پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: جمعه, ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۱۹ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
جمعه, ۲۸ تیر ۱۳۹۸ ۱۵:۵۱
۷
۰
نسخه چاپی

گرانفروشی دلیل عدم موفقیت خصوصی‌سازی

گرانفروشی دلیل عدم موفقیت خصوصی‌سازی
طبق آمار های رسیده از بورس، سازمان خصوصی‌سازی در گام نخست واگذاری سهام دولت در شرکت‌ها طی سال جاری ناکام مانده است.

بلوک 17.34 درصدی بیمه البرز شامل 639 میلیون و 567 هزار و 777 سهم، بلوک 20 درصدی سهام شرکت پالایش نفت شیراز شامل یک میلیون و 27 هزار و 549 سهم و بلوک 20 درصدی سهام شرکت پالایش نفت لاوان شامل 228 میلیون و 684 هزار و 320 سهم این شرکت به ترتیب به ارزش کل پایه یک هزار و 96 میلیارد ریال، 7 هزار و 295 میلیارد ریال و 6 هزار و 658میلیارد ریال در حالی در هفته گذشته توسط سازمان خصوصی‌سازی در بورس و فرابورس عرضه شد، که این سازمان در گام نخست واگذاری سهام دولت در شرکت‌ها طی سال جاری ناکام ماند.

ناکامی 86 درصدی سازمان خصوصی‌سازی در واگذاریها

در این خصوص، سیدجعفر سبحانی، مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی در تشریح دلایل بفروش نرسیدن سهام دولت در این سه شرکت و ناکامی سازمان خصوصی‌سازی گفت: عدم وجود خریدار در بورس برای شرکت‌های عرضه شده دلیل بر زیان ده بودن آن‌ها نیست؛ چرا که در طول مدت فعالیت سازمان خصوصی‌سازی 86 درصد واگذاری‌ها ناموفق و تنها 12 درصد این واگذاری‌ها ناموفق بوده اند.

گرانفروشی دلیل عدم موفقیت خصوصی‌سازی

سبحانی افزود: معتقدم دلیل این عدم موفقیت‌ها نامناسب بودن شرایط قیمت‌گذاری، روش محاسبه قیمت و در نهایت زمان واگذاری این شرکت‌ها است، امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های جدید هیئت واگذاری روش واگذاری و شیوه قیمت‌گذاری جدیدی را جایگزین کند، البته سازمان خصوصی‌سازی مطابق قانون وسیاست‌های دولت واگذاری‌ها را انجام می‌دهد.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از دلایلی که مشتری به پای میز مزایده نمی‌رسد این است که احتمالا شرایط خریدار در زمان خرید سهام تغییر کرده و توانایی خرید خود را از دست داده است، زیرا مدت زمان انتشار آگهی مزایده تا زمان عرضه ممکن است از 20 روز تا یک ماه طول بکشد.

توصیه به هیئت واگذاری

مشاور پوری حسینی گفت: باید روند واگذاری این 18 شرکت انجام شود تا پس از پایان این روند هیئت واگذاری برای شرکت‌هایی که در مزایده موفق نبودند تصمیم‌گیری کند، شاید اعضای هیئت واگذاری در وهله تصمیم‌گیری نسبت به کاهش قیمت فروش، خُرد کردن سهام برای فروش و در نهایت روند واگذاری به صورت نقد یا اقساط اقدام کنند.

این گزارش می‌افزاید: در جلسه چهارم خرداد امسال اعضای هیئت واگذاری، عرضه سهام متعلق به دولت در 18 شرکت بورسی و فرابورسی را به تصویب رساندند.



+ 7
مخالفم - 6
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری