پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
چهارشنبه, ۲۹ دی ۱۴۰۰ ۰۸:۱۷
۱
۰
نسخه چاپی
برنامه جدید عشقی برای بورس:

بازار سرمایه زیر تیغ جراحی دولت سیزدهم!

برنامه جدید عشقی برای بورس:
در پایان ساعت معاملاتی روز گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ریزش 2.34 درصدی (معادل 30534 واحد) را رقم زد. ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم بااحتساب معاملات صورت گرفته در صندوق‌های سهامی به 2747 میلیارد تومان رسید و از این میان شاهد خروج پول سنگین 708 میلیارد تومانی از گردونه معاملات امروز بورس تهران بودیم.

به گزارش تیتربرتر؛ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار طی دو نامه جداگانه به معاون اول رئیس جمهور و وزیر نفت به ترتیب خواستار ابلاغ مصوبات ۱۰‌گانه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و تغییر فرمول نرخ گاز خوراک پتروشیمی‌ها شد.

تصمیم دولت برای رونق بورس

تصمیم دولت برای رونق بورس
تصمیم دولت برای رونق بورس

 

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با توجه به اهمیت حمایت نهادهای قانونی در مدیریت ریسک بازار و درخواست فعالان بازار سرمایه در دو نامه جداگانه به معاون اول رئیس جمهور و وزیر نفت دو موضوع مهم برای بازار سرمایه را پیگیری کرد.

مجید عشقی در نامه‌ای به معاون اول رئیس جمهور با توجه به بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق خواستار ابلاغ مصوبات 10گانه حمایتی از بازار شد و در نامه‌ای دیگر با توجه به فرمول تعیین نرخ گاز خوراک پتروشیمی‌ها در بودجه 1401 (4هاب) خواستار تغییر این فرمول شد.

علت ریزش بورس چیست؟

بیشترین علت ریزش بازار در این روزها، ناشی از حاکم‌شدن جو ترس از عدم حصول توافق در وین و نیز کاهش قیمت سهام پالایشگاه‌ها در یکی، دو روز گذشته بود.

بازار از کمبود شدید نقدینگی رنج می‌برد که انعکاس آن در کاهش معنادار حجم معاملات قابل مشاهده است. هنوز اخبار منفی تأثیرگذاری از روند مذاکرات نرسیده، ولی شرط احتیاط و ترس از احتمال تمدید یا شکست مذاکرات، افراد را وامی‌دارد در نقش فروشنده ظاهر شوند تا پس از روشن‌شدن ابعاد نشست‌ها، تصمیمات دقیق‌تری بگیرند.

همچنان بحث شناسایی سودهای کوتاه‌مدت نیز مطرح بوده و شرایط بازار به‌گونه‌ای است که سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند با کسب حداقل سود از بورس خارج شوند.دخالت دولتی‌ها و همچنین نرخ بهره بانک‌ها از دیگر عوامل این سقوط است.

در روز سه‌شنبه شاخص کل بورس 30 هزار و 540 واحد نزول کرد و به رقم یک میلیون و 275 هزار و 931 واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز 8 هزار و 52 واحد پائین آمد و در رقم 337 هزار و 31 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 220 واحد افت کرد و به رقم 17 هزار و 656 واحد رسید.

در پایان معاملات ‌روز سه‌شنبه، 23 نماد رشد قیمت و 461 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 5 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 94 درصد بازار افت قیمت داشتند.

روز سه‌شنبه در بورس شرکت‌های معادن منگنز ایران (کمنگنز)، بانک پاسارگاد (وپاسار) و شرکت سرمایه گذاری نیرو (ونیرو) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت‌های بیمه سامان (بساما)، پگاه فارس (غفارس) و شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس نمادهای وتوکا (شرکت سرمایه گذاری توکا فولاد)، شیراز (شرکت پتروشیمی شیراز) و فجر (شرکت فولاد امیرکبیر کاشان) در روز سه‌شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت هتل پارسیان کوثر اصفهان (گکوثر)، ریل پرداز نوآفرین (حآفرین) و شرکت توزیع دارو پخش (دتوزیع) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز سه‌شنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز ‌چهار‌شنبه است. در پایان معاملات روز سه‌شنبه بازار با مازاد عرضه‌ی 302 میلیارد تومانی بسته شد.

ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز دوشنبه 88 درصد افزایش یافت و 317 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 66 درصد افت کرد و در رقم 15 میلیارد تومان ایستاد. 

مطالب مرتبط:

پیش بینی بورس در هفته اول بهمن 1400

پیش بینی بورس در هفته اول بهمن 1400
پیش بینی بورس در هفته اول بهمن 1400

 

روز سه‌شنبه نماد پدرخش (شرکت درخشان تهران) با صف‌ خرید 4 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از پدرخش، نمادهای بساما (شرکت بیمه سامان) و کمنگنز (شرکت معادن منگنز ایران) بیشترین صف خرید را داشتند. 

روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به ذوب (شرکت ذوب آهن اصفهان) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 38 میلیارد تومانی داشت. پس از ذوب، نمادهای غدشت (شرکت دشت مرغاب) و وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان) بیشترین صف فروش داشتند.

معامله‌گران در شرایطی به استقبال آخرین روز معاملاتی دی ماه می‌روند که دیروز روند نزولی شاخص کل بورس تهران نه تنها برای پنجمین روز متوالی ادامه یافت بلکه شدت هم گرفت. شاخص بورس در 4 روز پیشین از چهارشنبه تا دوشنبه شاخص کل 28 هزار واحد نزول کرد و در روز سه‌شنبه 30 هزار و 540 واحد پائین آمد.

همچنین روز سه‌شنبه رقم پول حقیقی خروجی 700 میلیارد تومان بود که بالاترین میزان در 3 ماه اخیر است. دیروز نوزدهمین روز خروج پول حقیقی از بازار سهام بود که نسبت به روز پیشین رشد 150 درصدی داشته است. سمگا، وبملت، فملی، وگردش، شپدیس، فولاد، وغدیر، اتکام، بپاس و شبندر بیشترین خروج نقدینگی حقیقی را داشتند. 

در معاملات دیروز دیگر روندهای منفی بازار نیز شدت گرفتند. روز سه‌شنبه ارزش سمت عرضه‌ی بازار از سمت تقاضا بیشتر بود و معاملات بازار با مازاد عرضه 302 میلیارد تومانی بسته شد که بالاترین رقم در 26 روز کاری اخیر از 22 آذر ماه به این سو است.

همچنین سرانه فروش هر کد معاملاتی حقیقی بیشتر از سرانه خرید حقیقی بود. سرانه فروش هر معامله‌گر حقیقی 20.5 میلیارد تومان بود و سرانه خرید 12.4 میلیارد تومان بود. در پایان معاملات 161 نماد صف فروش داشتند و ارزش صف‌های فروش 317 میلیارد تومان بود.

در نتیجه با توجه به شدت گرفتن خروج نقدینگی و رشد مازاد عرضه بازار می‌توان گفت بورس در معرض ثبت رکورد ششمین روز نزولی متوالی قرار گرفته است.

نکته مثبتی که در اواخر بازار امروز اتفاق افتاد، افت نسبی ارزش و تعداد صفوف فروش بود. بابررسی‌های به عمل آمده در روند تغییر ارزش سفارشات، ورود پول حقیقی و حقوقی و دیگر پارمترهای بازار، اینگونه بنظر می‌رسد که صندوق‌های حمایتی بازار فعالیتی از خود نشان داده‌اند و با خرید برخی از صفوف فروش قصد بر حمایت از کلیت بازار را در سر دارند. اما از آنجایی که نمی‌توان با قطعیت در این رابطه اظهار نظر کرد باید دید که فردا چه سیاستی از سوی این صندوق‌ها اتخاذ خواهد شد و آیا اصلا منابعی در نظر گرفته شده برای حمایت از بازار توان به ثبات رساندن بازار را دارد یا خیر. به هرحال این سناریو را می‌توان محتمل‌تر از سایر سناریوهای حمایتی پیش رو برای بازار فردا در نظر گرفت.

لازم به ذکر است که عمده این تحرکات حمایتی در صنایع سرمایه‌گذاری، فلزات اساسی، سیمانی و دارویی مشاهده می‌شود.

برای پیش بینی بورس فردا با دقتی بالاتر نیاز است که شرایط حاکم بر پارامترهای تاثیرگذار و تکنیکالی موثر بر گلیت بازار را بررسی کرد.

از نظر تکنیکالی شاخص کل وضعیت مطلوبی ندارد. در جریان بازار امروز شاهد شکست قدرتمند میانگین متحرک توانی 300 روزه شاخص کل بودیم که یکی از سنگرهای بلندمدتی و معتبر شاخص کل بورس محسوب می‌شد. در ادوار قبلی بارها شاهد واکنش جدی شاخص کل نسبت به این میانگین متحرک بودیم اما اینبار شکست. دیگر موضوعی که امروز رخ داد شکست حمایت داینامیک میان مدت در اندیکاتور RSI بود که از دی ماه سال گذشته حفظ شده بود. در صورتی که در روز آتی این اندیکاتور به بالای این حمایت داینامیک بازگردد، می‌توان امروز را شکست فیک در نظر گرفت.

اولین حمایت مهمی که پیش روی شاخص کل بورس قرار دارد، حمایت استاتیک و تراز 61 درصد فیبوناچی ریتریسمنت خواهد بود که می‌تواند باعث بازگشت شاخص به مدار مثبت شود. بنابراین پیش بینی می‌شود شاخص کل در بازار فردا به موجب برخورد و نزدیکی به این سطوح حمایتی واکنش نشان دهد اما باید دید که موج تقاضایی که احتمالا از نیمه آغازین بازار شکل خواهد گرفت یارای تاب‌آوری در مقابل فروشندگان را تا پایان بازار خواهد داشت یا همانند دیروز فروشندگان این موج تقاضا را سرکوب خواهند کرد.

سایر پارامترهای موثر بر کلیت بازار اعم از نرخ دلار نیما، نرخ بهره در بازار بین بانکی وضعیت نامساعدی ندارند. فلذا از این حیث بازار ریسک معناداری را در برابر خود نمی‌بیند. بزرگترین ابهام بازار در لحظه کنونی نتیجه و اخبار مخابره شده از مذاکرات برجام است که سبب شده است، سرمایه‌گذاران و پول‌های درشت صبر پیشه کنند و اقدام به ورود به بازار را نکنند. درصورتی که این ابهام برطرف شود همانند اتفاقی که در خرداد ماه به موجب برطرف شدن ابهام انتخابات ایالات متحده رخ داد، به احتمال قوی شاهد خروج بازار سرمایه از وضعیت وخیم فعلی خواهیم بود.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: علی اکبر رضایی



+ 1
مخالفم - 4
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری