پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۱ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
دوشنبه, ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ ۰۸:۲۲
۶
۰
نسخه چاپی

پیامدهای اجرای طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها

پیامدهای اجرای طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها»
کارشناس اقتصادی: مردمی سازی توزیع عادلانه یارانه ها، طرحی حیاتی و کلیدی برای نظام و کشور است در حقیقت در این طرح، حذف یارانه ها را نداریم بلکه اصلاح شرایط موجود، ضد فقر و ضد تورم است.

به گزارش تیتربرتر؛ مبلغ یارانه واریزی بر اساس دستور رئیس جمهور، ۴۰۰ هزار تومان برای دهک‌های اول تا سوم و یارانه ۳۰۰ هزار تومانی برای دهک‌های چهارم تا نهم به ازای هر نفر بود.

این رقم از واریزها در راستای اجرای سیاست های دولت سیزدهم با اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی در جهت کاهش و رفع فقر مطلق، کاهش فاصله طبقاتی و عدالت محوری انجام شد.

جزئیات اجرای «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها»

titrebartar.com
جزئیات اجرای «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها»

 

جواد قناعت،استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اقدام شجاعانه دولت مبنی بر ورود به اجرای این طرح، گفت: این طرح در راستای منافع و مصالح نظام اجرا می شود، چرا که از ابتدای انقلاب تاکنون با همه سوبسیدهایی که پرداخت شده است، گرانی کنترل نشده و ۸۵ درصد یارانه ها با خروج از ریل اصلی، اصلاً به سفره مردم نرسیده است.

به گفته وی؛ با پرداخت این یارانه ها که از ابتدای سنگ بنای غلطی داشته، عملاً به جای فقر زدایی، تولید فقر کرده ایم.

استاندار متذکر شد: در تمام دنیا، یارانه به تولید کننده، مصرف کننده یا زنجیره وسط این دو پرداخت می شود در حالی که ما یارانه را به وارد کننده می پردازیم و عملاً نفع یارانه های پرداختی ما برای مردم کشورهایی است که  از تولیدات ماکارانی و آرد داخلی ایران استفاده می کنند.

قناعت، قانون، عقل و منطق و نیز مبارزه با فقر را از الزامات اجرای این طرح در دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: بر اساس قانون، دولت مکلف است سیاست ارز ترجیحی را در بودجه سال ۱۴۰۱ بدون هیچ گونه افزایش قیمتی متناسب با شهریور ۱۴۰۰ ساماندهی کند.

وی ادامه داد: هزینه تولید هر کیلو آرد برای دولت ۱۳ هزار تومان است و این آرد با قیمتی کمتر در اختیار نانوایی ها قرار می گیرد حال آن که این آرد در مرزها قیمتی بسیار بیشتر دارد، لذا برای خروج آن از چرخه مصرف، قاچاق آرد و عرضه آن در کشورهای ازبکستان، ترکیه، پاکستان و ... را شاهد هستیم.

به گفته وی؛ در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۳۱۲ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت شده در حالی که فقرزدایی نشده لذا دولت با سیاست محوری فقرزدایی اصلاح شیوه پرداخت یارانه را در دستور کار قرار داده است.

استاندار با تأکید بر این که اجرای این طرح، کاری بسیار سنگین و سخت است، گفت:در اجرای این طرح، سه اصل اجماع بین مسئولان نظام در سطح ملی، اقناع افکار عمومی و نخبگان و حمایت از منافع مردم به ویژه اقشار محروم مدنظر قرار دارد.

قناعت با ذکر این نکته که معیشت مردم، خط قرمز دولت است، خاطرنشان کرد: بعد از ۷ ماه کار کارشناسی متراکم و مشورت با نخبگان و فعالان اقتصادی ، اجرای این طرح در دستور کار دولت قرار گرفته و رئیس جمهور بر انجام این کار، تأکید دارد.

وی تأکید کرد: اجرای این طرح، به نفع اقتصاد ملی است لذا همه باید کمک کنیم تا طرح مردمی سازی توزیع عادلانه یارانه ها به نحو شایسته ای به نتیجه برسد.

دولت برای بهبود وضعیت معیشت مردم در تلاش است

استاندار خراسان جنوبی گفت: دولت برای بهبود وضعیت معیشت مردم در تلاش است.

وی خاطرنشان کرد: دولت با اجرای طرح مردمی سازی توزیع عادلانه یارانه ها، درصدد است معیشت و اقتصاد مردم را بهبود ببخشد.

وی تأکید کرد: وظیفه همه ما تبیین درست و واقعی طرح و اجرای دقیق آن است.

استاندار با بیان این که اقناع سازی افکار عمومی، وظیفه همه ماست، متذکر شد: همه باید با ارائه دلایل و ضرورت های اجرای این طرح و پیامدهای نامطلوب عدم اجرای آن را به اطلاع عموم مردم برسانیم.

قناعت ادامه داد: در بحث اقناع افکار عمومی همه حوزه ها، جراید، صاحبان نظر، نخبگان و ...باید به میدان بیایند.

وی تصریح کرد: با توجه به این که اجرای این طرح برای نظام بسیار حیاتی و مهم است، اقناع سازی و روشنگری در این زمینه، از مصادیق جهاد تبیین می باشد.

استاندار بر هم افزایی دستگاه ها در اجرای این طرح تأکید کرد و گفت: سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت در خط مقدم این جبهه قرار دارند و امورات با محوریت معاونت هماهنگی امور اقتصادی دنبال می شود.

مطالب مرتبط:

پیامد اجرای طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها»

پیامد اجرای طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها»
پیامد اجرای طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها»

 

بر اساس تبصره ۱۴ هدفمندسازی یارانه های قانون بودجه ۱۴۰۱، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و با استفاده از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان موظف بود تا حداکثر در مدت سه ماه پس از ابلاغ این قانون، ضمن دهک بندی درآمدی همه خانوارهای یارانه بگیر از طریق شاخص‌های متقن و ثبتی قابل اتکاء نسبت به حذف یارانه نقدی و طرح معیشتی خانوارهای پر درآمد اقدام، تا منابع حاصل صرف پرداخت یارانه برای حمایت از اقشار آسیب پذیر با اولویت خانوارهای تحت پوشش و پشت نوبتی نهادهای حمایتی شود.

بر این اساس، سرپرستان خانوارهای معترض به حذف یارانه، می توانند در سامانه الکترونیکی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کرده تا پرونده آنها بر اساس اطلاعات و داده های موجود و میدانی توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) بررسی، در صورت وارد بودن اعتراض، یارانه ها آنها مجددا برقرار شود.

طبق اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دهک های اول تا سوم که ۳۰ درصد جامعه را تشکیل می دهند به ازای هر فرد ۴۰۰ هزار تومان و به دهک های چهارم تا نهم که ۶۰ درصد جامعه هستند به ازای هر فرد ۳۰۰ هزار تومان پرداخت شده و به ۱۰ درصد دیگر جامعه که جزو دهک دهم و اقشار ثروتمند هستند مبلغ یارانه ای پرداخت نشده است.

کسانی که به دهک بندی یارانه ها معترض هستند می توانند از سه طریق تماس با شماره های ۶۳۶۹ و ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ یا  مراجعه به آدرس hemayat.mcls.gov.ir اعتراض خود را ثبت کنند.

همچنین جاماندگان از یارانه نیز بعد از راه اندازی سامانه ای از سوی سازمان هدفمندی یارانه ها می توانند با ثبت اطلاعات و دهک بندی از حمایت های یارانه ای دولت بهره مند شوند.

  • یارانه های واریزی بیش از هزینه جاری خانوارهاست
پیامد اجرای طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها»
پیامد اجرای طرح «مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها»

 

بر اساس بررسی بازار و قیمت کالاها مشخص شده است که قدرت خرید خانواده ها با افزایش مبلغ یارانه بیشتر شده است. پیش از این خانوارهای تک‌نفره اقشار متوسط جامعه ماهانه حدود ۱۰۰ هزار تومان یارانه (نقدی و معیشتی) دریافت می‌کردند که با رقم پرداختی توسط دولت سیزدهم (۳۰۰ هزار تومان) رقم دریافتی آنان سه برابر شد. یارانه خانوارهای دو نفره اقشار متوسط پیش از این ماهانه حدود ۱۹۴ هزار تومان بود که هم‌اکنون به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافت.

همچنین یارانه دریافتی خانوارهای سه نفره نیز حدود ۲۷۴ هزار تومان بود که هم‌اکنون به ۹۰۰ هزار تومان افزایش یافت و ۳.۳ برابر شده است. یارانه خانوارهای چهارنفره نیز که پیش از این ۳۵۴ هزار تومان بود به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده و ۳.۴ برابر و یارانه خانوارهای پنج‌نفره به بالا نیز بیش از ۳.۵ برابر شده است.

اکنون با واریز مبلغ یارانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به یک خانواده چهار نفری در دولت سیزدهم میزان سود و قدرت خرید دهک اول نسبت به قبل ۹۲۳ هزار تومان افزایش یافته است. بر این اساس، مجموع قیمت قبل کالاها از جمله مرغ ۹۶ هزار تومان، تخم مرغ ۳۵ هزار تومان، انواع پنیر ۱۶ هزار تومان، انواع شیر ۳۹ هزار تومان و انواع روغن خوراکی ۵۵ هزار تومان برای یک خانواده چهار نفری ۲۴۱ هزار تومان برآورد شده است و در این دولت با اجرای طرح مردمی سازی یارانه ها، مرغ ۱۸۰ هزار تومان، تخم مرغ ۴۷ هزار تومان، انواع پنیر ۲۲ هزار تومان، انواع شیر ۷۷ هزار تومان و انواع روغن خوراکی ۲۴۲ هزار تومان و در مجموع ۵۶۸ هزار تومان است که تنها افزایش هزینه خانوارها ۳۲۶ هزار تومان است که این مبلغ با کم کردن از مبلغ یارانه حدود ۹۲۳ هزار تومان می شود که نشانگر افزایش قدرت خرید خانواده هاست.

یک خانواده چهار نفره در دهک دوم شهری، مجموع هزینه های خانوار در یک ماه گذشته ۳۳۶ هزار و ۵۰۰ بود که این رقم با قیمت های جدید به ۸۰۳ هزار تومان رسید که با افزایش هزینه ۴۴۶ هزار تومانی، شاهد افزایش قدرت خرید ۷۸۳ هزار تومانی هستیم.

مجموع هزینه های یک خانواده چهار نفری در دهک سوم شهری در یک ماه گذشته ۳۷۵ هزار تومان و با قیمت های جدید ۹۱۸ هزار تومان است که افزایش هزینه ۵۴۳ هزار تومانی ایجاد شده است که با کم کردن از یارانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی شاهد افزایش قدرت خرید ۷۰۶ هزار تومانی هستیم.

مبلغ دریافتی یارانه در یک خانواده چهار نفری دهک چهارمی، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که مجموع هزینه های خانوار در یک ماه گذشته ۳۹۷ هزار تومان بود که در این ماه به ۹۵۲ هزار تومان رسید، بر این اساس افزایش هزینه خانوار ۵۵۴ هزار تومان و در مقابل افزایش قدرت خرید ۲۹۱ هزار تومان شد.

افزایش قدرت خرید یک خانواده چهار نفری در دهک های پنجم تا نهم به ترتیب، ۲۳۶ هزار تومان، ۲۳۴ هزار تومان، ۱۵۰ هزار تومان، ۷۱ هزار تومان و ۱۸ هزار تومان برآورد شده است.

 این آمار و ارقام نشان می دهد که هر چند مبلغ کالاها به خاطر اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی، افزایش یافته است اما در مقابل با پرداخت یارانه مستقیم به جیب مردم و حذف دلالان، قاچاقچیان، رانت خواران و سایر مفسدان اقتصادی، شاهد افزایش قدرت خرید مردم هستیم.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: علی اکبر رضایی



+ 6
مخالفم - 6
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری