پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
شنبه, ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ ۱۷:۳۶
۶
۲
نسخه چاپی

تصمیم‌ بزرگ ابراهیم رئیسی برای خرداد 1401 چیست؟ / قرار است چه تصمیماتی گرفته شود؟

تصمیم‌ بزرگ ابراهیم رئیسی برای خرداد 1401 چیست؟ / قرار است چه تصمیماتی گرفته شود؟
ابراهیم رئیسی در همایش نخستین رویداد بین‌المللی خصوصی سازی در اقتصاد ایران توضیحاتی درباره تصمیم بزرگش برای آینده داد.

به گزارش تیتربرتر؛ دبیرکل حزب موتلفه اسلامی گفت: حزب موتلفه اسلامی برای برون رفت از مشکلات اقتصادی و ساماندهی درآمد – هزینه معیشتی مردم راهکارهای اجرایی دارد، لکن با اعتماد به رییس جمهور در صداقت و دلسوزی برای حل مشکلات مردم، از اقدامات دولت در جراحی اقتصادی و چاره سازی امور معیشتی حمایت می کند.

تصمیم‌ بزرگ ابراهیم رئیسی برای خرداد 1401 

تصمیم‌ بزرگ ابراهیم رئیسی برای خرداد 1401 
تصمیم‌ بزرگ ابراهیم رئیسی برای خرداد 1401 

 

رئیس جمهور با بیان این‌که قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم، گفت: شاید برخی موافق نباشند اما این نگاه نقادانه ما را به افق روشنی که پیش‌روی اقتصاد است رهنمود می‌کند.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در همایش نخستین رویداد بین‌المللی خصوصی سازی در اقتصاد ایران، اظهار کرد: امیدوارم این همایش راه را برای تصمیم‌گیری و قانون گذاری با استفاده از تجربیات گذشته فراهم کند. برای فعالان اقتصادی، صاحب‌نظران و اساتید دانشگاه کاری که تاکنون انجام شده روشن است، اما با نگاه نسبت به چیزی که انجام شده یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: برای همگان روشن است که اقتصادی که حدود ۸۰ درصد آن دولتی است مشکلات زیادی دارد. همچنین برای همگان روشن است که باید بر اساس قانون اساسی عمل کنیم و در قانون اساسی بر اصل ۴۴ تاکید شده است.

رئیسی با اشاره به برنامه‌های توسعه اظهار کرد: در همه برنامه‌های توسعه تاکید شده است که دولت نباید متصدی باشد بلکه باید هدایتگر، نظارت‌گر و حمایت‌گر باشد و چنانچه دولت بخواهد موفق شود باید در این سه مورد عمل کند نه در دخالت‌ها و تصدیگری‌ها.

وی با بیان اینکه چه باید عمل می‌شد و چه شد، تفاوت بین آنچه باید باشد و آنچه که هست محسوب می‌شود، اظهار کرد: همین موضوع ما را راهنمایی می‌کند که چه کاری را باید انجام داد. دولت نباید متصدی باشد که حمایت مالی و حقوقی کند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بازنگری به تابلوی خصوصی سازی به این‌که چه باید کرد کمک می‌کند، تصریح کرد: این فرآیند کمک می‌کند که اشکال در ساختارها بوده و یا در رفتارها؛ اگر اشکال در ساختار باشد هرچقدر هم که مدیران تغییر کنند اتفاقی نخواهد افتاد اما اگر مشکل رفتارها باشد رفتارها باید اصلاح شوند. باید بررسی شود که آیا ساختار درست چیده شده است یا خیر و متناسب با این ماموریت باید به این سوال که چرا سیاست اصل ۴۴ قانون اساسی آنچنان که مورد نظر سیاست‌گذار بود عمل نشده پاسخ داد. باید از همه صاحبنظران و سرمایه گذاران سوال کرد که آیا موفق هستند یا خیر؟

وی در ادامه گفت: هدف پافشاری بر سیاست ذیل اصل ۴۴ قانون اساسی، اقتصاد مقاومتی، میدان واقعی دادن به بخش خصوصی است؛ چرا که بسیاری از اوقات گفته می‌شود خصوصی سازی صورت گرفته، اما دولت با تابلو یا بی‌تابلو حضور دارد که نمونه آن واگذاری به سازمان تامین اجتماعی، برخی بانک‌ها و برخی شهرداری‌ها است که این موضوع تداوم تصدیگری دولت با عناوین دیگر محسوب می‌شود.

رئیسی ادامه داد: اگر بخش خصوصی اعلام کرد که فضا برای فعالیت قابل پذیرش است ایرادی ندارد، اما اگر اعلام کند میدان برای این بخش وجود ندارد این ایراد دارد.

تصمیم دولت برای مبارزه با فساد چیست؟

رئیس جمهور با تاکید بر این‌که دولت نباید متصدی باشد، اظهار کرد: باید حتما به بخش خصوصی واقعی میدان داده شود. باید بررسی شود موانع چیست و این موانع برطرف شود. در سفرهایی که به شهرها و روستاهای مختلف دارم می‌بینم که کارخانه‌ها تعطیل شده و سالن‌ها به انبار سیب‌زمینی و پیاز تبدیل شده است. باید بررسی شود که چه کنیم که پرونده‌ها در قوه قضاییه ساخته نشوند. ما به دولت آمده‌ایم تا بستر فسادزا را اصلاح کنیم تا اصلا پرونده‌ای ساخته نشود که قوه قضاییه مجبور به پیگیری باشد.

وی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور ۰.۴ یک درصد بوده است اظهار کرد: باید علل این موضوع بررسی شود و دید که تحقق رشد اقتصادی در حد یک آرمان باقی می‌ماند و یا قابل انجام است.

رئیسی با تاکید بر این‌که رشد اقتصادی دو پایه افزایش سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری دارد تصریح کرد: باید دید چه کنیم که سرمایه گذار احساس امنیت کند این موضوع نه فقط در قراردادها بلکه در عمل و اجرا هم باید اعمال شود.

وی ادامه داد: پس از آنکه کارخانه واگذار می‌شود دولت بخش خصوصی را رها می‌کند در حالی که تازه در آن زمان وظیفه دولت شروع می‌شود و باید در کثرت یک ناظر و حامی وارد عمل شود؛ بنابراین سازوکار متناسب با این نگاه باید تنظیم شود. عدم موفقیت واحدی که به بخش خصوصی واگذار شده است پیام خوبی ندارد و باید دید که چه کنیم پیام‌های منفی به پیام‌های مثبت تبدیل شود.

رئیس جمهور ادامه داد: ما دنبال عبرت‌ گرفتن هستیم باید با عبرت‌ گرفتن از گذشته، آینده را ترسیم کرد چه در حمایت از بخش خصوصی و چه در توانمندسازی این بخش. از طرف دیگر نباید دچار افراط و تفریط شویم نگاه باید واقعی باشد و بایدها و نبایدها را در این رابطه تنظیم کرد. بر این بایدها و نبایدها نیز همه باید ملتزم باشند و بیش از همه دولتمردان باید ملتزم باشند.

وی با بیان این‌که برخی گمان می‌کنند اگر یک خصوصی سازی دچار مشکل شود کل فرآیند باید متوقف شود، گفت: این موضوع درست نیست بلکه این کشتی باید اصلاح شود و در این راستا باید از دانشگاه‌ها و فعالان اقتصادی به عنوان بازار کمک گرفته شود. این موضوع مورد تاکید بنده است که هر کسی صاحبنظر محسوب می‌شود اما نظرش با ما متفاوت است حتما ابراز کند تا به نقطه مشترک برسیم.

رئیسی با بیان این‌که قرار است در کشور تصمیم‌های سختی بگیریم، اظهار کرد: شاید برخی موافق این موضوع نباشند، اما اگر با نگاه نقادانه به کارها نگاه کنند اشکالی ندارد ما را رهنمود می‌کند به افق روشنی که پیش‌روی اقتصاد است.

مطالب مرتبط:

بادامچیان: از اقدامات دولت در جراحی اقتصادی حمایت می کنیم

بادامچیان: از اقدامات دولت در جراحی اقتصادی حمایت می کنیم
بادامچیان: از اقدامات دولت در جراحی اقتصادی حمایت می کنیم

 

اسدالله بادامچیان تصریح کرد: علیرغم کارشکنی هایی که از طرف عوامل سودجو و عناصر دارای افکار و تفکرات باندی صورت می گیرد و نیز با وجود جو سازیهای رسانه ای معاندان و دشمنان، دولت در تامین کالاهای سبد خانگی موفق است و تلاش دارد که فضای سالم اقتصادی را حاکم سازد و در این نیت خیر کاملا مورد تایید حزب موتلفه اسلامی می باشد.

وی ادامه داد: حمایت از اقشار کم درآمد و توزیع عادلانه یارانه ها امری ضروری است که توزیع یارانه باید با توجه به نیاز کالایی و با معیار پرداخت صحیح آن انجام شود که دولت محترم در این زمینه تلاش خود را دارد.

بادامچیان تاکید کرد: حل معضل ارز که سیاست های غلط موجب اثرگذاری آن بر قیمت کالاهای داخلی شده، بسیار ضروری است که البته در این زمینه باید همه جوانب رعایت شود و باید سیاست صحیح صادراتی و مشوق های ارز کالاهای صادراتی مورد توجه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: در چنین شرایطی یک نگاه جامع به تولید، توزیع، مصرف، صادرات و ذخیره می تواند از یک سونگری که تعادل را به هم می زند جلوگیری نماید و در این نگاه جامع است که قیمت ها طبیعی شده و ثبات می یابند.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در ادامه از آیت الله رئیسی خواست از مردم در موضوع اقتصاد یاری بخواهد و مسائل اقتصادی را با حضور مردم هوشمند و در قالب اقتصاد مردمی ساماندهی نماید.

بادامچیان در ادامه گفت: در شرایط فعلی که برخی رسانه های اصلاح طلب افراطی، شبکه های پنهان و آشکار رسانه های استعماری و عوامل نفوذی و معاندین با تحلیل های غلط و گمراه کننده مشغول وسوسه های خناسانه، جنگ شدید نرم و روانی و ایجاد روحیه یاس و نامیدی در بین مردم علیه نظام و انقلاب اسلامی هستند، امر «جهاد تبیین» وظیفه همگانی و همه دلسوزان و فعالان سیاسی کشور است.

وی تاکید کرد: همه باید در برابر امواج بداخلاقی، تهمت، دروغ، شایعه پراکنی، سیاه نمایی، ایجاد ناامیدی در مردم، اغواگری و هیاهوسالاری به وظیفه خود به صورت جهادی عمل کنند و اعضا و طرفداران حزب در سراسر کشور باید با تدبیر و آرامش در برابر شیطنت ها اقدامات موثر مردمی را ساماندهی نمایند و روشنگری داشته باشند.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در بخش دیگری از این گفت وگو درباره مذاکرات برجام کفت: آمریکا و اروپا در موضوع برجام در برابر سیاست قاطعانه ایران دچار سردرگمی هستند.

وی افزود: آمریکا در تحولات اخیر که جنگ اوکراین آن را حساس کرده، نیاز دارد با ایران به هر نحوی شده به تفاهم برسد اما خوی سلطه گرانه و استکباری شان نمی تواند به سادگی حتی خود را با منافع ملی آمریکا وفق دهد چه برسد به رعایت منافع ملی ایران.

وی تصریح کرد: آنها می دانند ایران به هیچ وجه در دولت آیت الله رئیسی از حفظ منافع ملی خود کوتاه نخواهد آمد و اروپا که با حضور روسیه در جنگ اوکراین دچار انواع نابسامانی شده و می شود، هم می خواهد خود را از مزاحمت آمریکا در روابطش با ایران رها کند هم نمی خواهد با امریکا دوگانگی داشته باشد.

بادامچیان تاکید کرد: با سیاست استوار و مقاومت خردورزانه دولت سیزدهم، آمریکا و اروپا ناچار خواهند شد که از سیاستهای غلط خود عقب نشینی کنند.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در ادامه جنایت رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن بانوی خبرنگار مسیحی شبکه الجزیره را نشان از واماندگی و استیصال این رژیم غاصب، استعماری و ضد مسحییت و یهودی موسایی دانست و شهادت وی را به جامعه خبرنگاران و اصحاب رسانه تسلیت گفت.

بادامچیان در بخش دیگری از این گفت وگو از برگزاری دو جلسه مهم در حزب موتلفه اسلامی خبر داد و گفت: در هفته ای که پشت سر گذاشتیم میزبان متخصصان، کارشناسان و تجربه آموختگان پزشکی به همراه رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بودیم که در این جلسه ضمن استماع نظرات پزشکان درباره موضوعات مختلف جامعه پزشکی، راهکارهای برون رفت از این مشکلات مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: در جلسه شورای مرکزی حزب نیز میزبان وزیر آموزش و پرورش بودیم که درباره موضوعات مرتبط در این بخش بحث و تبادل نظر شد.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پایان بار دیگر ارتحال عالم بزرگوار آیت الله فاطمی نیا را به رهبر معظم انقلاب، جامعه روحانیت و وعاظ، دوستداران و علاقمندان و نیز خانواده ایشان تسلیت گفت.

آنچه دیگران می خوانند:

گزارش از علی اکبر رضایی



+ 6
مخالفم - 7
نظرات : 2
منتشر نشده : 0
 
ir
+0
unlike
-0
ناشناس ۰۱/۰۲/۳۱ - ۱۸:۳۶
پاسخ
comments مطالب طولانی و خسته کننده است
 
 
ir
+0
unlike
-0
ناشناس ۰۱/۰۲/۳۱ - ۱۸:۳۶
پاسخ
comments مطالب بسیار طولانی و برای مخاطب خسته کننده است کمی خلاصه تر کنید/1
پاسخ کارشناس:
سپاس از نظر شما
 

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری