پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: شنبه, ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۱ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۰ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
شنبه, ۰۵ آذر ۱۴۰۱ ۱۰:۳۷
۱
۰
نسخه چاپی

عاقبتِ سکه،طلا و دلار چه خواهد شد؟

عاقبتِ سکه،طلا و دلار چه خواهد شد؟
راه‌حل اساسی برای مساله ساماندهی بازار ارز، کنترل تورم در اقتصاد است و تا زمانی که نتوانیم تورم را مهار کنیم، نمی‌توانیم بازار ارز را ساماندهی کنیم.

تیتربرتر: کامران سلطانی‌زاده، دبیرکل کانون صرافان در گفت‌وگویی با اشاره به عدم توان پیش‌بینی قیمت دلار، گفت: به طور کلی قیمت دلار بر اساس فاکتورهای عرضه و تقاضا تعریف می‌شود. اگر تقاضای بیشتری در آینده وجود داشته باشد و عرضه افزایش نیابد، طبیعتا قیمت بالا می‌رود اما چنانچه عرضه زیادی داشته باشیم و تقاضا کم باشد، قیمت سقوط می‌کند.

به گفته او، از سویی دیگر تورمی به نام تورم سالیانه نیز در کشور وجود دارد که آن هم بر نرخ دلار و تمامی ارزها اثرگذار است. فاکتورهای اجتماعی، سیاسی و بین‌الملل مانند؛ تحریم‌ها، روابط خارجی با کشورهای دیگر، کاهش صادرات و تبادلات مالی نیز تاثیر بسیاری دارد.

دبیرکل کانون صرافان یادآور شد: دلار ۳۲ هزار تومان بود و اکنون به قیمت ۳۵ هزار تومان رسیده است. یعنی تقریبا ۱۰ درصد در یک‌ماه افزایش پیدا کرده است. این تغییر در مدت کوتاهی رخ داده است.

www.titrebartar.com

 

بررسی روند دلار

بررسی روند بازار ارز نشان می‌دهد که دلار طی یک ماه گذشته ۳ کانال جهش پیدا کرده و در نهایت به قیمت ۳۵ هزار و ۳۲۱ تومان رسیده است. البته در این ماه، دلار آمریکا کانال ۳۶ هزار تومان را هم رد کرد و به مرز کانال ۳۷ هزار تومان رسید، اما پس از اعمال سیاست‌های جدید ارزی، روند بازار تا حدی ریزشی شد، اما کاهش قیمت‌ها به حدی نبود که قیمت‌ها به روزهای پایانی مهرماه برگدد.

بنا به این گزارش، هر دلار آمریکا دیروز در بازار صاهد افت ۲۷۴ تومانی قیمت بود، اما مقایسه قیمت‌ها حاکی از آن است که در طول یک ماه آبان هر دلار آمریکا با افزایش ۲ هزار و ۵۵۰ تومان روبه‌رو شد. به عبارتی، در حالی که قیمت دلار در اولین روز آبان ماه ۳۲ هزار و ۸۱۵ تومان بود، حالا در بازار ۳۵ هزار و ۳۲۱ تومان قیمت دارد. 

www.titrebartar.com

 

 بانک مرکزی در طول یک ماه گذشته تلاش کرد تا با انتشار اخباری مبنی بر فروش اوراق ارزی و تزریق سنگین ارز در بازار توافقی و پیشی‌ گرفتن میزان عرضه از تقاضا ور عین حال فروش آنلاین ارز از صدافی‌هه، سیگنال کاهشی برای نرخ دلار ارسال کند.

بیشتر بخوانید:

آقای رئیسی! حال اقتصاد کشور خوب نیست /اقتصاددان‌ها برخط هستند!

سه دستور بانک مرکزی برای کنترل دارایی بانک‌ها

اما تحلیلگران اقتصادی معتقدند دولت نمی‌تواند در درازمدت به این روند ادامه دهد، چراکه شرایط تورمی در اقتصاد کشور، تعیین‌کننده مسیر قیمتی در بازار ارز است.به باور آن‌ها، با وجود تورم ۴۰ درصدی در اقتصاد کشور، هر سیاستی هم دولت در بازار ارز اجرا کند، تورم آن را خنثی خواهد کرد.

در حال حاضر برخی از فعالان بازار ارز اعتقاد دارند که نرخ دلار به نوعی زندانی شده و در یک محدوده خاص در نوسان است. به باور آن‌ها، با توجه به سطح تنش‌ها میان ایران و غرب و فضای بلاتکلیف مذاکرات برجام و... احتمال افزایش قیمت ارز وجود دارد، اما با این وجود، ترس از عرضه سنگین از سوی بازارساز، باعث شده معامله‌گران نسبت یه حرکت در بازار محتاط باشند.

www.titrebartar.com

 

آن‌طور که در گزارش‌های میدانی مشاهده می‌شود، هم‌اکنون معامله‌گران تمایل زیادی به خرید و فروش دلار در بازار ندارند و ترجیح می‌دهند.بر همین اساس، روند بازار ارز کاهش حجم خرید و فروش حکایت دارد و همین مساله هم عامل کاهش سطح نوسان نرخ دلار بوده است.البته برخی تحلیلگران ارزی عنوان می‌کنند که کاهش تمایل به فروش ارز می‌تواند به مرور دلار را در مسیر صعودی قرار دهد.

آینده طلا در بازار ایران

 قیمت طلا در یک هفته گذشته با افزایش در حدود ۱۸ هزار تومانی، یک کانال بالا رفت.هر گرم طلای ۱۸عیار در معاملات ابتدای هفته گذشته بک میلیون و ۴۸۵ هزار تومان قیمت داشت که در حال حاضر به حدود یک میلیون و ۵۰۳ هزار تومان افزایش یافته است.این در شرایطی است که بنا به گزارش‌ها، قیمت طلا در طول یک ماه گذشته رشد ۱۴۲ هزار تومانی را تجربه کرده است.

از سوی دیگر، روند بازار از رشد ۳۲۰ هزار تومانی قیمت سکه حکایت دارد. هر قطعه سکه امامی در ابتدای هفته در بازار با قیمت ۱۶ میلیون و ۲۷۵ هزار تومان قیمت داشت که هم‌اکنون در بازار با قیمت ۱۶ میلیون و ۵۹۵ هزار تومان به فروش می‌رود.این یعنی دارندگان و خریداران طلا در طول یک ماه آبان ماه در حدود ۱۱.۱ درصد سود کرده‌اند.

اما روند یک ماهه گذشته بازار حاکی از آن است که در آبان ماه هر قطعه سکه امامی برای دارندگان آن، بازدهی در حدود یک میلیون و ۳۴۸ هزار تومان داشته است. در واقع هر قطعه سکه امامی در ابتدای آبان ماه ۱۴۰۱ با قیمت ۱۵ میلیون و ۷ هزار تومان به فروش می‌رفت، اما در آخرین روز آبان ۱۶ میلیون و ۳۵۵ هزار تومان قیمت پیدا کرد.

www.titrebartar.com

 

این یعنی در یک ماهه آبان ماه هر قطعه سکه امامی ۸.۹ درصدی گران شده است.فعالان بازار طلا، روند افزایشی را چندان قابل توجه نمی‌دانند و اعتقاد دارند روندهای فعلی ذات بازار است و دلیل بر افزایش و کاهش قابل توجهی در بازار نیست. به باور آن‌ها، تا وقتی که نرخ دلار از سوی بازارساز کنترل شود، قیمت طلا و سکه نیز در همین محدوده‌ها نوسان دارد.

حباب سکه

اما آنچه که در روند هفته گذشته بازار مشاهده شد، افزایش دوباره حباب سکه بود، به طوری که در روز پنج‌شنبه هفته گذشته هر قطعه سکه امامی یک میلیون و ۹۴۸ هزار تومان حباب داشت که نسبت به ابتدای هفته ۱۹۸ هزار تومان افزایش پیدا کرده بود.

محمد کشتی‌آرای، رییس اسبق اتحادیه طلا در تشریح این اتفاق در بازار می‌گوید: انتشار اوراق سکه توسط بانک مرکزی در هفته‌های گذشته، سبب شد که حباب سکه از دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش یابد اما سپس فروش این اوراق متوقف شد و در این هفته‌، مجدد شاهد افزایش حباب سکه بودیم.

به گفته او، نیم سکه و ربع سکه در هفته گذشته کاهش قیمت را تجربه کرده‌اند، اما سکه‌های تمام طرح جدید، طرح قدیم و یک گرمی‌ها افزایشی شده‌اند که این افزایش قیمت ناشی از افزایش تقاضا بوده و منجر به افزایش حباب سکه هم شده است.



+ 1
مخالفم - 1
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری