پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۹ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۹ مارس ۲۰۲۴ میلادی
دوشنبه, ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ ۱۳:۱۷
۱۰
۰
نسخه چاپی

مقابله بحران کاغذ با کوچک سازی کتب مدارس ابتدایی

مقابله بحران کاغذ با کوچک سازی کتب مدارس ابتدایی
در اقدام جدید آموزش و پرورش، برای سال تحصیلی ۹۹-۹۸ اندازه چهار کتاب دوره ابتدایی کوچک‌تر شده و از قطع رحلی به قطع وزیری تغییر می‌کند.

امسال بحران کاغذ به یکی از چالش های اساسی کشور تبدیل شده است و بسیاری خدمات تحت تأثیر کمبود کاغذ قرار گرفتند و آخرین تأثیر هم به کتب درسی دانش آموزان در سال تحصیلی آینده رسیده است به طوری که احتمال تغییر سایز کتابهای درسی وجود دارد.

پیش از این حجت‌الاسلام علی ذوعلم رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی درباره تغییر قطع کتب درسی در سال تحصیلی جدید گفته بود که فراخوانی برای دریافت نظرات معلمان پیرامون قطع کتب درسی و کوچک‌تر شدن آن انجام شد که در نظرخواهی ۸۰ درصد موافق این اقدام بودند.

وی این اقدام را حرکتی در صرفه جویی در مصرف کاغذ عنوان کرده بود و طبق بررسی ها مشخص شد که تغییر قطع کتب درسی در آموزش تأثیر منفی ندارد.

مطالب مرتبط: رخنه بحران کاغذ به کتب درسی دانش آموزان

معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نیز در این رابطه اعلام کرده است که برای سال تحصیلی ۹۹-۹۸ اندازه چهار کتاب دوره ابتدایی کوچک‌تر شده و از قطع رحلی به قطع وزیری تغییر می‌کند.

علی باقرزاده  عنوان کرده است که اولویت با دوره ابتدایی است که کتب بزرگتری به لحاظ سایز دارند؛ البته در دوره متوسطه تعداد کتاب‌های رحلی کم است و تنها در کارودانش و فنی کتبی داریم که ناگزیریم با توجه به ضرورت بزرگ‌نمایی تصاویر در برخی رشته‌ها، چاپ در ابعاد قبلی را ادامه دهیم.

وی می افزاید: همکاران ما برای سال تحصیلی  ۹۹ -۴۰۰ در حال مطالعه گسترده‌تر هستند تا بخشی از کتب ابتدایی که امکان تغییر قطع دارند را به این فهرست اضافه کنند و شاید حدود نیمی از کتاب‌ها که قطع رحلی دارند به قطع کوچکتر تبدیل شوند.

باقرزاده درباره محسنات این کار گفته است، هدف مهم ما از تغییر قطع کتاب‌های درسی، تغییر سایز کیف بچه‌هاست. وقتی دانش آموزان ما کیف‌شان کوچک‌تر شود بار کمتری با خود حمل می‌کنند که در سلامت‌شان موثر است. از سوی دیگر کتاب کوچک با تعداد دانش آموزان ما در مدارس و ابعاد میز و نیمکت‌ها سازگاری بیشتری دارد.

وی درباره تاثیر این تصمیم در صرفه جویی کاغذ مصرفی نیز گفت: این تصمیم بیشتر روی کاهش میزان کاغذ ضایعاتی تاثیر دارد. ماشین آلات چاپ با قطع وزیری سازگارند و چاپ کتاب در قطع رحلی باعث افزایش ضایعات کاغذ می‌شود. برآورد کردیم اگر نیمی از کتب فعلی در قطع رحلی، از این پس با قطع وزیر ی چاپ شوند، ۱۵۰۰ تا ۲۰۰ تن کاغذ ضایعاتی کمتر شود؛ آن هم در شرایطی که بیش از ۹۵ درصد کاغذ مورد نیاز ما از خارج کشور وارد می‌شود.

معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تاکید کرد که البته تغییر قطع کتاب‌ها، نباید تاثیری در کیفیت آموزش داشته باشد. قطعا آنها که چاپ کتاب‌های دوره ابتدایی را در اندازه رحلی تنظیم کردند، می‌دانستند که این اتفاق برای کاغذ می‌افتد و ضایعات خواهد داشت، اما چون تشخیص دادند در کیفیت آموزش اثرگذار است، کتاب‌های ابتدایی را در قطع رحلی تنظیم کردند. البته اکنون شرایط تغییر کرده، آموزش الکترونیکی، طرح بوم و ... به آزاد سازی کتب درسی کمک کرده است و شاید شرایط برای تغییر قطع رحلی به وزیری فراهم شده باشد که مطالعات بیشتر بر روی آن در حال انجام است.



+ 10
مخالفم - 7
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری