پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: پنج شنبه, ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۰۹ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
سه شنبه, ۳۰ آذر ۱۴۰۰ ۰۸:۱۷
۶
۰
نسخه چاپی
تصمیم دولت سیزدهم برای نرخ ارز:

سرگردانی دلار در بی خبری برجام

تصمیم دولت سیزدهم برای نرخ ارز:
قیمت دلار در روز های اخیر بر مدار کاهش قرار گرفته است. معامله گران بازار ارز معتقدند در صورتی که امروز خط ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومانی اسکناس آمریکایی شکسته شود، معامله گران صعودی تا حدی از جریان بازار خارج خواهند شد. 

به گزارش تیتربرتر؛ دیروز اسکناس آمریکایی از مرز ۳۰ هزار تومانی عبور کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که معامله‌گران ۳روز متوالی در کانال ۲۹ هزار تومانی و در دامنه ۲۹ هزار و ۷۰۰ تا ۲۹ هزار و ۹۰۰ تومان گرفتار شده بودند.

دلار ۳۰ هزار تومان را رد می کند؟

برخی از فعالان اعتقاد داشتند که اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه در تغییر انتظارات بازیگران ارزی موثر بود. خطیب‌زاده عنوان کرده بود، زمانی که میزان خسارت به سایت کرج مشخص و مجرم محکوم شود می‌توانیم پس از چک‌های فنی و امنیتی اجازه نصب دوربین‌ها را صادر کنیم. این موضع از این جهت اهمیت داشت که ایران هفته قبل بدون پیش‌شرط خاصی عنوان کرده بود حاضر است که دوربین‌های آژانس در سایت کرج نصب شوند. این خبر در آن مقطع زمانی موجب شده بود برخی از معامله‌گران از موقعیت خرید عقب‌نشینی کنند و سمت و سوی فروشندگان بازار تقویت شود. این موضوع از روند قیمت دلار در هفته گذشته مشخص بود.

شکست مرز روانی دلار

این ارز نه تنها از مرز ۳۰ هزار تومانی عقب نشست، بلکه چند روز متوالی در دامنه ۲۹هزار و ۷۰۰ تا ۲۹ هزار و ۹۰۰ تومان مورد معامله قرار گرفت. در حالی که برخی فعالان اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه را عامل رشد دلار می‌دانستند، دسته دیگری باور داشتند، تغییرات تقاضا در بخش حواله درهم متغیر اثرگذار بر رشد اسکناس آمریکایی بود. حواله درهم در روز گذشته در مقاطعی بالای محدوده ۸ هزار و ۲۵۰ تومان مورد معامله قرار گرفت. با این سطح از قیمت حواله درهم، ارزش دلار در بازار داخلی می‌توانست بالای محدوده ۳۰ هزار و ۳۰۰ تومان قرار بگیرد. در کنار این، دیروز ارز‌ش دلار در کشورهای همسایه نیز روند صعودی داشت و انتظارات معامله‌گران را تحت تاثیر قرار می‌داد. برخی از فعالان نیز اعتقاد داشتند پس از پایان دور هفتم مذاکرات هسته‌ای، اخبار مثبت یا منفی به بازار مخابره نشده است و همین جو ابهام و بی‌خبری موجب شده است که برخی خریداران به بازار برگردند.

دیروز دوشنبه بیست و نهم آذر ماه ۱۴۰۰ بازار ارز در فضای بی‌خبری از مذاکرات به کار خود ادامه داد، در ابتدای روز دلار در بازار با نرخ ۲۹۹۲۰ تومانی آغاز به کار کرد که تغییری نسبت به روز قبل نداشت. در همان شروع معاملات، کاهشی‌ها دست به کار شدند و قیمت دلار را تا ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومان پایین بردند. این روند نزولی و نوسانات در حوالی ساعت ۱۲ ظهر تا مشاهده نرخ ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومانی هم پیش رفت. از ساعت ۱۲ ظهر روند دلار تغییر کرد تا اینکه در ساعت ۲ بعدازظهر و با قدرت‌نمایی خریداران سقف مقاومت ۳۰ هزار تومانی شکسته شد و شاهد نرخ ۳۰‌هزار و ۹۰ تومانی بودیم. در نهایت ساعت ۴ بعدازظهر دلار در محدوده ۳۰ هزار و ۱۳۰ تومان به کار خود پایان داد که ۲۱۰ تومان بیشتر از روز یکشنبه بود. در کنار عوامل افزایشی یاد شده، با ادامه روند کاهشی ارزش لیر در ترکیه برخی از معامله‌گران همچنان بر این باورند که این متغیر زمینه‌ساز افزایش خریدها در بازار داخلی شد. با کاهش ارزش لیر در ترکیه تقاضا برای دلار بالا می‌رود و این مساله می‌تواند وضعیت بازار داخلی را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

قیمت سکه هم دیروز از رقیب خود عقب نماند و توانست در مسیر صعودی قدم بردارد. فلز گران‌بهای داخلی دیروز ۸۰ هزار تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و توانست در محدوده ۱۳ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان قرار بگیرد. این افزایش قیمت در حالی رقم خورد که یکشنبه فروشندگان دست بالاتر را در بازار داشتند. به گفته فعالان، افزایش قیمت دلار مهم‌ترین عاملی بود که در روز دوشنبه زمینه‌ساز افزایش سطح خریدهای سکه‌بازان شد.

از سوی دیگر  گفته می شود که عرضه ارز توسط بازارساز در روزهای اخیر در حد متناسبی در مقایسه با تقاضا قرار داشته است.

مطالب مرتبط:

 برخی فعالان باور دارند، سریع‌تر شدن روند مذاکرات و نزدیک بودن به دور بعدی گفت‌وگوهای هسته‌ای موجب می‌شود معامله‌گران خریدار برای حضور در بازار احتیاط بیشتری کنند.

از نگاه تحلیل‌گران هر چقدر فواصل بین مذاکرات طولانی‌تر باشد، احتمال ورود سفته‌بازان به بازار بیشتر خواهد شد، به خصوص وقتی توافقات اولیه‌ای نیز بین طرفین صورت نگرفته باشد. بازار ارز حدود ۹ ماه است که انتظار احیای برجام را می‌کشد و همین موضوع تا حد زیادی انتظارات معامله‌گران را تحت تاثیر قرار داده است.

قیمت درهم که محرکی برای صعود دلار است روز گذشته بالای محدوده ۸ هزار و ۲۰۰ تومانی قرار داشت. با درهم ۸ هزار و ۲۰۰ تومانی، ارزش دلار در بازار داخلی می توانست بالای مرز ۳۰ هزار تومانی قرار بگیرد. 

به گفته بازیگران ارزی در روزهای اخیر ارزش دلار نسبت به حواله درهم پایین تر بوده است و همین موضوع  نشان می دهد که میزان عرضه در بازار داخلی بالاست. در واقع میزان عرضه اسکناس آمریکایی به اندازه ای بالاست که اجازه نمی دهد که قیمت دلار با حواله درهم هماهنگ شود.

 برخی از فعالان بازار ارز  معتقدند تا زمانی که درهم بالای خط ۸ هزار و ۲۰۰ تومانی قرار دارد، نمی توان انتظار افت معنادار را برای اسکناس آمریکایی داشت در مقابل نزول قیمت اسکناس ممکن است بدبینی به بازار ارز را بیشتر کند.

اما  معامله گران سرنوشت قیمت دلار  در بازار ارز امروز 29 آذر 1400 را چگونه پیش بینی کرده اند؟ 

پیش بینی قیمت دلار در پایان آذر 1400

پیش بینی قیمت دلار در پایان آذر 1400
پیش بینی قیمت دلار در پایان آذر 1400

 

در معاملات پشت خطی دلار هرات شب گذشته قیمت  دلار بر روی 29 هزار و  900 تومان قرار گرفت که نسبت به قیمت شنبه شب 100 تومان رشد کرده بود. شنبه شب در معاملات پشت خطی قیمت دلار  بر روی 29 هزار و  800 تومان قرار داشت.  بدین ترتیب در بازار هرات معامله گران به استقبال  افزایش قیمت دلار  رفتند. در واقع معامله گران دلار پیش بینی کردند که قیمت دلار در بازار ارز امروز 29 آذر 1400 صعودی می شود. 

قیمت درهم در معاملات پشت خطی شب گذشته  مرز 8 و 210  اعلام شد که نسبت به معاملات مقدی روز یکشنبه 10 تومان رشد کرده بود. قیمت طلایی درهم  شب گذشته بر روی 8 هزارو 200 تومَان قرار گرفت . معامله گران معتقدند قیمت درهم بالای  این عدد رسیدن آن به 8 هزار و 300 تومان نیز محتمل است. 

قیمت دلار فردایی شب گذشته بر روی 29 هزار و  890 قرار گرفت که نسبت به قیمت دلار در معاملات پشت خطی  شنبه شب 40 تومان بالاتر بود. این بدین معناست که معامله گران فردایی بازار ارز امروز  دوشنبه را  صعودی پیش بینی کرده اند.

آنچه دیگران میخوانند:

گردآورنده: علی اکبر رضایی



+ 6
مخالفم - 4
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری