پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۹ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چهارشنبه, ۲۲ دی ۱۴۰۰ ۱۲:۲۱
۸
۰
نسخه چاپی

سرنوشت قیمت طلا تا پایان اسفند 1400

سرنوشت قیمت طلا تا پایان اسفند 1400
روند نوسان قیمت در محدوده ۱۷۵۰ تا ۱۸۳۰ دلار در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که طلا منتظر خبری است که سوخت لازم را برای حرکت به سمت ۲هزار دلار یا مقدمات افت قیمت تا ۱۶۰۰ دلار را فراهم کند.

به گزارش تیتربرتر؛ آخرین قیمت انواع طلا و ارز در پایان معاملات روز گذشته به شرح زیر است:

قیمت روز طلا 

قیمت روز طلا 
قیمت روز طلا 

 

۱. هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۱۲,۲۵۴,۰۰۰ ریال رسید.

۲. انس جهانی طلا به ۱,۸۱۹.۳۹ دلار رسید.

۳. قیمت هر عدد سکه امامی به ۱۲۲,۷۶۰,۰۰۰ ریال رسید.

۴. هر عدد سکه بهار آزادی به ۱۱۷,۵۱۰,۰۰۰ ریال رسید.

۵. هر عدد نیم سکه به قیمت ۶۶,۲۰۰,۰۰۰ ریال، هر عدد ربع سکه با به قیمت ۳۶,۲۰۰,۰۰۰ ریال و هر عدد سکه یک گرمی به قیمت ۲۲,۵۰۰,۰۰۰ رسید.

۶. قیمت هر دلار آمریکا به ۲۶۷,۰۵۰ ریال رسید؛ همچنین قیمت هر یورو به ۳۱۸,۶۲۰ ریال و قیمت هر پوند به ۳۸۳,۳۱۰ ریال رسید.

بیت‌کوین در ساعات ابتدایی شب دوشنبه به وقت تهران از حمایت ۴۰هزار دلار عبور کرد‌ و به کانال ۳۹ هزار دلار وارد شد. در کانال ۳۹ هزار دلار به فشار خرید بسیار بالایی روبه‌رو شد و خریداران توانستند فروشندگان را به عقب برانند.

در نتیجه درگیری میان خریداران و فروشندگان قیمت قدیمی‌ترین رمزارز بازار ارزهای دیجیتال به محدوده ۴۱ هزار دلار بازگشت. در بازار طلا نیز خریداران توانستند بر فروشندگان چیره شده و قیمت از محدوده ۱۸۰۰ دلار عبور کرد. در نتیجه این عبور قیمت هر اونس از این فلز زرد ارزشمند تا ساعت ۱۵ روز سه‌شنبه به وقت تهران به ۱۸۰۶ دلار رسید.

مطالب مرتبط:

پیش بینی قیمت طلا تا پایان دی 1400

پیش بینی قیمت طلا تا پایان دی 1400
پیش بینی قیمت طلا تا پایان دی 1400

 

روند نوسان قیمت در محدوده ۱۷۵۰ تا ۱۸۳۰ دلار در ماه‌های اخیر نشان می‌دهد که طلا منتظر خبری است که سوخت لازم را برای حرکت به سمت ۲هزار دلار یا مقدمات افت قیمت تا ۱۶۰۰ دلار را فراهم کند. تحلیلگران موسسه RBC Capital Markets دو سناریوی مختلف برای طلا طرح کرده‌اند. سناریوی اول حالتی است که به موجب آن قیمت طلا به‌طور میانگین به ۲۰۲۴ دلار به ازای هر اونس خواهد رسید. این سناریو درصورتی محقق خواهد شد که زیرساخت‌های ایجاد شده و همچنین برنامه‌ها و سیاست‌های سلامتی اعمال شده مانند واکسیناسیون عمومی برای پیشگیری از شیوع کرونا کارآمد نباشند.

شیوع گسترده اُمیکرون نشان داده که کرونا در سطح جهان همچنان می‌تواند یک خطر بزرگ و عمده باشد. هنوز مشخص نیست که علت آمار مرگ‌ومیر پایین این ویروس، ضعف خود ویروس است یا واکسیناسیون عمومی؛ اما به‌طور کلی با توجه به سرعت شیوع آن می‌توان گفت که ایجاد موج‌های فراگیر شدید با قدرت کشندگی بالاتر چندان دور از انتظار نیست، چراکه واکسن‌های موجود نتوانستند در پیشگیری از ابتلا به این بیماری چندان موفقیت‌آمیز عمل کنند. سناریوی دوم حالتی است که به موجب وجود سیاست‌های ضدتورمی دولت‌ها به خصوص فدرال رزرو، طلا جذابیت خود را برای موسسات سرمایه‌گذاری و بانک‌های مرکزی از دست بدهد. در این حالت به عقیده تحلیلگران این موسسه قیمت طلا به ۱۵۷۶ دلار به ازای هر اونس خواهد رسید.

در بازار رمزارزها، فشار فروش روز دوشنبه موجب شد قیمت به کانال ۳۹ هزار دلار هم نفوذ کند که بلافاصله با واکنش شدید خریداران مواجه شد و دوباره به کانال ۴۱ هزار دلار بازگشت. اما شرایط در پس‌زمینه بنیادی این بازار چندان جالب نیست. آمار شرکت سبدگردانی دارایی‌های دیجیتال CoinShare نشان می‌دهد ابزار مالی مانند ETFها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های مختلف در حوزه رمزارزها، در هفته اول سال ۲۰۲۲ شاهد خروج سرمایه بوده‌اند. بر اساس آمار این شرکت، در هفته منتهی به ۷ ژانویه ۲۰۲۲، حدود ۲۰۷ میلیون دلار سرمایه از این صندوق‌ها خارج شده است که ۱۰۷ میلیون دلار آن فقط مربوط به بیت‌کوین بود.

این روند نزولی از میانه‌های دسامبر ۲۰۲۱ و همزمان با اعلام افزایش نرخ بهره در سال ۲۰۲۲ توسط فدرال رزرو آغاز شد. بر اساس آمار این شرکت از میانه‌های دسامبر حدود ۴۶۵ میلیون دلار از این صندوق‌ها خارج شده که برابر با ۸/ ۰ درصد از کل دارایی تحت مدیریت این شرکت‌ها است. به نظر می‌رسد سرانجام بازار طلا و رمزارزها به عملکرد دولت‌ها در روزهای آغازین سال وابسته است. رشد بازارها در سال ۲۰۲۱ حاصل سرازیر شدن نقدینگی حاصل از کمک‌های معیشتی دولت‌ها به موجب شیوع کرونا بود. با توجه به سیاست‌های ضدتورمی، نقدینگی موجود در دست مردم از سطح جامعه جمع شده که این موضوع دو تاثیر عمده بر بازارهای مالی خواهد داشت. تاثیر اول کاهش تقاضا برای دارایی‌های مالی این دسته است. تاثیر دوم این سیاست‌ها نیز کاهش عمق بازار است که نوسانات آنها را افزایش می‌دهد.

چنان حباب این فلز گران بها بالاست و در محدوده ۵ درصدی قرار دارد. این سطح حباب موجب می شود که بازیگران بزرگ در خرید فلز گران بهای داخلی احتیاط بیشتری کنند. با این حال، سکه در بین سایر قطعات طلا، ریسک کمتری برای خرید دارد.

بررسی ها نشان می دهد که حباب سکه های کوچکتر نیم و ربع، دو رقمی است و حباب سکه گرمی نیز بالای سطح ۵۰ درصدی قرار دارد. ‌دیروز نیم سکه در حالی در بازار حدود ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود که ارزش ذاتی آن زیر ۶ میلیون تومان و در محدوده ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قرار داشت. ارزش ذاتی ربع سکه نیز زیر مرز ۳ میلیون تومانی قرار دارد،‌حال آنکه در بازار بالای محدوده ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله می شود. بدترین گزینه خرید در بازار سکه نیز در شرایط فعلی، سکه گرمی است که ارزش ذاتی یک  میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی دارد،‌حال آنکه در بازار بالای محدوده ۲ میلیون و ۲۰۰هزار تومان قرار دارد. البته قیمت سکه های کوچک در بازار توسط فروشندگان  مختلف بر اساس ترجیحات آن ها متفاوت است ولی در بیشتر موارد فاصله قیمت بازار با ارزش ذاتی مشهود است.

برای اطلاع از آخرین قیمت طلا کلیک کنید

آنچه دیگران می خوانند:

نویسنده:  علی اکبر رضایی



+ 8
مخالفم - 4
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری