پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: پنج شنبه, ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ رمضان ۱۴۴۵ قمری و ۲۸ مارس ۲۰۲۴ میلادی
چهارشنبه, ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ ۱۷:۳۵
۱۰
۰
نسخه چاپی

هواوی یا کوالکام؟/فناوری 5G هواوی در دستان اپل!!

هواوی یا کوالکام؟/فناوری 5G هواوی در دستان اپل!!
غول فناوری چینی قصد فروش مودم اختصاصی Balong 5000 خودش را به اپل دارد.

براساس آخرین اخبار، هواوی غول مخابراتی چینی تمایل دارد مودم 5G Balong 5000 خودش را به‌فروش برساند. اما ظاهرا تصمیم گرفته این مودم را تنها به یکی از تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند یعنی اپل بفروشد.

براساس گزارش Engadget، تمامی اخبار قبلی تا امروز به این موضوع تاکید داشتند که هواوی مودم 5G‌ را به‌صورت انحصاری تنها برای محصولات خودش طراحی کرده است. اما باتوجه به آخرین خبر به‌اشتراک‌گذاشته‌شده از سوی یکی از منابع آگاه، به‌نظر می‌رسد اپل نیز شانس خرید مودم 5G اختصاصی هواوی را خواهد داشت.

در صورتی که اپل نیز مایل به استفاده از مودم اختصاصی هواوی باشد، انتظار می‌رود گوشی آیفون ۲۰۲۰ کوپرتینویی‌ها با مودم 5G هواوی معرفی شود. باتوجه به اخباری که در مورد آیفون ۲۰۱۹ منتشر شده است، ظاهرا طراحی این دستگاه نهایی شده و باتوجه به اینکه شرکت در توسعه‌ی مودم 5G عملکرد سریعی نداشت، ظاهرا با تراشه‌ی اینتل 4G معرفی خواهد شد. پیش‌تر گفته شده بود که اینتل در فصل دوم ۲۰۱۹ پروژه‌‌‌های توسعه تراشه مودم 5G را استارت می‌زند. 

اما باتوجه به ممنوعیت‌ استفاده از تجهیزات هواوی به‌دلیل تهدیدهای امنیتی توسط دولت ایالات متحده، کمی بعید به‌نظر می‌رسد که اپل از مودم هواوی در محصولات خود استفاده کند. اروپا و آمریکای شمالی، سعی دارند که هواوی را از زیرساخت‌های 5G دور نگه دارند؛ اما این موضوع لزوما بر فروش مودم‌های هواوی تاثیر نمی‌گذارد.  

همچنین هواوی متهم به کلونینگ یا شبیه‌سازی قطعات اپل و حتی متقاعد کردن کارمندان برای سرقت فناوری نیز شده است. تأمین مودم 5G توسط هواوی، اپل را بیش‌ازپیش در معرض هواوی قرار می‌دهد. از سوی دیگر پیش‌تر گفته شده بود که اپل تراشه مودم اختصاصی خود را تا سال ۲۰۲۱ تولید می‌کند. 

از سال ۲۰۱۶، اپل از تراشه‌های اینتل و کوالکام برای مودم گوشی‌های آیفون و اتصال به شبکه‌ی 4G استفاده می‌کند. اما از سال ۲۰۱۸، کوپرتینویی‌ها، گوشی‌های آیفون XS با قیمت ۹۹۹ دلار، آیفون XS مکس ۱۰۹۹ دلاری و آیفون XR‌ با قیمت ۷۴۹ دلاری از تراشه‌های بی‌سیم اینتل به‌صورت کامل استفاده کردند. به‌نظر می‌رسد آیفون ۲۰۱۹ نیز با تراشه‌ی اینتل معرفی شود. 

پیش‌تر گفته شده بود که احتمال عرضه اولین آیفون 5G در سال ۲۰۲۰ ضعیف  است. براساس گمانه‌زنی‌های انجام‌شده، ظاهرا تا سال ۲۰۲۰، اپل قادر به توسعه‌ی فناوری جدید 5G بی‌سیم نخواهد بود. در عین حال، اپل و کوالکام نیز درگیر منازعات و رسیدگی به پرونده‌‌ی پتنت هستند. خیلی بعید به‌نظر می‌رسد در چنین شرایطی که هنوز پرونده‌های شکایت بسته نشده است، کوالکام درنظر داشته باشد تراشه‌ی 5G آیفون را به این زودی تأمین کند.

در چنین شرایطی، هواوی ظاهرا قصد دارد راهکاری برای اپل ارائه دهد. براساس اعلام منبعی ناشناس که در این زمینه اطلاعاتی در دست دارد، غول فناوری چینی قصد فروش مودم اختصاصی Balong 5000 خودش را به اپل دارد. از زمان انتشار این خبر توسط Engadget، هواوی هنوز اظهار نظری در مورد خبر منتشرشده مطرح نکرده است. اپل نیز معمولا به چنین موضوعاتی به‌سرعت پاسخ نمی‌دهد. 

در جریان کنگره جهانی موبایل ۲۰۱۹، میت ایکس، گوشی تاشدنی هواوی با نمایشگر تمام‌صفحه و مودم 5G معرفی شد. احتمال دارد هواوی گوشی هوشمند دیگری را نیز با مودم 5G معرفی کند. اما باتوجه به گزارش‌های منتشرشده از سوی غول فناوری چینی، به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی مطرح‌شده در مورد هواوی، تقریبا هواوی هیچ تراشه‌‌ی بی‌سیمی به سایر تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند نفروخته است. باید ببینیم درنهایت تصمیم هواوی و اپل در مورد مودم 5G چه خواهد بود. 

تراشه‌های 5G کوالکام برتر از هواوی هستند؟

هواوی چندی پیش گوشی Mate 20X را مجهز به تراشه‌ی مودم 5G معرفی کرد. بررسی رسانه‌ی iFixit نشان می‌داد که چینی‌ها از قطعات بزرگ با مصرف انرژی بالا و دمای تولیدی بالا در گوشی هوشمند خود استفاده می‌کنند. همان بررسی اولیه تا حدودی برتری محصولات کوالکام را نسبت به هواوی ثابت می‌کرد. اکنون گروه دیگری به نام IHS Markit بررسی سخت‌افزاری بیشتری را روی تراشه‌های مودم انجام داده است و به‌نوعی فاصله‌ی دو تولیدکننده را بیش‌ازپیش تأیید می‌کند.

شرکت تحقیقاتی در گزارش خود می‌گوید که ۶ گوشی هوشمند جدید مجهز به 5G را برای انجام تحقیقات بررسی کرده است. بررسی‌ها براساس ابعاد تراشه، طراحی سیستم و حافظه انجام شد. گزارش ادعا کرد که هواوی راهکاری غیربهینه را به بازار عرضه می‌کند. درواقع سیستم مهندسی آن‌ها باعث تولید دستگاهی بزرگ‌تر، گران‌قیمت‌تر و با بازدهی انرژی پایین می‌شود.

هواوی تمرکز زیادی روی استفاده از تراشه‌ها و پردازنده‌های اختصاصی روی محصولات 5G دارد. آن‌ها برای پردازنده‌ی اصلی از Kirin 980 و برای تراشه‌ی مودم از Balong 5000 5G استفاده کرده‌اند. تراشه‌ی مودم مذکور به‌عنوان اولین تراشه‌ی چندحالته‌ی 5G/4G/3G/2G شناخته می‌شود. از لحاظ تئوری این تراشه باید برتری قابل توجهی به گوشی هوشمند Mate 20X نسبت به محصولات اولیه‌ی مجهز به تراشه‌های اسنپدراگون بدهد.

بیشتر بخوانید:مالک غول فناوری چینی و تغییرات پسا تحریم

البته بررسی‌های IHS نشان می‌دهد که Kirin 980 به‌صورت پیش‌فرض به مودم 4G/3G/2G مجهر است. درواقع با چنین طراحی، مودم موجود در پردازنده‌ی اصلی به‌نوعی بلااستفاده و اضافی محسوب می‌شود. درنتیجه، چنین طراحی موجب افزایش هزینه و مصرف باتری محصول خواهد بود. 

افزایش ابعاد تراشه‌ی SoC برای هواوی نتایج نامناسبی به همراه دارد. به‌علاوه بازدهی بسیاری از قطعات دیگر نیز نسبت به رقبا کاهش می‌یابد. طبق بررسی‌های انجام شده، قالب تراشه‌ی مودم هواوی ۵۰ درصد بیشتر از مودم نسل اول X50 کوالکام فضا اشغال می‌کند. به‌علاوه حافظه‌ی سه گیگابایتی برای پشتیبانی از مودم نیاز خواهد بود و عدم پشتیبانی از شبکه‌های 5G با موج میلی‌متری را هم به آن اضافه کنید. وین لام تحلیل‌گر IHS می‌گوید که قالب مودم Samsung Exynos 5100 تقریبا با X50 برابری می‌کند و به‌نوعی طراحی کره‌ای‌ها را می‌توان بهینه‌تر دانست. در گزارش جدید طراحی هواوی با عباراتی همچون «بسیار دور از ایده‌آل» شرح داده می‌شود و مشکلات طراحی آن‌ها نشان‌دهنده‌‌ی چالش‌های اولیه‌ی فناوری 5G هستند.

IHS در ادامه‌ی گزارش خود و پس از اشاره به مشکلات اولیه‌ی طراحی هواوی، بخشی از تصمیم‌های آن‌ها را مفید و رو به جلو تعریف می‌کند. به‌عنوان مثال استفاده از تراشه‌ی 5G/4G/3G/2G به‌جای دو تراشه‌ی 5G و 4G/3G/2G پیشرفتی در طراحی‌ها محسوب می‌شود. چنین طراحی‌هایی در آینده همگرایی مودم و قطعات مربوطه همچون RF و آنتن‌‌های رادیویی را ممکن می‌کند. Mate 20X با تنظیم‌کننده‌های رادیویی مجزا برای 5G و 4G ارائه می‌شود، اما این قطعات در طراحی‌های بعدی بیشتر با هم هماهنگ و ادغام خواهند شد. درنتیجه بازدهی انرژی هم افزایش می‌یابد.

کوالکام به‌عنوان تنها انتخاب تولیدکننده‌ها و اپراتورها در پشتیبانی از امواج میلی‌متری 5G شناخته می‌شود. آن‌ها هم‌اکنون طراحی‌های کامل مودم تا آنتن را ارائه می‌کنند. تنها رقیب کوالکام نیز مدیاتک است که درحال حاضر روی قطعات مبتنی بر امواج غیر میلی‌متری تمرکز می‌کند.

IHS پیش‌بینی می‌کند که قدم بعدی طراحی تراشه‌های اصلی و مودم در وارد کردن مودم‌های 5G/4G/3G/2G در پردازنده‌ی اصلی تعریف می‌شود. از نظر آن‌ها این اتفاق در محصولات سال ۲۰۲۰ رخ می‌دهد. درنتیجه نیاز به مودم مجزا از بین خواهد رفت. به‌علاوه هزینه‌ی قطعات مرتبط مانند حافظه‌ی رم اضافه برای پشتیبانی از مودم هم حذف خواهد شد. 

 

گرداورنده:معین کرمی



+ 10
مخالفم - 12
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری