پایگاه خبری تحلیلی تیتربرتر

تقویم تاریخ

امروز: شنبه, ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ برابر با ۱۸ شوّال ۱۴۴۵ قمری و ۲۷ آوریل ۲۰۲۴ میلادی
جمعه, ۱۹ بهمن ۱۳۹۷ ۱۱:۳۳
۷
۰
نسخه چاپی

برخورد چهار ابَر خوشه کهکشانی

ناسا اخیراً در شبکه اجتماعی خود در اینستاگرام تصویر بی نظیری از برخورد چهار خوشه کهکشانی عظیم منتشر کرده است.


خوشه کهکشانی

به گزارش تیتربرتر، هنگامی که چهار خوشه کهکشانی عظیم با یکدیگر برخورد می‌کنند، پس از آن موج‌هایی از گاز داغ سرخابی رنگ از داده‌های نوری و رادیویی ظاهر می‌شوند.

در این تصویر "خوشه پاندورا" (Pandora's Cluster) قابل مشاهده است علت نامگذاری این خوشه این بوده است که همه ساختارهای مختلف در آن یافت می‌شوند. این خوشه کهکشانی که با نام" آبل ۲۷۴۴" (Abell ۲۷۴۴) نیز شناخته می‌شود و حدود ۳.۵ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارد.

این تصویر، ترکیبی از داده‌های چند تلسکوپ است. نخست داده‌های اشعه ایکس "تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا" (Chandra X-ray Observatory) است. رصدخانه پرتو ایکس چاندرا یا تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا یک تلسکوپ فضایی ساخته شده به‌وسیله ناسا است که تمام فعالیت‌هایش در زمینه پرتو ایکس است.

در این تصویر هم چنین می‌توان گاز داغ آبی رنگ، داده‌های نوری" تلسکوپ سوبارو" (Subaru) و "تلسکوپ‌های وی ال تی" (Very Large Telescope) را در رنگ قرمز، سبز و آبی و داده‌های رادیویی رصد خانه ستاره شناسی" آرایه بسیار بزرگ" (Very Large Array) را در رنگ قرمز مشاهده کرد.

خوشه کهکشانی و تعدادی از گروه‌های شناخته شده آن‌ها، بزرگ‌ترین اجرام جهان هستند. یک خوشه کهکشانی از سه بخش تشکیل شده است؛ کهکشان‌هایی که دارای میلیاردها ستاره‌اند، گاز داغ بین کهکشان‌ها و ماده تاریک، ماده‌ای با هویتی مرموز که بیشترین جرم کهکشان را تشکیل می‌دهد.

انتهای پیام




+ 7
مخالفم - 8
نظرات : 0
منتشر نشده : 0

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی کد جدید

تمام حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ و متعلق به سایت تیتربرتر می باشد .
هرگونه کپی و نقل قول از مطالب سايت با ذكر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری