پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: پنج شنبه, ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۶ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۵ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
جمعه, ۲۴ تیر ۱۴۰۱ ۱۱:۰۴
۶
۰
نسخه چاپی

جزییات آغاز موج هفتم کرونا در کشور

جزییات آغاز موج هفتم کرونا در کشور
وزیر بهداشت با اشاره به افزایش آمار درگیری کرونا در کشور گفت:فکر می‌کنم کشور ما هم وارد موج هفتم کرونا شده است.

به گزارش تیتربرتر؛ بهرام عین‌اللهی پنجشنبه شب (۲۳ تیر) با حضور در برنامه تلویزیونی صف اول، درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: بار‌ها اعلام کرده‌ام، این‌که فکر کنیم کرونا تمام شده، بسیار اشتباه است. کرونا، ویروسی است که تا سال‌ها باقی خواهد ماند. وی افزود: به عنوان مثال، سویه اُمیکرون از آفریقای جنوبی شروع شد. کشور‌هایی هستند که واکسیناسیون درستی نداشته‌اند و ایمنی افراد در این کشور‌ها پایین است؛ بنابراین وقتی ویروس وجود دارد، جهش پیدا کرده و همه کشور‌ها را متاثر می‌کند. باتوجه به آمار، فکر می‌کنم کشور ما هم وارد موج هفتم کرونا شده است.

وارد موج هفتم کرونا شده‌ایم

وارد موج هفتم کرونا شده‌ایم
وارد موج هفتم کرونا شده‌ایم

آمار مبتلایان به کرونا طی هفته‌ای که گذشت به گواه پزشکان متخصص بسیاری از مراکز درمانی کشور، چند برابر شده است. پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، از جمله همین متخصصان است که به خبرگزاری‌های اعلام کرد میزان مراجعه مبتلایان سرپایی کرونا چهار برابر شده است. او گفت: سه هفته قبل میزان مراجعات به اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری، روزانه ۱۰ تا ۲۰ نفر بود که ۵۰ درصد آنها نیز کرونا نداشتند. اما، در روزهای اخیر ورودی اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری با افزایش ۶ برابری مراجعان سرپایی همراه بوده است.

دکتر حامد مقدم‌منش، متخصص داخلی نیز در همین خصوص می‌گوید: متاسفانه بنده و سایر همکارانم در طی چند روز قبل با افزایش ناگهانی مراجعان و بستری‌ها مواجه شده‌ایم و تخت‌های سایر بخش‌های بیمارستان به سرعت جای خود را به بیماران کرونایی می‌دهند.

این پزشک متخصص ادامه می‌دهد: بعد از گذشت دو سال و نیم از شروع کرونا و تجربیات شش پیک قبلی از این ویروس، پیش‌بینی آغاز شروع طغیان دوباره این بیماری برای کادر درمان اصلا کار دشواری نیست.

با این حال وزیر بهداشت، شب گذشته با حضور در برنامه تلویزیونی «صف اول» گفت: باتوجه به آمار، فکر می‌کنم کشور ما هم وارد موج هفتم کرونا شده است.

وزیر بهداشت تردیدش از آغاز موجی دیگر از کرونا در کشور را با جمله «فکر می‌کنم» بیشتر توضیح نداد، اما شاید دلیل این تردید موضوعی باشد که پیش از این نیز به آن اشاره شده است. برخی از متخصصان معتقدند که هر موج برای یک سویه است و از آنجایی که ما در همان سویه اومیکرون هستیم، و زیرسویه‌های BA.۵ و BA.۴ را تجربه می‌کنیم، در واقع وارد قله دوم موج ششم شده‌ایم.

درهرحال چه قله دوم موج ششم و چه موج هفتم، افزایش شهرهای قرمز و نارنجی در آخرین رنگ‌بندی کرونایی شهرهای کشور نشان می‌دهد با افزایش تعداد مبتلایان و بستری‌ها به شکل محسوسی روبه‌رو هستیم.

علائم زیرسویه جدید چیست؟

علائم زیرسویه جدید چیست؟
علائم زیرسویه جدید چیست؟

«متاسفانه از چند روز پیش تمام علائم و نشانه‌های شروع پیک هفتم را در اورژانس‌های کشور می‌توان دید . آن هم در زمانی که به عقیده بسیاری از مردم تصور می‌شد که کم کم سایه نحس این بیماری در حال کمرنگ شدن است و دستورات بهداشتی از جمله ماسک زدن و رعایت فاصله اجتماعی و تزریق دوزهای یادآور واکسن به کمترین میزان خود رسیده بود. »

دکتر مقدم‌منش با هشدار درباره پیک هفتم ادامه می‌دهد: «طی چند روز قبل با افزایش ناگهانی مراجعان و بستری ها مواجه شده‌ایم، BA4 و BA5 بیشتر با علایم مشابه آنفلوآنزا و سرماخوردگی به شکل آب‌ریزش بینی، بدن درد، تب، ضعف و بی‌حالی و گلو درد و سرفه و بعضا مشکلات گوارشی به صورت اسهال و استفراغ تظاهر پیدا می‌کند و درگیری ریوی به نسبت کمتری دارد.»

او می‌گوید: «متاسفانه به علت سرعت بسیار بالای انتقال آن در صورت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی تعداد افراد زیادی را درگیر خواهد کرد و این روزها در بیماران شاهد ابتلای همزمان چندین عضو خانواده هستیم.»

مطالب مرتبط:

مهم‌ترین توصیه: رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تزریق واکسن

یکی از ویژگی‌های سویه اومیکرون این است که این ویروس در برابر واکسن‌ها مقاوت زیادی دارد، اگرچه واکسن‌های موجود در دنیا توانستند در برابر زیرسویه‌های BA۱ و BA۲ اثرگذاری مثبتی داشته باشند اما گزارش‌ها نشان می‌دهد زیرسویه BA۵ واکسن‌گریزتر است، به‌ویژه در برابر واکسن‌هایی که از پلتفرم ویروس کشته شده استفاده کردند، مانند سینوفارم یا واکسن تولید داخل برکت.

مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست و عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا بر همین اساس توصیه می‌کند: «ما در روزهای آینده مراسم‌ تجمعی مانند ایام محرم و راهپیمایی اربعین داریم، این درحالی‌ست که در عراق موارد ابتلا به صورت انفجاری درحال افزایش است، در چنین شرایطی اگر امروز اقدامات مناسب درخصوص تزریق واکسن انجام ندهیم شرایط سخت می‌شود، بنابراین الان یکی از موثرترین استراتژی‌ها تکمیل واکسیناسیون با یک پلتفرمی متفاوت از واکسن‌های گذشته است، و چون اکثر افراد در کشور ما واکسن سینوفارم و برکت تزریق کرده‌اند این افراد باید به سراغ پلتفرم جدید بروند.»

مقدم‌منش نیز می‌گوید:«با اینکه خوشبختانه این نوع جدید ویروس درگیری شدید ریوی کمتری دارد اما هنوز می‌تواند برای افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند مثل سالمندان و افراد مبتلا به دیابت و بیماریهای مزمن و باردار خطرناک و گاهی کشنده باشد. لذا از تمام هم‌وطنان خواهشمندیم با رعایت موارد بهداشتی و قرنطینه و تزریق دوزهای یادآور واکسن ما را در مهار این پیک بیماری و گذشتن از آن با کمترین میزان خسارت یاری کنند.»

مصرف کدام مواد غذایی به بهبود علائم کرونا طولانی مدت کمک می‌کند؟

مصرف کدام مواد غذایی به بهبود علائم کرونا طولانی مدت کمک می‌کند؟
مصرف کدام مواد غذایی به بهبود علائم کرونا طولانی مدت کمک می‌کند؟

گاهی اوقات ممکن است افراد تا هفته‌ها یا حتی ماه‌ها پس از بهبود یافتن از بیماری کووید -۱۹، درگیر علائم مربوط به آن باشند؛ در این صورت فرد دچار کرونای طولانی مدت شده است. علائم کرونای طولانی مدت مانند خستگی، از دست دادن حس بویایی یا چشایی و مه مغزی می‌تواند باعث ایجاد اختلال در فعالیت‌های روزانه شود. پیروی کردن از رژیم غذایی سالم می‌تواند به تسکین این علائم کمک کند، در ادامه به بررسی مواد غذایی می‌پردازیم که در این زمینه مؤثر است:

کربوهیدرات‌های نشاسته‌ای

افراد معمولاً در طول بیماری کووید -۱۹ و پس از بهبود یافتن از آن، احساس کمبود انرژی و خستگی می‌کنند. متخصصان معتقدند که مصرف کربوهیدرات‌های نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی، برنج، نان یا پاستا باعث افزایش انرژی بدن می‌شود. همچنین غلات کامل مانند گندم کامل، جو سبوس‌دار، ارزن و جو سرشار از فیبر هستند و به رفع خستگی کمک شایانی می‌کند.

میوه تازه

میوه‌ها سرشار از ویتامین، مواد معدنی و فیبر هستند؛ در صورتی که نمی‌توانید میوه‌های تازه تهیه کنید از میوه‌های یخ‌زده، کنسرو شده یا خشک نیز می‌توانید استفاده کنید. می‌توانید صبح خود را با مصرف یک یا دو تکه سیب، گلابی یا آلو شروع کنید مصرف میوه به عنوان میان وعده نیز بسیار مناسب است؛ شب نیز می‌توانید میوه‌های شیرین مانند هندوانه را مصرف کنید.

پروتئین

لوبیا، حبوبات، آجیل، دانه‌ها، ماهی، تخم‌مرغ و گوشت منابع خوبی از پروتئین هستند. شیر، پنیر و ماست نیز حاوی مقدار زیادی پروتئین، کلسیم و ویتامین هستند. پروتئین به بازسازی ماهیچه‌ها، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و افزایش انرژی بدن کمک شایانی می‌کند.

چربی‌های سالم

اسیدهای چرب امگا سه دیواره‌های سلولی را تقویت می‌کند و به ایجاد یک پاسخ ایمنی قوی در حضور ویروس، پاتوژن یا باکتری کمک می‌کند. به منظور گنجاندن امگا سه به رژیم غذایی خود، می‌توانید دو بار در هفته ماهی‌هایی مانند سالمون یا ساردین مصرف کنید. اگر گیاه‌خوار هستید، می‌توانید برای دریافت امگا سه از منابع گیاهی مانند آجیل، دانه‌ها و سویا استفاده کنید.

مایعات

توصیه شده است که روزانه مقدار زیادی مایعات به ویژه آب، مصرف کنید، نوشیدن مایعات به دفع سموم از بدن کمک شایانی می‌کند. آب به توزیع اکسیژن و مواد مغذی به اعضای بدن کمک می‌کند. افراد می‌توانند علاوه بر آب، سوپ، شیر، آب میوه و اسموتی مصرف کنند، اما سعی کنید از مصرف بیش از حد شکر خودداری کنید. همچنین، توصیه شده است که به جای استفاده از آبمیوه‌های بسته‌بندی شده، از آب‌میوه تازه استفاده کنید.

آنچه دیگران می خوانند:

گردآورنده: زهرا فرامرزی



+ 6
مخالفم - 6
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری