویت ایران در سازمان شانگهای بر قیمت دلار

 

چشم انداز خوب اقتصادی چین سرمایه خارجی زیادی را به خود جذب کرده تا جایی که داده‌های منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی این کشور نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم در چین در هشت ماه امسال به ۷۸۵.۰۵ میلیارد یوان ( ۱۱۳.۷۸ میلیارد دلار) رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه منتهی به سال قبل ۲۵.۸ درصد افزایش نشان می دهد. بیشترین افزایش در سرمایه گذاری خارجی طی این مدت مربوط به کشورهای عضو اتحادیه آ. سه. آن با ۳۶.۸ درصد کل سرمایه گذاری ها بوده است.

مطالب مرتبط:

به نظر نمی رسد جروم پاول- رییس کنونی بانک مرکزی آمریکا- کار دشواری برای کسب رای اعتماد سنا و باقی ماندن در این کرسی داشته باشد؛ به ویژه آنکه وی دارای پشتیبانی چهره های قدرتمند جمهوری خواه نیز هست و ژانت یلن- وزیر خزانه داری- به صراحت از وی حمایت کرده است. پاول که با وجود اختلاف دیدگاه فراوان با ترامپ در دوره ریاست جمهوری وی به ریاست بانک مرکزی رسید، در هفته های اخیر بر ضرورت پایان تدریجی به سیاست های انبساطی و حمایتی تاکید کرده است. 

انتظار می رود در نتیجه بالا باقی ماندن نرخ تورم در اقتصادهای بزرگ، بسیاری از پیش بینی های جدید حاکی از کاهش رشد اقتصادی در سطح جهانی است. نرخ تورم آمریکا هنوز بالای پنج درصد است و این نگرانی وجود دارد که اجرایی شدن بسته محرک جدید دولت به افزایش بیش از پیش تورم دامن بزند. کرونا نگرانی مهم بعدی بازار ارز است و در برخی از کشورها برای مقابله با سویه دلتا، کار تزریق دوز سوم به گروه های حساس آغاز شده است.  

در حالی که مخالفت جمهوری خواهان با لایحه پیشنهادی دولت بایدن برای اجرایی شدن یک بسته عظیم محرک ۳.۵ تریلیون دلاری بالا گرفته است، دموکرات ها در کنگره از پیش نویس طرحی رونمایی کردند که نرخ مالیات را افزایش خواهد داد تا بخشی از هزینه های این طرح تامین شود. تلاشی که کاملا در تضاد با نظر جمهوری خواهان در کاهش مالیات است و در صورت تصویب، نرخ مالیات بر درآمد را به ۲۶.۵ درصد و برای شرکت ها به ۳۹.۶ درصد افزایش خواهد داد.  

مرکز آمار انگلیس در گزارشی اعلام کرد، اقتصاد این کشور در سه ماه منتهی به جولای ۳.۶ درصد رشد کرده که این عملکرد ۰.۲ درصد کمتر از رشد ثبت شده بازه منتهی به ماه قبل بوده است.  سال قبل اقتصاد انگلیس ۱۰ درصد کوچک شده بود که بدترین عملکرد اقتصاد این کشور طی سه قرن اخیر و یکی از پایین ترین سطوح رشد در بین کشورهای اروپایی و جهان بود. امسال اما آمارهای تولید و تجاری رفته رفته وضعیت امیدوار کننده تری پیدا کرده است.

بانک مرکزی اروپا در گزارشی با اعلام رضایتمندی از تسریع روند بهبودی اقتصادی در کشورهای اروپایی، برآورد خود از متوسط رشد اقتصادی منطقه یورو و اتحادیه اروپا در سال جاری را افزایش داد. طبق پیش بینی این نهاد، متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در سال جاری پنج درصد خواهد بود که این رقم، ۰.۴ درصد بیشتر از پیش بینی قبلی است. با این حال بانک مرکزی اروپا اعلام کرده است نرخ تورم در سال جاری اتمالا بالاتر از محدوده دو درصدی هدف گذاری شده قرار می گیرد.  

 تورم چین در ١٢ ماه منتهی به آگوست به مثبت ۰.۸ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۲ درصد کمتر از  تورم ماه قبل و  ۰.۱ درصد بیشتر از نرخ پیش‌بینی شده توسط کارشناسان بوده، بیش از همه تحت تأثیر افزایش تورم حمل و نقل قرار گرفته که تورم آن به مثبت ۵.۹ درصد افزایش پیدا کرده است. این کمترین تورم ثبت شده پنج ماه اخیر در چین بوده است. مواد غذایی با تورم منفی ۰.۸ درصدی اصلی ترین عامل کاهنده تورم بوده است. تورم فرهنگ و آموزش ۳.۰ درصد و آب و برق ۱.۱ درصد اندازه گیری شده است.

در هشداری آشکار برای اقتصاد آمریکا، شاخص خوش بینی به اقتصاد این کشور در هفته نخست ماه سپتامبر به ۴۸.۵ واحد رسیده که این رقم ۵.۱ درصد کمتر از رقم ثبت شده در ماه قبل است. با توجه به این روند انتظار می رود ورود جریان سرمایه های جدید به بخش های مختلف کندتر شده و دولت مجبور شود به طور مستقیم نقدینگی بیشتری به بازارها تزریق کند. کار بررسی لایحه پیشنهادی دولت برای تخصیص یک تریلیون دلار اعتبار در سنا به زودی آغاز می شود.

پس از ۱۱ ماه، روند صعودی ذخایر طلا و ارز چین متوقف شده و آن طور که دفتر مدیریت ذخایر ارزی چین اعلام کرده، میزان ذخایر ارزی این کشور با سه میلیارد دلار کاهش نسبت به ماه قبل به سه تریلیون و ۲۳۲ میلیارد دلار رسیده است. طی ماه های اخیر چین با اجرای سیاست های سخت‌گیرانه از خروج منابع ارزی تا حد زیادی جلوگیری کرده بود. تا پایان این ماه چین دارای ۱۱۳.۶۹ میلیارد دلار ذخایر طلا نیز بوده است که در مقایسه با ماه قبل ۶۸۰ میلیون دلار کمتر شده است.  

انتظار می رود که رشد اقتصادی آمریکا در سال جاری، یکی از بالاترین ارقام ثبت شده دو دهه اخیر باشد. با این حال این رشد احتمالا به نیرومندی رشدی که پیشتر تصور می شد نخواهد بود: بانک گلدمن ساکس در گزارش جدید خود اعلام کرد پیش بینی رشد اقتصادی امسال آمریکا را به ۵.۷ درصد کاهش داده که این رشد نسبت به برآورد قبل ۰.۲ درصد کمتر شده است. از چند هفته دیگر آمریکا تزریق دوز سوم واکسن به گروه های حساس نظیر سالمندان را آغاز خواهد کرد.

تاکنون بیش از ۲۲۷ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۱۱۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۶۷۸ هزار و ۶۷۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۸۵ هزار و ۳۰۲ نفر، برزیل با ۵۸۸ هزار و ۶۴۰ نفر، هند با ۴۴۴ هزار و ۲۷۸ نفر، مکزیک با ۲۶۹ هزار و ۹۱۲ نفر و پرو با ۱۹۸ هزار و ۸۶۰ نفر بوده است.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: علی اکبر رضایی



+ 7
مخالفم - 6
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری