پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۹ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
پنج شنبه, ۰۳ فروردين ۱۴۰۲ ۱۵:۳۰
۲
۰
نسخه چاپی

طرز تهیه شیرینی کاک کرمانشاهی برای عید نوروز

طرز تهیه شیرینی کاک کرمانشاهی برای عید نوروز
نان کاک کرمانشاه یکی از اصیل‌ترین شیرینی‌های ایرانی است.

تیتربرتر: این شیرینی در ایام عید توسط خانواده‌ها با کمک همدیگر پخته می شود و همواره جایگاه ویژه‌ای سفره‌های نوروز دارد. شیرنی کاک ماندگاری بالایی دارد و می‌توانید بیش از ۱ ماه نیز آن‌را نگهداری کنید. پختن آن ساده است و هم با فر و هم به کمک ساج (تابه سنتی گود و گرد که نوع برقی ان هم در بازار موجود است) یا یک تابه مناسب می‌توانید آن را تهیه کنید. اگر در پختن نان مهارت دارید حتما روش تهیه کاک را یاد بگیرید، مطمعنا از طعم نهایی و کیفیت دلنشین این نان خوشمزه رضایت خواهید داشت.

طرز تهیه شیرینی کاک

شیرینی کاک یا نان کاک یکی از شیرینی های سنتی کرمانشاه است که از لایه های نازک و ظریف خمیر کاک به همراه پودر قند ، دارچین ، هل و پودر بادام تشکیل شده است.

مواد لازم

آرد سفید قنادی درجه یک           300 گرم
آب ولرم                                   50 گرم
خمیرمایه                                  1 قاشق چای خوری
شکر                                        1 قاشق غذا خوری
 تخم مرغ                                 1 عدد
 روغن جامد                              50 گرم
پودر قند                                  160 گرم 
 پودر هل                                1 قاشق چای خوری
 پودر بادام                               نصف پیمانه
پودر دارچین در صورت تمایل       1 قاشق چای خوری

www.titrebartar.com
کاک

 

مراحل تهیه کاک

  1. ابتدا خمیر مایه و شکر را در آب ولرم بریزید و هم بزنید و رویش را بپوشانید و به مدت 10 دقیقه در جایی گرم قرار دهید تا عمل  بیاید. 
  2. در ظرفی گود و نسبتا بزرگ ، تخم مرغ ، روغن ذوب شده هم دما با اتاق و نمک را هم بزنید تا یکدست شود. 
  3. خمیر مایه ک کف کرده را به مواد اضافه کنید و مخلوط نمایید.
  4. نیمی از آرد را به مواد اضافه کنید و هم بزنید یکدست شود. 

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه شیرینی دانمارکی

  1. بقیه آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیری لطیف بدست آید که به دست نچسبند. 
  2. خمیر را 10 دقیقه ورز بدهید. 
  3. خمیر را گرد کنید و وسط ظرف بگذارید و رویش را بپوشانید و به مدت 1 – 2 ساعت در جایی گرم قرار دید تا استراحت کند و حجمش دو برابر شود. 
  4. دوباره خمیر را ورز دهید تا هوای اضافه اش گرفته شود.
  5. خمیر را به حالت استوانه لول کنید و با چاقو در اندازه های یکسان برش بزنید و همه را در دست چانه کنید  و داخل ظرف بچینید و رویشان را با دستمال بپوشانید تا خشک نشوند. 
  6. روی میز کار را آرد پاشی کنید و چانه ها را به وسیله وردنه به شکل گرد و نازک باز کنید. 
  7. ساچ  یا تابه ای بزرگ  را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود و سپس هر خمیر را که باز میکنید روی ساچ پهن کنید تا بپزد. 
  8. یک طرف خمیر که طلایی شد ، آن را برگردانید و سمت دیگرش را بپزید و سپس از روی ساچ برداشته و در یک لایه پارچه بپیچید تا خشک نشود.
  9. بعد از اتمام پخت نان ها برای مواد میانی ، پودر قند ، پودر هل و بادام و دارچین را مخلوط کنید و و روی نان ها بپاشید و هر کدام را رول کنید .
  10. روی نان رول شده وردنه بکشید تا کاملا منسجم شود. 
  11. نان حتما باید گرم باشد تا مواد میانی به نان بچسبد. 
  12. نان های رول شده را به اندازه های 3 سانتی به شکل اریب برش بزنید و رویشان را با پودر پسته و پودر نارگیل تزئین کنید.
  13. شیرینی کاک را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری نمایید. 
www.titrebartar.com
کاک

 

طرز تهیه کاک خانگی در فر

خمیر رو بعد از اینکه کامل وردنه کشی کردید و نازک شد، روی سینی فر پهن کنید، خمیر رو از لبه ها تا بزنید و بعد همانند روش سنتی، مخلوط پودر بادام رو روی خمیر بکشید و بعد مجدد لایه های خمیر رو مطابق روش قبل روی هم قرار دهید. میتونید دراین مرحله خمیر رو برش بدید و یا اینکه بعد از پخت برش بزنید.

بعد سینی رو داخل فر گرم شده قرار دهید و اجازه بدید خمیر بپزد. این مدت زمان ممکنه بین ده تا بیست دقیقه طول بکشد. تا زمانی که خمیر بپزد. میتونید گریل رو هم روشن کنید تا کمی روی نان ها هم طلایی شود. بعد از فر خارج کنید و با پودر پسته و پودر قند تزیین کنید.

نکات لازم در تهیه کاک

  • فقط باید دقت کنید که زمان تهیه خمیر از آرد زیاد استفاده نکنید چون خمیر سفت خواهد شد و بعد از پخت خشک میشوند و نمیتونید به راحتی خمیر رو شکل بدید و خمیر می‌شکند.
  • نکته دیگر اینکه زمان زیادی برای پخت شیرینی نیاز نیست همینکه خمیر پخته شود باید برگردانید و سمت دیگر را نیز بپزید. حرارت دادن زیاد هم ممکنه باعث خشک شدن خمیر شود.
  • دقت کنید در صورتی که میخواهید شیرینی کاک رو نگهداری کنید حتما آن ها را در ظرف در بسته مناسبی ریخته و در جای خنک و دور از نور نگهداری کنید.
  • این شیرینی رو بهتر است با روغن کرمانشاهی یا روغن حیوانی تهیه کنید.
  • این شیرینی رو با خمیر یوفکا هم میتونید تهیه کنید اما خب قاعدتاً کیفیت یک شیرینی کاک سنتی و اصیل رو نخواهد داشت.


+ 2
مخالفم - 2
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری