تیتربرتر:مرصع پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که برای مجالس های مهم تهیه می شود، طرز تهیه مرصع پلو یکی از بهترین ابزارها در جعبه ابزار آشپزی شما برای برگزاری مهمانیهای ایرانیست. شما با دانستن طرز تهیه مرصع پلو و مهارت در پخت آن، میتوانید خاطره مهماننوازی خود را در ذهن عزیزانتان حک کنید. این غذا معمولا به مذاق بیشتر افراد خوش میآید و میتوانید دستور پخت آن را بستهبه سلیقه و ذائقه، شخصیسازی کنید.
همچنین اگر از غذاهای تکراری خسته شدهاید یا به برهمزدن روزمرگی در خانواده احساس نیاز میکنید، طرز تهیه مرصع پلو میتواند به کارتان بیاید. اضافهکردن یک غذای خوشآبورنگ به فهرست خروجیهای آشپزخانه، یک قدم مثبت در احیای سبک زندگی خانواده است. تزئین مرصع پلو یکی از ارکان مهم آن است و کمتر کسی میتواند در برابر زیبایی آن سکوت کند!
طرز تهیه مرصع پلو
یکی از خوشمزهترین پلوهایی که میتوانید در میهمانیها و مجالس سرو کنید، مرصع پلو است که به دلیل زیبایی به آن جواهر پلو هم میگویند. اما اغلب عاشقان مرصعپلو فکر میکنند تهیه آن آنقدر سخت است که بهتر است اضافه کردنش به منوی مهمانیشان را فراموش کنند و سراغ یک غذای سادهتر بروند.
بیشتر بخوانید:
تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی شاید کمی وقتگیر باشد، اما مطمئنا سادهتر از چیزی است که فکرش را میکردید.
مواد لازم برای 4 نفره
سینه مرغ ۴۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
آب جوش ½ لیوان
زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش تازه ½ لیمو ترش
پوست پرتقال ۴ عدد
خلال بادام ½ لیوان
خلال پسته ½ لیوان
کشمش پلویی ½ لیوان
زرشک ½ لیوان
کره ۱۰۰ گرم
شکر ۳ قاشق چایخوری
گلاب ۲ لیوان
زردچوبه ½ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه از هر کدام ۱ قاشق چایخوری
دستور پخت
مرحله اول
برای تهیه مرصع پلو خوشمزه در ابتدای کار برنج را با آب سرد چندین مرتبه می شوییم، سپس به همراه ۲ قاشق چایخوری نمک درون یک کاسه حاوی آب می ریزیم. در ادامه اجازه می دهیم برنج به مدت ۱ ساعت درون آب خیس بخورد.
مرحله دوم
در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم گذاشته و مقداری روغن مایع می ریزیم تا داغ شود. حالا پیاز را به تابه اضافه کرده و تفت می دهیم تا طلایی رنگ و سبک شوند.
مرحله سوم
حالا سینه های مرغ را به صورت نواری برش داده و به شکل حلزونی می پیچیم، سپس به کمک خلال دندان آنها را فیکس می کنیم تا باز نشوند. حالا سینه مرغ را به همراه ۵۰ گرم کره به تابه افزوده و به خوبی تفت می دهیم.
مرحله چهارم
زمانی که دو طرف تکه های مرغ کاملا سرخ شد، به تابه زعفران دم کرده را به همراه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و نصف لیوان آب جوش اضافه کرده و مخلوط می کنیم. حالا درب تابه را می بندیم و اجازه می دهیم سینه های مرغ کاملا پخته شوند.
مرحله پنجم
در ادامه خلال بادام و پسته را در ۱ لیوان گلاب خیسانده و به مدت ۱ ساعت استراحت می دهیم. حالا پرتقال ها را شسته و پوست آنرا بدون سفیدی جدا می کنیم، سپس با چاقو به صورت نازک خلالی برش می دهیم.
مرحله ششم
حالا خلال های پوست پرتقال را درون ظرف آبی ریخته و اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه خیس بخورند تا تلخی آنها کاملا گرفته شود، سپس دو تابه روی حرارت ملایم گذاشته و به هر کدام ۱۰ گرم کره می افزاییم.
مرحله هفتم
در ادامه به طور جداگانه کشمش و زرشک را به همراه ۱ قاشق چایخوری شکر در کره تفت می دهیم تا سبک شده و از روی حرارت بر می داریم. حالا پوست پرتقال را درون یک قابلمه حاوی آب ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد.
مرحله هشتم
در این مرحله برنج از قبل خیس خورده را به همراه مقداری نمک و روغن درون قابلمه مناسبی ریخته و به اندازه ۱ بند انگشت به آن آب می افزاییم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب اضافی برنج کشیده و به روش کته به مدت ۴۰ دقیقه دم می کنیم.
مرحله نهم
در ادامه درون یک تابه ۲۰ گرم کره ریخته و خلال بادام و خلال پسته را درون یک آبکش می ریزیم تا رطوبتشان گرفته شود. در ادامه خلال پسته و بادام را به تابه ها می افزاییم و به مدت ۲ الی ۳ دقیقه تفت می دهیم، سپس از روی حرارت برداشته و کنار می گذاریم.
مرحله دهم
حالا درون ظرف گودی آب سرد و مقداری یخ می ریزیم، سپس خلال های پرتقال را درون آبکش ریخته و بلافاصله درون کاسه حاوی آب یخ می ریزیم. این کار را ۵ الی ۶ مرتبه تکرار می کنیم تا شوک به خلال های پرتقال وارد شود.
مرحله یازدهم
در نهایت خلال های پوست پرتقال را آبکش کرده و در کنار مابقی مواد قرار می دهیم، سپس برنج را در ظرف مناسبی ریخته و روی آنرا با مرغ حلزونی، کشمش، زرشک، خلال بادام، پسته و پوست پرتقال تزیین کرده و سرو می کنیم. نوش جان.
نکات طرز تهیه مرصع پلو
- استفاده از کشمش به سلیقه شما وابسته است. اگر دوست داشته باشید میتوانید از انواع مختلف آن استفاده کنید و اگر هم نه حذفش کنید. مطمئن باشید کسی بازخواستتان نخواهد کرد و گرد نقصی بر پیشانی طرز تهیه مرصع پلو نخواهد نشست!
- بهتر است پخت مرغ به لهشدن آن منجر نشود؛ چراکه قرار است در ادامه تفت بخورد.
- شما میتوانید متناسب با ذائقه خود از قسمتهای مختلف مرغ استفاده کنید. تنها کافیست که استخوانهای آن را جدا کنید.
- تزئین این غذا یکی از ارکان اصلی آن است. پلوی زعفرانی، زرشک، خلالهای پسته و بادام، از بازیگران اصلی این هنرنمایی هستند و بقیه مواد را میتوانید طبق ذائقه به کار بگیرید.
- برای خیسکردن خلال بادام و پسته میتوانید از کمی گلاب بهره بگیرید تا بو و مزه بهتری به غذای شما بدهد.
- شما میتوانید پلو را بهصورت قالبی هم دربیاورید. به این صورت که در انتهای دیگ یا ظرف پخت خود، مخلوطی از برنج زعفرانی و کمی ماست بریزید و روی آن را با برنج سفید بپوشانید. سپس خوب فشار دهید و دم کنید. در آخر پلو را برگردانید و روی قسمت زعفرانی را با مواد تزئین کنید.